anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ajutor! am11 ani si incep de nu mai cred in Dumnezeu,Iisus Christos, in Rai in iad in drac in nimic de genul asta ce pot sa fac eu vreau sa fiu crestin in continuare si sa cred! ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Dumnezeu exista.
Uite, cum iti explici clarvazatorii? Eu unul stiu pe cineva care iti poate spune despre tine, ce ai in casa, chestii despre tine doar vorbind cu tine la telefon.Cum cartof explici asta daca Dumnezeu nu exista? Cum a prezis femeia ceva ce se va intampla daca Dumnezeu nu exista?
De ce un vecin de al meu a "lesinat" la slujba aceea de scoatere a duhurilor rele daca Dumnezeu nu exista?
De ce am visat multe lucruri care in zilele urmatoare s-au intamplat?
De ce se intampla toate lucrurile astea daca Dumnezeu nu exista?
De ce exista atat de multe dovezi ca Dumnezeu exista daca Dumnezeu nu exista?
Stii de ce?
Pentru ca Dumnezeu exista.Trebuie doar sa Il cauti.
"Bate si ti se va deschide,cauta si vei gasi".
Exista Dumnezeu, exista Iisus Christos, exista Duhul Sfant, exista Rai, exista iad.Garantat.
O zi buna Vlad.

| Thunderstruck a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

O sa-ti raspund pe rand la intrebari, daca tot ai tupeul sa pui astfel de intrebari.
1)In primul rand, clarvazatorii d.p.d.v. crestin sunt vrajitori, asta-i clar, orice crestin ar fi de-acord cu mine. Daca ei chiar ar avea puterea asta, ar veni de la personajul numit Satan, nu de la cel numit Dumnezeu.In al 2-lea rand, chiar daca te supraestimez, o sa zic ca tu nu crezi in zodiac.Ma rog, nu conteaza daca tu crezi sau nu, dar e exact acelasi lucru zodiacul cu clarvazutul.Predictii generale + putin noroc + manipulare psihologica.
2.De ce a lesinat? MUUUULT prea manipulat si omul chiar a crezut ca e posedat...sadImi pare rau de-astfel de oameni, dar daca puterea lor de gandire nu le poate da mai mult, asta e.
3.De ce nu? Pe zi se intampla milioane de lucruri diferite, e aproape imposibil sa visezi un lucru care a 2-a zi nu ti se va intampla.Desigur, sansa aceasta scade deoarece doar unele lucruri ti le amintesti din vise. Oricum, fara a vrea sa te jignesc, intrebarea asta nu va fi pusa niciodata de o persoana inteligenta.Nu poti gandi si singur/a ca exista sanse ca lucrurile sa se intampla, si doar lucrurile destul de comune se intampla? Incearca sa visezi odata ca omori pe cineva...Sau ca esti tu omorat/a.Ce sanse sunt sa se intample a 2-a zi? Aproape nule.Ma rog, daca nu vrei sa gandesti putin, o sa zici ca tu chiar ai un har aparte.
4.Care sunt dovezile ca Dumnezeu exista? N-am gasit nici una de neexplicat.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru Thunderstruck):

Nu ai trait-o pe pielea ta.
E usor sa discuti despre ceva si sa il intorci pe toate fetele cand tu nu ai trait asa ceva.
E ora 21:21. Misto.

| Thunderstruck a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

E clar, ora 21:21, Dumnezeu existaaaa! E un miracol.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru Thunderstruck):

E cam cu capul BlessingAndHonourAndGloryAndPowerForeverToOurGod asta.
Nu stie ce zice.
Sa nu il asculti ca e doar un fraier fara viata sociala, prietena si gandire rationala.

E doar un tip care a vazut si auzit prea multe chestii care sunt de neexplicat din punctul de vedere al gandirii umane.Sa nu il bagi in seama.

| Krokodil a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Te contraziclaughing.

41 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Crestinismul este religia inceputurilor noi. Dumnezeu se descopera pe sine.Tu ai nevoie sa tii ca Dumnezeu este pe primul loc si acest moment fiind al incercarii credintei tale.El stie credinta ta dar tu trebuie sa o stii si sa nu cazi in ispita.Crede doar, caracterul lui Dumnezeu te va ajuta sa invingi orice situatie.

| Inferno a răspuns:

Pasul 1: Ignora adevarata cauza a fenomenelor introducandu-L in schimb pe Dumnezeu.
Pasul 2:Nu iti folosi logica in incercarea de a solutiona problema, "lasa inima sa te ghideze".
Pasul 3: Priveste in trecut, daca X a crezut in Dumnezeu ce rost are sa te mai indoiesti de existenta acestuia?

| doctorandus a răspuns:

Credinta poate fi de un singur fel: sincera. Daca nu e sincera, nu e credinta.

| ania a răspuns:

Citește cărți despre dovezile în favoarea învierii lui Hristos, despre istoricitatea documentelor ce stau la baza Noului și Vechiului Testament, cărți ce încearcă să explice credința creștină fără a face apel la autoritatea Bibliei, ca de exemplu Creștinism pur și simplu, de C.S Lewis, apărută la editura Humanitas.Roagă-te-Creatorul meu, dacă exiști, convinge-mă Tu, ajută-mă!

| RAY a răspuns:

Eu spun sa te preocupe scoala mai mult lasa religia la timpul ei sa vina,daca ai o minte rationala vei vi ateu dar nu usor ateii sunt experti in biblie,stiinta, istoria religilor, ai un drum lung pana sa devi ateu cu adevarat, dumnezeu isi da o speranta pshiologica de a spera la viitor, daca e sa fi crestin vei vi

| Azµre a răspuns:

Nimic, oricum mai târziu îți vei pune la îndoială credința, așa că mai bine veziți de copilărie și lasă credința de-o parte.
Ce e bine și ce e rău știi și tu așa că nu îi văd rostul.

| Mădă0611 a răspuns:

Daca vrei sa te temi in continuare de iad, invata pariul lui Pascal big grin, ca asta e scopl lui, convingerea ca dumnezeu exista.

| zurick a răspuns:

De ce te auto contrazici? Incerci sa te auto convingi ca ce? N-ai incredere in tot ce crezi tu.Fiecare cu parerea lui, fa ceea ce crezi tu nu incerca sa te auto contrazici, crede in ceea ce simti.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Pai nu ai o credinta, ceea ce zici ca ai e un balon de sapun, du-te la biserica si spovedeste-te

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Păi,Dumnezeu nu există. Acum înțelegi de ce nu crezi în el?

| RaVennARaVen a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Multumesc mult ca esti de acord! laughing LOL!

| dragos9234 a răspuns:

Felicitari!
Ce sa faci? Continua sa gandesti.

"Dumnezeu, Iisus Christos, in Rai"
"in iad in drac"
Nu observi nici o diferenta?

| HueyFreeman a răspuns:

Exista un organ...se cheama creier. Ar trebui sa fi fericit ca incepi sa-l folosesti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pustiu lasa viata sa-si urmeze cursul mu o forta.

| MrAnderson a răspuns:

Draga Vlad,

Indoiala nu te face un om rau. Dumnezeu nu ne-a creat sa il urmam orbeste. Ne-a dat inteligenta, pentru a putea sa ne punem singuri intrebari, si tot singuri sa gasim raspunsurile, iar prin acele raspunsuri sa-l descoperim pe El.
Esti foarte tanar, ai toata viata inainte sa faci toate aceste descoperiri. Nu-ti pierde speranta, Dumnezeu nu te pedepseste.
Asteapta doar sa-l redescoperi, in forma care iti este tie cea mai pe plac.

Pentru ca Dumnezeu nu e un mos cu barba alba. Dumnezeu este tot, e peste tot, in orice si in oricine. Orice ai alege in viata, sa stii ca in acel lucru e o particica din El.
Asa ca nu fi trist.

Cu stima,
Neo

| Calininio a răspuns:

Dar de ce "vrei" sa crezi? pentru ca daca "vrei" sa crezi inseamna ca de fapt nu crezi, ci doar te amagesti. Nu-i nimic rau in a nu crede, sa stii. Daca nu crezi, nu crezi. Nu ai cum sa-ti schimbi creierul. Citeste, documenteaza-te. Iti recomand descopera.org, ca sa intelegi cum au aparut oamenii / universul / orice...

| MIRUNAmyra a răspuns:

Incearca sa te inchini de 4 ori intr-o zi, pune icoane peste tot si intr-o seara o sa il visezi pe Dunmnezeu!

| Exilee a răspuns (pentru MIRUNAmyra):

Iti dai seama ce-ai putut sa aberezi prin afirmatia '' o sa-L visezi pe Dumnezeu!''? Nimeni nu L-a vazut vreodata pe DUmnezeu,nici ingerii, nici Moise si nici nimeni altcineva. Dumnezeu Se arata prin diverse aproapele nostru sau Se dezvaluie in forme cunoscute de noi oamenii. Nimeni nu Si-L poate imagina pe Creator intrucat El este Infinitul, Eternitatea, Calea, Adevarul si Viata.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru Exilee):

Eu stiu ca si ingerii si Moise L-au vazut pe Dumnezeu.
Moise pe cand era pe Muntele Sinai iar ingerii in Rai.

| Exilee a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Da, dar DUmnezeu era cu spatele la acesta.Adica, nu I-a vazut Chipul.

Nu cumva Dumnezeu a stat cu spatele prima data iar a doua oara a stat cu fata la Moise?
Cred ca si cativa dintre oamenii poporului L-au vazut pe Domnul.Asta,atunci cand nu au ascutat sa stea jos, sa nu urce pe munte.
Acum, poate gresesc.

| Exilee a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

DUmnezeu Se arata oamenilor dupa cum doreste Dansul. Nu stiu acum cum I s-a arata lui Moise, fie intr-un rug, fie intr-un nor, dar Moise nu I-a vazut niciodata adevarata forma dumnezeieasca.

Eu stiu ca da.Atunci cand Moise s-a urcat pe Muntele Sinai pentru cele zece porunci.

| MIRUNAmyra a răspuns (pentru Exilee):

Citeste biblia si apoi poti sa ma si injuri, Moise L-a vazut pe Dumnezeu si ingeri de asemenea! Cauta imagini in biblie cu Dumnezeu, pentru-ca biblia a fost scrisa sub indrumarea Duhului sfant!

| Exilee a răspuns (pentru MIRUNAmyra):

AM inteles, dar nu I-a vazut adevarata forma dumnezeiasca. SI da, am citit Biblia, dar tu ai citit-o?

| MIRUNAmyra a răspuns (pentru Exilee):

Bine, cand am spus ca o sa il vada nu ma refeream ca Ii va vedea chipul, ma refeream a o sa fie indrumat, dar nu vreau sa ma cert cu nimeni din cauza unei neintelegeri, dar daca tu vrei, adica nu ai cu cine sa te certi eu nu sunt persoana potrivita!

Răspuns utilizator avertizat
| Christian1000 a răspuns:

Fa-ti in fiecare zi rugaciunile, spovedeste-te, impartaseste-te, citeste din Noul Testament si din Psalmii lui David, mergi in fiecare zi de sarbatoare si duminica la biserica. Nu iti pierde credinta! Sper ca te-am ajutat...Bafta

| RaVennARaVen a răspuns:

Frate,asta este! Eu nu mai sunt crestina de cand aveam 9 ani! Sunt doar niste chestii pe care le baga preotii pe gat copiilor si chiar adultilor sau batranilor pentru a face bani! Este bine ca ai inceput sa gandesti astfel, deoarece ai devenit mai rational si este mai bine. happy Aceasta este parerea mea si daca nu iti place, este problema ta. Eu cred ca ai evoluat, ca nu mai crezi in povesti scrise acum 200 de ani si ca ai un creier capabil sa functioneze normal! Ei bine, stiu ca nu te-am ajutat sa crezi din nou, dar am incercat totusi sa te fac sa intelegi ca acest lucru este ceva mai bun. :* Bafta!

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru RaVennARaVen):

Nu iti cere nimeni bani daca te duci la Sfanta Liturghie, te rogi, si te Impartasesti.

| RaVennARaVen a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Stiu asta, dar fiecare cu parerea lui! Nu ma obliga nimeni sa cred in asa ceva! NU exista dovezi si se pare ca Cioran este de acord cu mine!

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru RaVennARaVen):

Blaise Pascal, a zis un lucru foarte intelept: "Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult."(totul)

| Help4All a răspuns:

Pai nu mai faci pacate.

| alexandra2109 a răspuns:

Cred ca tu singur trebuie sa cauti un raspuns ca sa crezi in Dumnezeu, eu una nu merg la Biserica mereu, dar in schimb ma rog in fiecare seara, ii multumesc lui Dumnezeu pentru ce am, crede-ma cand ma rog pentru un lucru, pentru o dorinata mereu s-a indeplinit.Probabil la varsta ta ti se intampla lucruri urate, legat de scoala etc, si de aceea ai inceput sa zici ca nu crezi. El exista e in fiecare dintre noi, trebuie doar sa crezi.