| tina_6887 a întrebat:

Am auzit de a Treia epistolă a lui Pavel către Corinteni care e în Biblia Etiopiană şi Abysană,ştie cineva unde aş putea-o să o citesc?
DAU FUNDĂĂĂ,dacă îmi spuneţi cum! Repede, vă rog!

Răspuns Câştigător
| LegionarulRoman a răspuns:

Nu stiu de existenta a unei a treia epistole ale lui Pavel, iar Biblia etiopeana nu poate fi buna, daca nu respecta biblia compusa la primele Sinoade Ecumenice.

| tina_6887 explică (pentru LegionarulRoman):

Dacă vreoi să ştii,ba există,că am auzit şi am văzut-o în engleză,dar eu o vreau în română,să o citesc,să ştii că Biblia etiopiană e bună,multe biserici cuprind a treia epistolă,de fapt,nu-i chiar aşa mult,caută tu pe Google în engleză The Third Epistle to Corinthians by Apostle Paul şi o să vezi,de fapt,este una dintre scrisorile autentice ale lui Pavel,are stilul lui şi prezintă adevărul creştin-ortodox,însă probabil că noi nu am pus-o în Biblie deoarece nu scrie mult şi avertizarea împotriva profeţilor mincinoşi e minimă şi e şi scurtă poate de a ceea,dar dacă o studiezi,vei vedea că e bună, am citit-o pe engleză dar o vreau în ro. Te rog, mă ajuţi, dacă poţi, îţi dau fundă data viitoare

| tina_6887 explică (pentru LegionarulRoman):

Legionarule roman,am găsit-o cu Google Translate,dacă o poţi traduce, că traducerea Google nu-i foarte bună, dar dacă ştii pe cineva care să o traducă, ţi-aş fi recunoscător, poftim:

Treia Corinteni text

Pavel, un prizonier al lui Isus Hristos, spre frații care sunt în Corint, salut.

Fiind în mijlocul de multe necazuri, eu nu te minunezi în cazul în care învățăturile rău răspândit repede. Pentru Domnul meu Iisus Hristos, va grăbi venirea lui, și se va stabili la zero (nu mai îndura insolența lor), care falsifica cuvintele sale.

Pentru am dat la tine la început lucrurile pe care le-am primit de [sfinte] apostoli, care au fost înainte de mine, care au fost, în orice moment cu Iisus Hristos: și anume, că Domnul nostru Iisus Hristos a fost născut de Maria [care este] a sămânța lui David [în conformitate cu trup], Duhul Sfânt fiind trimis din cer de la Tatăl ei [de îngerul Gabriel], astfel că el ar putea veni în jos, în această lume și răscumpăra toată carnea de carnea lui, și să ridice noi din morți în trup, așa cum ne-a arătat în el însuși ca un exemplu.

Și pentru că omul a fost făcut de către Tatăl Său, prin urmare, a fost [omenirii] reclamantei atunci când a fost pierdut, că el ar putea fi făcuți vii prin adopție. Pentru acest scop a făcut Dumnezeu, Cel Atotputernic, care a făcut cerul și pământul trimite mai întâi proorocii la evrei, care ar putea fi trase departe de păcatele lor. Pentru a planificat pentru a salva casa lui Israel. Prin urmare, el a conferit o parte din spiritul lui Hristos asupra prooroci și le-a trimis evrei prima [sau pentru a evreilor prima], și au proclamat adevărata închinare a lui Dumnezeu pentru o perioadă lungă de timp.

Dar prințul fărădelegii, dorind să fie Dumnezeu, au pus mâinile pe ei și i-a ucis [alungat-i de la Dumnezeu, Laon MS.], Și legat tot trupul cu poftele rele [i sfârșitul lumii printr-o hotărâre a atras aproape].

Dar Dumnezeu Atotputernic, care este neprihănit, nu s-ar lepăda propriei sale creații, [dar a avut milă de ei, din cer] și a trimis Duhul Său în Maria [în Galileea], [care credea cu toată inima ei și a primit Duhul Sfânt în ei uter, astfel că Isus ar putea veni în] lume, astfel că, prin faptul că trupul în care cei răi că unul a adus în moarte [a triumfat], de către același el ar trebui să fi indicat să fie depășite.

Căci prin propria trupul lui Isus Hristos la salvat pe tot trupul [i restaurat-o la viață], astfel încât el ar putea arăta templul de neprihănire în corpul său, în care [sau prin] suntem mântuiți [, în care, dacă credem suntem SET] gratuit.

Prin urmare, acestea [sau stiti, prin urmare, că acestea au, prin urmare, sau care sunt de acord cu ei] nu sunt copii ai dreptate, dar copiii ai mâniei care resping înțelepciunea lui Dumnezeu, spunând că cerul și pământul și tot ce sunt în ele, nu sunt de lucru a lui Dumnezeu. [Ei, prin urmare, sunt copii ai mâniei], pentru blestemat sunt ei, în urma învățătura șarpelui, pe care ar trebui să conducă afară și să fugă de la doctrina lor. [Pentru tine nu sunt copii ai neascultării, dar a bisericii bine-iubit. De aceea, timpul de învierii este proclamat pentru toată lumea.]

Și, după cum pentru ceea ce se spune, că nu există nici o înviere a trupului, într-adevăr, acestea trebuie să aibă nici o înviere [la viață, dar la judecată], deoarece ei nu cred în el că a înviat din morți, nu [a crede și nici nu înțelege ]. Pentru ei nu știu, O Corinteni, semințele de grâu sau de alte semințe, modul în care acestea sunt aruncat gol în pământ și sunt corupte și să învieze, prin voia lui Dumnezeu, cu organisme și îmbrăcați. Și nu numai că [trupul], care este turnat în crește din nou, dar de multe ori mai multe binecuvântare în sine.

Și dacă noi nu trebuie să ia un exemplu din semințe [numai, ci la mai multe organisme nobile], știi cum Iona, fiul lui Amathi-atunci el nu ar fi să le predice din Ninive, [dar a fugit]-a fost înghițit de mare monstru. După trei zile și trei nopți Dumnezeu a auzit rugăciunea lui Iona din cel mai mic iad, și nici o parte din el a fost consumat, nici măcar un fir de păr, nici o geană.

Cât de mult mai mult, [oh voi, puțin credincioșilor], se te ridica, care au crezut în Hristos Isus, așa cum el însuși a apărut. În același fel, un om mort, de asemenea, a fost aruncat pe oasele profetului Elisei de copiii lui Israel, și el s-a sculat, atât trupul cât și sufletul și oasele și spiritul [sau au apărut în corpul său]. Cât de mult mai mult trebuie să te care au fost aruncate asupra organismului uman și oase și spiritul Domnului [sau cât de mult mai mult, oh voi, puțin credincioșilor, se tine, care au fost turnate pe el] crească din nou în acea zi întreagă, având în trup, [asa cum a crescut]?

[În același mod, în ceea ce privește profetul Ilie, a ridicat pe fiul văduvei de la moarte. Cu cât mai mult Domnul Isus te ridica de la moarte la sunetul trâmbiței, în twinking din ochi? Pentru că el ne-a arătat un exemplu în propriul corp.]

În cazul în care, atunci, veți primi orice altă doctrină, [Dumnezeu va fi martor împotriva voastră]. Să nu-mi probleme om, pentru că suportă aceste obligațiuni ca să câștig pe Hristos. Depun Prin urmare, mărcile sale în corpul meu, așa că am putea ajunge la învierea din morți. Oricine primește [sau locuiește în] regula pe care le-a primit de profeți binecuvântate și sfânta Evanghelie va primi o răsplată de la Domnul, [și atunci când el se ridică din morți trebuie să obțină viața veșnică]. Dar oricine încalcă aceste lucruri, cu el este foc, și cu cei care umblă în același mod, care sunt o generație de vipere [sau care sunt oameni fără Dumnezeu], pe care trebuie să respingem în puterea Domnului, și pace, [har, și dragostea] va fi cu voi.

| tina_6887 explică (pentru tina_6887):

Sper să răspundă cineva

5 răspunsuri:
| tina_6887 explică:

Aştept răspunsul vostru

| cornelmarius a răspuns (pentru tina_6887):

Ai gasit pana la urma aceasta epistola? te rog mult daca o ai mi-o poti da si mie?