"Pozitia mea fata de Dumnezeu este cea a unui agnostic. Sunt convins ca o constiinta treaza, care acorda importanta principiilor morale pentru imbunatatirea si innobilarea vietii nu are nevoie de ideea unui datator de legi, in special a unuia care lucreaza pe principiul recompensarii si pedepsirii." Albert Einstein
Read more: http://dumnezeuestedragoste.blogspot.com/......-ateu.html
Nu o fac de frica unei pedepse, ci o fac din dragoste pentru voi. As vrea sa fiti si voi in acel loc de fericire eterna.Please, urmareste acest videoclip.
http://www.youtube.com/watch?v=6k9kkPj5SJs
Ema religia este ca si comunismul care a izvorat din capul unui om Marx, a devenit putere de stat si s-a intins ca o pandemie si in final s-a ales praful de el. Daca religia devine putere de stat se va aleg praful si de ea insa atat timp cat este liber consimtita va dainui pentru ca sunt multi ca tine care inghite iluzii nerumegate.
Albert Einstein era agnostic. Cât despre discuţia aia între profesor şi elev, e un fals, Einstein n-a purtat niciodată discţuia respectivă.
Nu a zis niciodata ce e. A fost un om foarte destept si atat. Nu a facut declaratii de genul asta, care nu-si aveau rostul.
Eu banuiesc ca el credea in propriul Dumnezeu, care l-a descoperit prin stiinta. Ultima teorie a sa: "string theory" dadea de inteles ca ar exista o forta supranaturala, dar in niciun caz nu e Dumnezeul biblic.
Am identificat greseala profesorului. Uite o explicatie care nu se bazeaza pe analogii ca cea a studentului: Dumnezeu poate vindeca pe oricine de orice (boala sau pacat). Insa daca te ar vindeca de boala ti ar face chiar bine? Pana la urma de ce este boala rea? Pentru ca duce spre moarte oare? Dar moartea nu este rea ci doar o transcendenta. Daca Dumnezeu te ar vindeca de pacate ti ar face un bine dar ar incalca un lucru! Libertatea ta! Daca nu ai libertate esti "mort". Si nu ma refer de moarte ca transcendenta ca mai sus ci la moarte ca existenta. Daca acela era profesor de filozofie atunci eu sunt Pascal. GG studentului.
De foarte multe ori,oamenii de stiinta,desi initial atei,devin credinciosi pe parcurs,confruntandu-se cu inexplicabilul, cu miraculosul, in cercetarile lor.Cu cat mai mult omul de stiinta inainteaza in cercetarile lui, cu atat mai mult isi da seama de faptul ca omul este limitat, iar prezenta unei Inteligente mult superioare ajunge de domeniul evidentei.Asta este.
A fost o poveste minunata.Nu cred ca profu tau e ateu ci doar pasionat de slujba sa.
Eu stiam ca Einstein e ateu, insa inainte de moarte si-a dat seama ca exista Dumneze.acum nu stiu sigur daca ce zic e adevarat poate incurc persoanele
Einstein era ateu, asta e doar cv de pe internet cred.
http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein%27s_religious_views
Crestin si il contrazicea pe profu ateu pentru ca zicea ca Dumnezeu nu exista
foarte tare textul
Am citit si eu in seara asta "dezbaterea" asta dintre albert einstein si profesorul sau si tocmai din cauza asta am ajuns aici ca m-au luat curiozitatile fiindca eu stiam de mai demult ca einstein era ateu si... am cautat pe google sa vad ce religie a avut pana la urma si ce e cu discursul asta intre el si profesorul sau. nu am gasit nimic concret care sa ma asigure asta dar tind sa cred ca a fost ateu. asta e tot ce pot sa iti spun...
kaynmaincallme întreabă: