Ok. Exemplifică terog
Adica religiile cu care nu esti personal de acord sunt false. Sigur, pentru altul pot fi false alte religii.
Secta iehoviştilor afirmă în mod fals că Dumnezeu S-a reîntors în mod invizibil(!?!) în anul 1914! - O învăţătură cât se poate de stranie din moment ce a doua venire a Mântuitorului Hristos, ca Judecător, va fi CÂT SE POATE DE VIZIBILĂ POTRIVIT SFINTEI SCRIPTURI: II Petru 3, 10 -,, Iar ziua Domnului va veni ca un fur (pe neaşteptate), când cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, şi pământul şi lucrurile de pe el se vor mistui."
Din acest motiv, iehoviştilor au modificat încă o dată biblia, (oare a câta oară?) pentru ca referirile la a doua venire să fie redate în acea biblie modificată ca fiind ceva împlinit(!?!).
O altă "profeţie" falsă (din linia falşilor profeţi despre care ne-a AVERTIZAT Mântuitorul Hristos) se "referă" la generaţia oamenilor care au trăit în vremea acelei presupuse "a doua venire" din 1914, generaţie care spuneau liderii organizaţiei, că nu va muri niciodată!?! Ciudată "profeţie" falsă, toţi aceia deja au murit de mult! Dar organizaţia s-a bucurat de banii lor şi de încrederea stupidă în liderii ei!
"profeţie" falsă"... esti constient de faptul ca biblia contine profetii false nu? Ce intrebare, normal ca stii dar alegi sa le ignori.
Pai ce faci mai, te uiti la paiul din ochiul vecinului?
Ia spune-ne tu inteleptule o profetie falsa.
Doar una? Ok. Nabucodonosor si Tir-ul.
Esti prea tupeist asa ca o sa te las pe tine sa cauti despre ce e vorba.
Si e ceva rau in a fi tupeist?
Atunci cand n-ai cu ce, e rau. Raspunde la ce ti-am oferit nu schimba subiectul.
Nu stiu despre ce vorbesti...refresh my memory si spune-mi unde se afla in biblie
"Cauta si vei gasi"
Ti-am zis, esti prea tupeist dar n-ai cu ce. Descurca-te ca esti fata mare.
Ia auzi) "inteleptul" gaia parca nu mai ii asa tare in gura...simti ca imbatranesti?)
Si ai grija cum vorbesti nesimtitule
Având aceleasi rădăcini cu adventistii, Martorii lui Iehova s-au hazardat să profeţească data sfârşitului lumii.
Mai întâi a fost Russell care a fixat, pe rând, mai multe date: 1874, 1914 si 1915. Urmare a neîmplinirii "profeţiei" legate de anul 1914, secta a început să propovăduiască că în acel an Mântuitorul şi-ar fi instaurat un Regat în ceruri (de unde şi până unde această imaginaţie bogată!?!).
După moartea lui Russell în 1916, J. F. Rutherford, noul conducător, s-a aventurat să afirme că "milioanele care trăiesc acum nu vor muri niciodată", anuntând sfârsitul lumii pentru anul 1925. Până atunci însă, Rutherford prevedea învierea din morti ca având loc în 1918.
Pentru anul 1925 el a anuntat că cei trei patriarhi Avraam, Isaac si Iacov vor reveni pe pământ!?! În acest sens, secta a strâns bani şi a construit o vilă luxoasă în apropiere de Los Angeles, pentru a-i caza pe cei trei(!) pe cei trei, dar în care, bineînţeles că s-a "instalat" el singur!
Presedintele Knorr a renuntat la falsa "profeţie" că cei trei patriarhi vor reveni pe pământ, afirmând în schimb că acesti "conducători" există deja, ei identificându-se cu conducerea organizatiei lor (!). Evident, el este cel care s-a stabilit în luxoasa vilă!
Knorr a "refăcut calculele" si în 1961 a început să anunte anul 1975 ca dată sigură pentru întemeierea Împărătiei lui Dumnezeu. Trecând si anul 1975 fără să se întâmple nimic, în cadrul sectei s-a declansat o criză puternică şi aproximativ un milion de membri au plecat.
Criza se pare că nu a fost încă depăsită, întrucât secta nu îndrăzneste să lanseze un alt termen pentru sfârsitul lumii, pentru a ţine aprins zelul şi entuziasmul adeptilor.
Potrivit Scripturii, profetia neîmplinită este caracteristica de bază a unui "profet" mincinos (vezi Deuteronomul 18, 21-22).
Intai defineste ce inseamna pentru tine "religie falsa". Daca inseamna ca se bazeaza pe niste lucruri demonstrat false, aberante, fara nici o noima, este, evident, una falsa. N-are nici o importanta daca tie ti se pare cool, ea tot o varianta a unei povesti fara nici o baza este.
Daca luam ad litteram, as putea sa iti spun ca pentru mine toate religiile sunt false si ca au fost create cu un scop, acela de a supune populatia de rand a popoarelor.
Romann123: Anul 1914 a fost initial "demonstrat" de Martorii lui Iehova ca piramidologie.
Acum e bazat pe o citire ciudata a unei profetii a lui Daniel. Singura problema e ca excluzand citirea acelei profetii, evenimentul asociat nu e sustinut de nici un istoric la data martorilor.
Deci intrebarea care o pun inainte de toate (ca sa vedem ca acceptam aceleasi premize) e: cum ajungi la anul 1914 ca fiind implinirea profetiilor?
"Anul 1914 a fost initial "demonstrat"... ca piramidologie."
- Cum adica?
Este acceptat istoric ca Taze Russel a considerat ca piramidele se aliniaza ca sa arate ca in 1914 e sfarsitul lumii. Sunt multe referinte despre asta.
Dar nu vreau sa fie asta esenta argumentului meu. Ci ca si pozitia de azi a martorilor, ce nu folosesc piramidologia, nu au un argument coerent sub care ei "dovedesc" anul 1914 e implinirea oricarei profetii din Biblie.
Deci afirmatia mea are doua premize:
- una slaba: exista istoric referinte ca Russel nu a folosit Biblia pentru 1914
- una puternica: pozitia de azi a martorilor legat de Biblie si arheologie nu reflecta anul 1914 ca finalul a niciunei pozitii ce reflecta realitatea istorica.
@Romann123 Funda?
Omule, ori crezi ori nu crezi.
Daca tu esti de parere ca e o religie adevarata, urmeaz-o! Nu astepta pareri pro si contra sau argumente. Nimeni nu iti poate impune religia.
Eu vreau să aflu părerea altora să le văd convigerile. Știu că vor minti dar vreau să le văd convingirile
Nu am ce sa exemplific. Daca vine din sufletul tau credinta, nimeni nu ti-o poate lua.
Dar daca ai venit aici sa-i faci de rusine pe altii, iar tu stii deja ca este religia adevarata, de ce iti mai pierzi timpul pe aici?