| Silyca a întrebat:

Am 2 intrebari pentru toti credinciosii:
Voi sustineti ca dumnezeu e unul, dar v-ati impartit in 136 de religii din care doar 6 detin majoritatea.(Budism,Hinduism,Muhamedani,Catolicism,New Age si Crestinism). Fiecare dintre religii i-a dat un alt nume lui dumnezeu (Buddha,Iehova,Alah, Messia, God, Dumnezeu....etc.) sustinand ca religia ta e cea adevarata si toti spuneti ca banul nu conteaza ci doar credinta, dar toti il cereti si-l impuneti spunand de zeciuiala. Intrebarile mele sunt
1. Daca Dumnezeu este unul singur voi de ce v-ati impartit in atatea religi si i-ati dat atatea nume?
2.La cine va inchinati voi cu adevarat la Duhul Sfant sau la Zeul Ban?

31 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Budha nu e un nume a lui Dumnezeu este un profet. Numai vorbi daca nu sti.

| Preotul a răspuns:

Alah deriva de la Iahwe ca si Iehova fapt care confirma ca este unul si acelasi Dumnezeu. Budha un profet mincinos. Messia este un nume care nu stiu sincer de unde vine dar iti pot spune ca este unul fals. Se foloseste la multe religii. Eu ma inchin la Dumnezeu. Nu stiu ce legatura are banul aici.

| Silyca explică (pentru anonim_4396):

Daca Buddha este un profet de ce religia se numeste Buddhism?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Silyca):

Pentru ca acei oameni se roaga profetului Budha ca in cazul lui Mohamed. Buddha, ca om, s-a născut în anul 556 î.e.n. într-un sătuc nepalez. Aparţinea unui trib numit Sakya, al cărui suveran era tatăl său. Nu există menţiuni concrete care să menţioneze dacă Buddha era arian sau de rasă galbenă. Buddha are o viaţă longevivă, murind la optzeci şi ceva de ani ca urmare a unei boli sau a unei otrăviri. Însă legenda este mult mai spectaculoasă. Budha a spun multe invataturi oamenilor de rasa galbena. Acestea s-au raspandit si a inceput sa fie venerat. Dupa moartea sa unii chiar credeau ca Budha sa reincarnat de cateva ori. El îşi proclamă ultima încarnare, spunând că va elibera orice fiinţă de suferinţa pământească. Apoi, redevine la fel ca ceilalţi copii, primind numele de Siddharta. Chestia cu reincarnarea este doar o legenda. Dar Budha chiar a existat. Asa a aparut Budismul

| ateuNEGATIV a răspuns:

Buddha nu e profet a fost ateu toata viata lui, el a spus cum poate o divinitate sti fiecare frunze ce face in acest moment si care va pica prima
faza cu rencarnarea el nu a crezut de astea din contra a spus sai punem la indoiala cuvintele si sa cautam mai bune imi place filozofia lui dar a fost ateu

Nu mai citi wikipedia acolo toti pun ce vor ce-i taie capul.Cauta sa citesti Weda cele 5 Weda.

Nu mai citi wikipedia acolo toti pun ce vor ce-i taie capul.Cauta sa citesti TheraWada cele 5 TheraWada.

| meeelaaniia a răspuns:

Dumnezeu e unul, ar trebui toti sa ne inchinam Lui in acelasi mod, insa fiecare face cum simte, dupa ce-L cunoaste, nu dupa cum ne cere o anumita religie pe care o avem...

| Silyca explică (pentru ateuNEGATIV):

Atunci cum poate subconstientul tau sa-ti manuiasca intr-o mili secunda peste 1000 de comenzi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Multi l-au considerat profet. Cauta pe internet ca o sa gasesti in multe pagini ca a fost profet. Si cu reincarnarea exista o legenda. Nu stiu ce a spus el dar eu am spus din ce stiam.

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar nu vb cu zeii

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru Silyca):

Parca ala functioneaza cand dorm

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Dar sa stii ca tu s-ar putea sa ai dreptate. Nu stiu. El totusi stapanea foarte bine yoga. Nu cred ca voi ateii credeti in starea de Nirvana si in yoga.

anonim_4396

Chiar m-am uitat la o emisiune cu Corut si Strainu foarte interesanta. Si spunea ca doar cu subconstientul un om slab poate ridica 650 de kg. A dat o garamada de exemple de telechinezie cum unii oameni miscau obiecte din loc cu ajutorul bioplasmei

| ateuNEGATIV a răspuns (pentru anonim_4396):

Ateii nu sunt toti la fel nu avem gandiri, idei indentice nu aveam doctrina, reguli, dogme sunt si ateii care mediteaza e buna pentru relaxarea mintii

Cool baby!?!
your head is best gewgaw not need a mind!

Cei mai multi psihologi considera faptul ca limita între constiinta si inconstient o reprezinta chiar subconstientul, capabil în permanenta sa actualizeze informatiile si deprinderile necesare desfasurarii activitatii de zi cu zi. De obicei, omul se foloseste fara a-si da seama de subconstient pentru a se integra corespunzator în societate. În acest caz, rolul jucat de subconstient este asemanator cu o banda magnetica pe care se înregistreaza ceea ce gândeste. http://www.descopera.org/subconstientul/

Daca tu ai realizat caci corpul uman nu este format doar din materia fizica atunci imi ridic palaria in fata ta si te respect.

Te-ai limitat doar la pagina asta.

In viitor vom afla mai multe

| RaduMD a răspuns:

1. Mai întâi, nu toate religiile cred într-un singur Dumnezeu, ci numai trei dintre ele: iudaismul, creştinismul şi islamismul. Acestea sunt religiile monoteiste.
Mai apoi, simpla logică ne spune că fie o singură religie este adevărată, fie niciuna nu este adevărată. După cum o figură geometrică este fie cerc, fie pătrat, nu poate fi în acelaşi timp cerc ŞI pătrat. Dar se poate să nu fie nici cerc, nici pătrat.

2. Statul are nevoie de bani ca să îşi poată îndeplini misiunea şi să poată funcţiona. Scopul său nu sunt banii, totuşi oricare stat de pe pământ are nevoie de bani şi percepe, într-o formă sau alta, nişte impozite. Tot aşa este şi Împărăţia lui Dumnezeu care este Biserica. Pentru îndeplinirea operei ei pe pământ, este nevoie de bani.

anonim_4396

Pai am aflatwinking imi place sa ma documentez despre chestii la care majoritatea oamenilor ar spune ca sunt mai mult sf

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aceeasi intrebare, aceleasi raspunsuri.plictisitoooorrr.ceva nou ma ateule.sau necredinciosule. ceva nou.si filozofic. ceva care sa revolutioneze gandirea si a credinciosilor si a ateilor.a tuturor userilor.sa ne puna mintea la contributie sa dam niste raspunsuri,care sa te ajute pe tine,cu toate ca nu ai nevoie, dupa intrebarea asta repetata la nesfarsit pari teligent, si sa ne ajute si pe noi cestialaltii neteligenti, doar credinciosi sau doar simpli mincinosi in ale credintei, sau prefacuti.da lasati prostiile astea banale repetate din lipsa de inspiratie sau negandite ci doar clicuite de oriunde numa din gandirea voastra nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Necredinciosul" si ateul cred ca raspund cel mai mult de pe acest domeniu, in timp ce tu vorbesti aiurea si nu ai nimic de spus. Daca aveai tu un raspuns mai bun atunci aveai dreptul sa numesti raspunsurile altora plctisitoare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai legendare? daca cineva ti-a spus ca razboiul se castiga cu mana pe vipusca pantalonului, si mantuirea se obtine pe TPU iar rezolvarea marilor probleme spirituale se rezolva tot aici, atunci te-a mintit urat de tot, iar daca tu ai pus botul la vrajeala lui, atunci esti obisnuit.

| OOOLEOOO a răspuns:

Mai de mult erau multi Zeii si o singura religie care sa-i slujeasca, Acuma este un Dumnezeu si mai multe Religi sa-l slujeasca!

Oameni se cearta! si se despart! feicare vrea sa aiba dreptate si asa se creaza noi religii! dar uita ca crezand ca au dreptate se inseala total!

Dar pana la urma nu religie conteaza! Ci credinta si fapta ta! Religie poate fii o unealta ca sa-ti maresti credinta, si sa-ti schimbi obiceiurile urate in altele mai bune! Nimic mai mult! In imparatia cerurilor nu o sa intri cu scris pe tine Martor, Ortodox, Evreu, ci o sa intri dupa faptele tale si credinta ta!

Sarbatori fericite =D

| Torah a răspuns:

Reflecteaza bine, chiar crezi ca Dumnezeu are nevoie de banii nostri (sprijinul nostru financiar) pentru a ne guverna? Ok daca Iisus este regele nostru ..cum a spus sa dam cezarului ce este al cezarului ..acum trebuie' sa dam si lui ce este al lui inclusiv banii ( adica ceva de genul nimic nu iti apartine sunt date de la Domnul spre folosinta ca doar nu cari nimic dupa tine in groapa ). Iisus a spus ca biserica se afla in interiorul fiecaruia dintre noi mai mult sa nu fim fatarnici si sa ne rugam in vazul tuturor ci in odaita noastra (ascunsi de ochii lumii) biserica ( nu mai este ce a fost pe vremea lui Aron fratele lui Moise dar a fost promisa urmasilor acestuia daca nu ma insel sigur happy deci aceasta din urma nu e de ici de colo isi are locul de mai bine de xxx de ani cam de pe la 1400i.C. si ceva tentative de locasuri sfinte au mai fost dupa parerea mea ex Avraam facea mici altare de piatra ..ca un loc de aducere aminte intre el si Dzeu si mai apoi a devenit un obicei acesta intorcanduse deseori la acele altare ..pt a reflecta sau pentru asi aduce aminte legamantul cu Dumnezeu..mai incolo de Avraam, Iacov(Israel) de asemenea a facut un altar si o movila de pietre ca un legamant de aducere aminte al (tratatului cu Laban socrasu) ..cine a citit biblia ar trebui sa inteleaga legamintele omului cu Dumnezeu si rolui bisericii pentru noi..ca un punct de aducere aminte..ca cel al patriarhilor nostri, ceva pur sentimental spiritual de o placere deosebita nu doar partea financiara, materiala sau poate ma insel poate am inteles gresit pe unii.

| Silyca explică:

In loc sa-ti dai atatea aere ca le sti pe toate mai bine te-ai pune si ai citii.Si nu mai acuza pe baza dovezirol bisericii ortodoxe.

| UnShaman a răspuns:

O intrebare buna.Eu cred ca exista doar o entitate, o "zeitate" fara religie, care nu tine cont de credintele nimanui.Nu conteaza decat sa fii moral.Nu este vina acestui Dumnezeu de faptul ca religia si Biserica (ca si institutie in stat) a fost folosita la creearea ierarhiilor si a manipularii maselor. Dumnezeu ne-a oferit minte, insa noi nu o folosim in scopul care trebuie.

| Silyca explică (pentru UnShaman):

Respectele mele!