Biblia NU ARE nici un cod, sunt doar basme SATANICE. Biblia se intelege LITERAR iar profetiile, povestirile si visele se inteleg simbolic prin comparatie cu cele LITERARE sau prin explicatia data de catre Dumnezeu tot LITERAR. NU exista nici un cod al Bibliei.
Bun dar pe Wikipedia uite ce zice: Codul Bibliei (ebraică: צפנים בתנ"ך) de asemenea cunoscut sub numele de codul Tora este un pretins set de mesaje secrete codate în textul Bibliei ebraice, descrieri profetice și alte informații cu privire la viitor. Acest cod ascuns a fost descris ca fiind o metodă prin care litere specifice din textul biblic pot fi selectate pentru a dezvălui un mesaj altfel ascuns. Deși codurile biblice au fost postulate și studiate de secole, subiectul a fost popularizat în timpurile moderne de cartea lui Michael Drosnin, The Bible Code.
Ce treaba are wikipedia cu Biblia? Uni pot gasi (?) si in pipote de pui mesaje, tu le crezi si nu crezi ce spune Dumnezeu in Cartea SA? Biblia NU are nici un cod DAR nu poate fi inteleasa DECAT de COPII Sai, asta este alta treaba, poate asa spera unii sa descopere ceva in Biblie. Intr-adevar Biblia se INTELEGE numai cu ajutorul Dumnezeului Duhul Sfant, asta este cu totul altceva dar nu este NICI un COD oricat s-ar chinui cineva.
Da, am cumparat si eu cartea dupa ce mai multe profetii din ea au esuat. Am cumparat-o ca sa am de ce rade.
Noul testament a fost scris de catre 4 autori anonimi apoi au primit nume acele evangheli, cat despre cat de rahat e viata, suferinta este scopul pentru a ajunge in rai, potrivit lui iisus
Este adevarat ca exista un mesaj codat uite aici un link despre Romania https://www.efemeride.ro/romania-apare-in-biblie-iata-care-este-viitorul/, alt link (despre altceva) https://www.realitatea.net/......16814.html etc.
Deci tatăl nostru, creatorul Universului, a tot ce există, părintele bunătății al iertării și al iubirii, care vrea ca toți să avem o relație personală cu el și să intrăm în împărăția lui nu poate găsi o metodă de comunicare mai bună decât un cod ascuns într-o carte antică? Ce zeu atotputernic mai e și ăsta?
El îți dă, dar dacă ești arogant etc normal că nu înțelegi. Ce vrei, să vină Dumnezeu și să îți de-a mură în gură? Vrei să te Ia de mână să treci strada? Ți-a dat minte ca să gândești, comportă-te că și cum ai avea. Dacă nu ești informat, nu te mai băga în discuție și nu îți mai jigni creatorul.
Citiți biblia cu mare atenție, o varianta mai veche, (Cornilescu, cea din 1924, nu retipărita) si va veți minuna de ce scrie acolo.
Comparațio cu altele, exemplu:
www.swapmeetdave.com/Bible/BibleType.htm
...e-versions
După asta citiți si coranul sau quran-ul (sunt versiuni si-n limba romana) compari-le si trageți concluziile.