Generalizarea e un proces logic care nu are legatura cu credinta. Restul rationamentului nici nu mai conteaza. E irelevanta concluzia, cand prezumtia este din start falsa.
Intai citeste tot ce am scris: "Sa analizam aceasta afirmatie si sa plecam de la premisa ca e adevarata." A mplecat de la premisa ca e adevarat ce spun ei.
Exista doua variante : Fie ce spun ei este fals.
Fie ce spun ei este adevarat si atunci rezulta ca 98% din oameni sunt prosti.
Crestinii se jignesc singuri. Cand ei spun ca ateii sunt prosti, in realitate spun: Suntem niste prosti.
Eu cred ca a generalizat cineva intr-o dezbatere si tu ai generalizat la randul tau si ai scris o gramada de litere irelevante.
Corect este: "unii crestini sunt prosti" si "unii atei sunt prosti".
Nu e vorba de prostie, dar e vorba de lipsa de intelepciune sa te razboiesti cu un alt user folosind imaginea tuturor crestinilor (sau, poftim, a majoritatii lor, de parca ai luat legatura cu aceasta majoritate).
Capacitatea lor de a-si desfasura actiunile supuse unui factor prim care se numeste constrangere.
Ei nu stiu termenul de subtilitate,ceea ce nu e bine in primul rand pentru ei,iar apoi,pentru societate.
Simplul fapt ca aceste mediocritati exista ne face sa ne axam asupra subiectului numit religie,ceea ce nu este bine pentru cei cu o initiativa evolutiva asupra stiintei si realului.
Concluzionismul lor se produce prin simplul fapt ca nu doresc sa ajunga mai departe de divin,fictiune,ceea ce este molipsitor si incurabil pentru oamenii slabi si fara o prezenta rationalitate care ar putea fi usor formata de catre oameni cu capul pe umeri.
Promovarea prostiei continua fara oprire si va continua asa pana la sfarsitul acestei planete, numai daca noi, cei care am mai ramas treji, ajutam la construirea caracterului uman, printr-o metoda perspicace si evolutionista...
Felul in care o spui tu aici denota ca absolut toti crestinii cred asta (sau mai exact spun asta). E ridicol, depasesti multe limite din care una e cea a bunului simt.
Citeste ultima fraza, ai sa gasesti cuvantul "majoritatea" pus intre paranteze, ce-ti indica tie acest cuvant?
Ca nu stii sa formulezi un mesaj. Cand intr-un mesaj pui aleatoriu "Aceasta este o afirmatie facuta de crestini" "unii crestini spun bla bla" "cum pot crestinii (majoritatea)" inseamna ca mesajul nu este formulat corect:doresti ca cititorul sa inteleaga un anumit lucru, in speta, ca toti crestinii cred asta sau ca esti pur si simplu pe langa. Alege si tu una din astea.
Cand pui ceva in paranteza inseamna ca cele mentionate in paranteza se subordoneaza afirmatiei principale, in cazul tau chiar se anuleaza.
"Citeste ultima fraza, ai sa gasesti cuvantul "majoritatea" pus intre paranteze, ce-ti indica tie acest cuvant?" - Mie imi indica faptul ca nu stii ce inseamna a fi crestin. "Majoritatea" crestinilor nu afirma asa ceva, "direct sau indirect". Generalizarea asta nu iti face cinste, mai ales ca te stim un om inteligent.
Câţi ani ai?
17 ani. De ce?
anonim_4396 întreabă: