Trebuie sa facem vointa sa ca sa ne fie ascultate rugaciunile si sa ne rugam din suflet nu rugaciuni invatate pe de rost sau din obligatie. 1ioan5:14,Matei6:7,8
Mântuitorul Hristos recomandă atât rugăciunile fixe (învăţate pe de rost - una dintre ele fiind chiar Tatăl Nostru!) cât şi pe celelalte...
Salut. Rugăciunea este o modalitate de a comunica cu Creatorul nostru. Pentru noi este un adevărat privilegiu de a-i vorbi lui Dumnezeu. El are dreptul de a stabili cum trebuie să-i vorbim, iar în Cuvântul său Biblia, ne dezvăluie cerinţele. Iată câteva dintre ele:
1. Psalmul 65:2 - "O, Ascultător al rugăciunii, la tine va veni orice carne".
Biblia arată că doar Dumnezeu ascultă rugăciunile. Prin urmare trebuie să-i adresăm rugăciunile doar lui, nu lui Isus, Maria, sau sfinţilor.
2. Ioan 16:23 - "Dacă veţi cere ceva de la Tatăl, el vă va da în numele meu". Trebuie să-i adresăm rugăciunile lui Dumnezeu în numele lui Isus.
3. Evrei 11:6 - "De altfel, fără credinţă este imposibil să-i plăcem, fiindcă cel ce se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că el există şi că devine răsplătitorul celor ce îl caută stăruitor."
Pentru ca rugăciunile să ne fie ascultate trebuie să avem credinţă că Dumnezeu există, că ne aude şi că ne poate ajuta.
4. Iacov 2:26 - "Într-adevăr, aşa cum corpul fără spirit este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă".
Credinţa adevărată se manifestă prin fapte bune. De aceea, trebuie să avem un mod de viaţă în armonie cu principiile stabilite de Dumnezeu.
Iacov 4:3 - "Cereţi, dar nu primiţi, pentru că cereţi cu gând rău: ca să cheltuiţi pentru a vă satisface dorinţele nesăţioase după plăceri senzuale".
Trebuie să ne rugăm pentru lucruri potrivite nu doar din punctul nostru de vedere, ci şi al lui Dumnezeu.
În ce priveşte programul de rugăciune, gândeşte-te: ai avea nevoie de o planificare pentru a-i vorbi celui mai bun prieten al tău? Desigur că nu. La fel şi cu Dumnezeu, îi putem vorbi atunci când simţim această necesitate. De fapt Biblia ne îndeamnă: "Rugaţi-vă neîncetat" (1 Tesaloniceni 5:7).
1. sa fim sinceri, sa ne marturisim pacatele, si sa ne pocaim( sa ne indepartam de pacat si sa cautam sa ne indreptam spre Dumnezeu, sa fim repusi in comuniune harica cu El).
2. Cel mai bine iti poate spune duhovnicul tau.
Un elev credincios ar trebui sa se roage dimineata, imediat dupa ce se scoala rugandu-L sa te ajute la ceea ce vei incepe, inainte de masa, dupa masa, si seara la culcare, multumindu-i lui Dumnezeu pentru toate.
Vernusio întreabă:
AvalohAlyn întreabă: