| Ammizzu a întrebat:

Am auzit ca sa devii sfant sau ca sa fi santificat trebuie sa se intample 3 miracole. Care sunt miracolele pentru care a fost santificat Papa Paul Ioan al II-lea? Daca vreti dati-mi si link

Răspuns Câştigător
| RaduMD a răspuns:

Pentru a deveni sfant in Biserica Catolica sunt, in mod normal, necesare: 1) o viata exemplara de credinta si 2) existenta a cel putin doua miracole certificate.

In cazul Papei Ioan Paul al II-lea, un miracol a fost vindecarea supranaturala a unei calugarite bolnave de Parkinson (boala de care suferise si sfantul in timpul vietii sale in trup) in anul 2005, la scurt timp dupa moartea sa. Acesta a fost un miracol certificat.
O a doua pretentie de miracol s-a produs in 2011, referitor la un caz de anevrism cerebral. Din cate stiu, procesul de certificare a acestui miracol este in curs, dar actualul papa Francisc a dat dispensa, adica a declarat sfintenia fara a mai astepta rezultatul anchetei.

9 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

In sens absolut nimeni nu e sfant pe pamant, conform Bibliei.

| milan9 a răspuns:

Nu sunt catolic dar am auzit de cateva vindecari miraculoase legate si de acest parinte: vindecarea unui bolnav de Parkinson, vindecarea uni caz de anevrism cerebral.

| sublime89 a răspuns:

Papa Ioan Paul al 2-lea nu a comis niciun miracol. Doar am fost contemporani cu el si l-am vazut ca un om ca noi toti. Crezi ca n-am fi observat daca era un fel de semi-zeu capabil sa invie oameni sau sa umble pe apa?

| oprescudorin11 a răspuns:

Care e problema ta!?
Nu a facut acel Papa nici un miracol!
Miracolul pe care l-a facut este insa, daca e miracol, ca s-a prefacut foarte bine ca a inteles 'vointa lumii', a reusit sa rupa lagarul de vest de cel de est, mie mi se pare chiar un handicapat. Dar s-au folosit 'alti sfinti de el'.Un analfabet cu aere de savant si un cretin.Asa-l consider eu. Sfintirea unui monah se face dupa ani, milenii de constatari.
Maine si eu pot sfinti magarul meu, dar nu stiu cine va recunoaste magaria mea.
Esti copil? Chestii politice:'Niste ratati care intr-o carcima, isi bat joc de alti ratati!
Mai bine citeste o carte buna, asculta o muzica buna, imbratiseaza o femeie neborgiana frumoasa!
Lasa ratatii cu ratatii!

| Ammizzu explică (pentru oprescudorin11):

Eu doar am intrebat. Oricum nu cred in chestii dinacestea, in vindecari fara explicatii si in fenomene care nu au nici o explicatie logica.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Ammizzu):

Mi se pare corect ce spui, mai cred ca orice 'manevra ' de aceasta este clar manjita cu nuante politice.Papalitatea are inca o mare influenta in aceasta lume, este evident pentru mine.Alte comentarii, chiar rautacioase, sunt inutile. Dupa mintea mea, bisericile, mai ales cea catolica, pacatoasa prin toata istoria ei, nu au ce cauta in politica.Este o chestiune extrem de grava, care discrediteaza atat biserica, cat si credinta.Ori acest papa, s-a implicat atat de nepermis si fatis in politica, mai mult sau mai putin fatis, incat nu are ce cauta in randul sfintilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista un raport întocmit de experţii din Congregaţie cu 2709 de pagini, împărţite în patru volume, care cântăresc patru kilograme.
Eu am auzit despre mai multe vindecari care i s-au atribuit Papei asa zise miraculoase, adica din acelea cand medici de renume raman cu gura cascata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sfintii lui Dumnezeu sant impreuna cu el.si nu sant trimisi de pe pamant ori sfintiti de oameni.parerea mea.

| dragos38 a răspuns:

Astea sunt tot niste manipulari la nivel mondial pentru.(catolicii creduli) bine inteles /se tot zice ca a facut o minune rugandu-se la d-zeu si o femeie ar fi scapat de parkinson/insa papa ar fi trebuit sa-i multumeasca doctorului care i-a scos glontul din abdomen cand a fost impuscat de turcul acela/Insa drept recunostinta pentru ca ia salvat viata papa ia multumit fecioarei Maria care cica la salvat de la moarte deviiand glontul in abdomenlaughing in loc sa-i multumeasca doctorului/ar fi trebuit sa-i lase glontul acolo sa vedem iar fi scos fecioara Maria glontul de acolo asta da minune laughing