Biserica ajută oamenii "să facă vrăji" și să se prostească prin susținerea unor iluzii și neadevăruri cum e de altfel vrăjitoria și tot misticismul. Omul e înșelat cu speranța obținerii unei vieți mai bune, cu speranța vindecării unei boli numai prin faptul că are credință într-o poveste absurdă și neconformă cu realitatea și prin faptul că execută niște ritualuri primitive fără sens.
Vrăjitoria e înșelăciune, iar religia e vrăjitoria oficială. E aceeași fantezie cu suflete, morți, duhuri, spirite, spiriduși și drăcușori.
Idiot poate fi un om de orice naționalitate, deci a fi român nu echivalează cu a fi idiot, dar nici nu echivalează cu a fi supradotat. Se găsesc oameni de toate felurile și de toate etniile.
Corect. Dar nu cred sa fi vazut in alta parte raspopiti care atrag "credinciosii" ca mustele. Cel mai recent caz: Pomohaci.
Stiam inca de cand era in activitate si mult laudat ca mergeau pelerinii la el in sat (unde se programau in prealabil) ca sa le "citeasca" in carte si sa le dea solutii la problemele lor. De unde stiu? De la un reporter tv local care i-a luat un interviu. De unde cunosc reporterul? Asta e alta poveste.
Dar Pomohaci nu degeaba facea programarile. Intre timp oamenii lui se interesau despre cei "cu necazuri". Iar el "le citea" cartea si le dadea sa faca rugaciuni, sa pupe icoane, etc, totul contra unor "donatii" considerabile stabilite de el. Am spus ca e cel mai recent caz pentru ca tocmai am aflat de la stiri ca se ocupa in continuare de asta. Nimeni din sat nu merge la noua lui biserica. Dar cohorte de pelerini inca stau la poarta lui.
Deci, cat de idioti pot fi...
Si ma refer la faptul ca se lasa manipulati de inselatoria/vrajitoria oficiala.
Aici se vede bine cum merge religia
https://youtu.be/yGqP54lv9q4
Adică a fost cu baticul pe acolo pe la moaște. Astfel baticul s-a umplut de bioenergie supranaturală. Adidas Torsion.
1. Nu românii toți, dar mulți. Proști dar mulți, Măria ta!
2. Da, se pot face vrăji și prin telefon, TV, Internet și telefonul fără fir.
2. Da, cu ajutorul credinței că poți. Ce știi tu ce e aia normal, la biserică, moaște, batic sau nu.
Cum ajuta Biserica pe acele persoane ca sa faca vraji? In categoria 'romani idioti" intri si tu sau esti de alta natie?