| Reginald a întrebat:

Alah nu se cearta cu Dumnezeu? Sau e unul si acelasi?
Dar cu toate celalalte zeitati? Cum reusesc sa se inteleaga?
Daca vreti sa spuneti ca toate celalalte zeitati nu exista, de unde stiti ca nu cumva toate celalalte zeitati exista si D-zeu vostru nu?
De ce trebuie sa fac religie ortodoxa la scoala daca sunt ateu?

17 răspunsuri:
| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Elohim(e un plural)->Eli->Allah.

| Hirako a răspuns:

Nu trebuie sa faci, esti tu prea lenes sa faci o cerere prin care sa renunti la materiewinking

| DjBl3ndar a răspuns:

Deci Toate numele de zeitati la care se roaga oamenii de exemplu - Krishna, Alah cum ai spus tu... si altele.
Este tot un Dumnezeu numai ca in alte tari, orase are alta denumire.

Iar uni zei la care se mai inchina ei - e cum sunt la noi Sfintii

Iar Ateii sunt tot de relegie ortodoxa, paraca asa stiu eu. Si plus de asta, daca te-ai nascut in Romania nu ai cum sa fi Ateu.

Sper ca te-am ajutat. Bafta!

| Reginald explică (pentru DjBl3ndar):

Ateii sunt cei care nu cred in nicio zeitate, ateismul nu e o religie, e o conceptie.

| Thunderstruck a răspuns (pentru DjBl3ndar):

Mor!rolling on the floor)))))))

| Mădă0611 a răspuns:

Ar fi acelasi nene, doar ca unora le-a zis mai mult si altora mai putin si cand se intalnesc (astia care cred in el), se omoara, ce trist laughing

| DyNo a răspuns:

Ai facut o cerere prin care iti spui orientarea religioasa, adica ca esti ateu, si ca numai vrei sa fi indoctrinat in cadrul scolii, adica ca numai vrei sa faci religia?

| DyNo a răspuns:

A pus o intrebare, nu trebuie sa-l jignesti. Sa inteleg ca el nu este aproapele tau? Pentru ca, docma religiei tale spune sa iti iubesti aproapele si sa nu-i faci rau, jignindu-l, ii faci rau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alah e acelaşi lucru cu Dumnezeu, doar că sunt nume diferite, cum e şi "Dumnezeu" şi "God" (din engleză).

În mitologia greacă/romană se spune că existau intrigi şi între zei, nu era doar lapte şi miere.

Nu poţi să dovedeşti că există/nu există zeităţi la fel cum nu poţi nici să dovedeşti că există/nu există un Dumnezeu... ţine de credinţă, de locul unde te-ai născut şi de cum ai fost crescut.

Facem religie Ortodoxă pentru că este religia majoritară în România.Mă gândesc că ar fi complicaţii în orar dacă ar trebui să îţi scoată ţie Religia pentru că eşti ateist.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dyno? are drepturi.are dreptul sa renunte la face religie in scoala.are dreptul sa fie ateu, cum am si eu sa merg la moschee si sa-mi fac cruce.dar nu are dreptul sa stea in soarele meu.sa se dea in soarele lui mai incolo un pic.ca are loc.

| BogdanelululTheGodfather a răspuns:

Musulmanii cred in Iisus si in profetii Vechiului Testament, doar ca spun ca Mahomed este cel mai mare profet.

| мαяdυк a răspuns:

Nu exist zei, dumnezei si alte porcarii de genu asta. punct straight face

| Danaberciu a răspuns:

Alah este Dumnezeu! Cum sa iti explic eu tie? Dumnezeu este unul singur care in fiecare tara are denumitea Sa! La musulmani Alah, la Unguri: Isten, la englezi God.e.t.c.

| Reginald explică (pentru Danaberciu):

Atunci coranul si biblia e acelasi lucru?

| Danaberciu a răspuns:

Nuștiu, cred ca tot ceva de genul. Cum la noi este Biblea la musulmani Coranul, ma gândesc eu nu imi pot da cu părerea pentru că nu stiu multe lucruri despre Coran.

| Buzedulci100 a răspuns:

Toti oamenii se roaga la diferiti zei si din astea dar cu totii ne rugam la o fiinda supranaturala.
Adica toti de pe pamant ne rugam la Dumnezeu dar numai ca numele sau suna altcumva(depinde de religie)
Funda te rogbig grin

| anonim_4396 a răspuns (pentru Buzedulci100):

Gresit. Dumnezeu in biblie spune ceva gen "eu sunt miezul din fanta, sa nu te inchini altor zei si bonus, puteti sa ucideti persoanele altor religii". Tot in biblie mai scrie mai scrie ceva gen "eu sunt calea, lumina bla bla bla, doar prin mine ajungeti la tata". Mai pe scrut, doar daca il urmezi pe isus si daca te inchini lui ajungi la dumnezeu. Daca ar fi fost acelasi zeu pentru toti, asta inseamna ca dumnezeu se contrazice singur si instiga la ura impotriva sa si impotriva persoanelor care se inchina tot lui. Daca e acelasi pentru toti, atunci raspandirea crestinismului si incercarea de a-i converti pe altii sunt niste chestii complet inutile si idioate.

------------------------

Cat despre intrebarea ta Reginald, "De ce trebuie sa fac religie ortodoxa la scoala daca sunt ateu?"... nu trebuie daca nu vrei, poti face o cerere si sa o depui la secretariat (sau ceva de genul). Mergi si vorbeste cu directorul/directoarea despre asa ceva si ai rezolvat "problema".

"de unde stiti ca nu cumva toate celalalte zeitati exista si D-zeu vostru nu"... ei nu accepta asa ceva. Crestinii cred ca doar ei detin adevarul absolut si ca doar zeul lor este singurul real. Nu sunt capabili sa accepte alte variante dar spun altora gen atei "v-ati gandit ca poate exista" sau "sunteti 100% singuri ca nu exista", dar cand le pui lor exact aceleasi intrebari despre alti zei vor zice "doar al meu exista, restul nu"," doar noi detinem adevarul".