Da, poți ieși din corp, dar după ce vezi ce se întâmplă în prezent și în realitate, s-ar putea să nu mai reușești să intri înapoi în corp, așa că nu este indicat să ieși din el.
Chipurile poti intra intr-un astfel de "vis" prin n tehnici.
Presupune intrarea in vis, insa consient, iar tu poti controla absolut tot ce se intampla in acel vis.
Opinia mea este ca daca n-ai nimic de facut, mai bine iti pierzi timpul cu altceva... o prostie.
Exista grupuri pe internet unde cei care pot sa iasa la comanda din corp se intalnesc si apoi isi povestesc experientele.
A fost o perioada in care ieseam des, in ultimul timp doar imi dau seama cand sunt in vis si pot sa am controlul in vis.
Totul tine de prezenta.Adormitii nu pot face asta nici daca se antreneaza.
Visarea lucidă este un vis în care suntem conștienți de a visa, suntem conștienți că lumea din jurul nostru este un vis și nu o realitate. Termenul a fost introdus de Frederick (Willem) van Eeden, (1860–1932) un psihiatru și scriitor, care descrie un vis în care într-un anumit grad este posibil să controlăm experiențele și mediile fictive. El a descris visele lucide drept credibile și vii. Cu toate acestea, visul lucid a fost menționat în diferite ocazii istoric. Cartea lui Celie Green Lucid Dreams a fost scrisă în 1968, unde distinge între visul obișnuit și lucid și este prima care leagă visul lucid de fenomenul trezirii false. Este o trezire după care ne dăm seama că de fapt suntem încă într-un vis, apoi ne trezim încă o dată și abia atunci suntem într-o stare de veghe.
Când a fost întrebat Albert Anstein, cum i-a venit în minte teoria relativității, el a spus că a visat să călătorească pe o sanie cu viteza luminii. A visat acest vis ca adolescent și a spus că călărea cu sania foarte repede în somn, iar când a atins viteza luminii, atunci stelele din jurul său au pierdut forma și s-au estompat, a văzut multe culori frumoase care l-au încântat. Anstein spune că întreaga sa carieră s-a bazat pe gândire și reflecție asupra acestui vis. Neil Bohr a revoluționat fizica după un vis plăcut despre caii în galop, pentru că și-a dat seama că liniile în care călăreau caii în cercuri erau, de fapt, analoge cu căile fixe ale electronilor din jurul nucleului unui atom. Pentru această descoperire, Teoria fizicii cuantice a câștigat premiul Nobel. Descoperirea lui Mendele are rădăcini într-un vis, a avut un sistem periodic de elemente sub formă de organe bisericești, iar Salvador Dali, un cunoscut pictor, a descris opera sa ca o reprezentare a unei regiuni de vis. Foarte influențat de învățăturile lui Freud despre inconștient, Dali încearcă să combine elementele realului și irealului. El pictează și celebra imagine de vis.
Visele deblochează posibilitățile ascunse ale minții, cele care sunt treaz inaccesibile. Corpurile sunt „blocate" și creierul funcționează în afară de centrul logic, mai activ decât în starea de veghe, deci liber să creăm și să rătăcim în lumile pe care le creăm.
Pentru călătoria astrală, cea mai dăunătoare emoţie este frica. Dacă aceasta apare, dedublarea nu se mai poate realiza!
Călătoria astrală, denumită popular „separarea sufletului de corp", adică separarea corpului astral de fizic este o învățătură veche de secole a religiilor în special estetice, pe baza cărora se disting multe alte fenomene: karma, reîncarnare, lumi paralele, apariția spiritelor etc. În timpul astralului călătoriile care pot fi volitive: în mod conștient - prin exercițiu, în timpul rugăciunii ispitelor religioase, din dorința unor persoane avansate spiritual - preoți voodoo, acei șaman, droguri etc., diverse fenomene paranormale includ acesta. De-a lungul nopții, evitând trăsăturile și parcurgând toată ziua pentru a-și dovedi voința într-un fel de „vis proaspăt" în care corpul astral ar putea călători în orice parte a pământului sau în cosmos.