anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am auzit de multe ori expresia "a-și găsi jumătatea"...și mă întrebam dacă această exprimare este biblică.
Am citit în Scriptură că omul va lăsa pe tatăl sau și pe mama sa și se va alipi de soția sa, iar cei doi vor fi un singur trup, ceea ce într-un fel confirmă ideea de mai sus.
Totuși, există oameni care nu se căsătoresc niciodată, iar unii dintre ei nici nu simt nevoia să o facă...pentru că nu au fost făcuți pentru asta. Dacă sintagma cu jumătatea este adevărată, în acest caz s-ar putea vorbi despre aceste persoane ca fiind incomplete, nu-i așa?
Voi cum priviți lucrurile?

12 răspunsuri:
| RKBlue a răspuns:

Nu cred ca trebuie sa te casatoresti pentru a avea o relatie completa. Unii oameni viseaza la casatorie, altii nu. Unora nu le pasa deloc, altora da.
Casatoria poate pune presiune asupra unui cuplu.Si nu are neaparata legatura cu niste angajamente.In tarile in care exista parteneriat civil, acesta e privit bine.Asta spune ceva, nu?
Daca gasesti persoana perfecta sau o persoana cu care te intelegi, care te iubeste si pe care o iubesti, cred ca ti-ai gasit jumatatea.
Dragostea e frumoasa.Casatoria nu e mereu.E un pas inainte (uneori inapoi) care poate sa creeze probleme.
Dar, ci o persoana potrivita, daca nu ai sarit la casatorie(cum se grabesc unii), poti sa te descurci.

| IanaIana9 a răspuns:

Destinul fiecărui om e scris de când se naște, în viața din ziua de ani nu se întâmplă totul cum e scris în biblie,dar chestia cu jumătatea nu înseamnă că dacă ți-ai găsit-o asta ar însemna că te completează, jumătatea ta poate fi rea sau bună, nimeni nu a concretizat că jumătatea trebuie să te completeze.
Sunt oameni care rămas singuri toată viața pentru că nu le arde de jumătate, alții au visul să își întemeieze o familie.
Cum se spune "Cei al tău, e pus deoparte", dar acest deoparte....ar putea însemna o viață bună chiar și fără jumătate, acel deoparte ar putea însemna... să nu-ți faci griji și să te stresezi degeaba, destinul deja îți e scris, degeaba lupți, oricum va fi așa cum soarta a decis.

| Celcestietot a răspuns:

In Biblie se refera la reproducere si acesti oameni daca nu vor sa se reproduca, sunt completi...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nimic nu e incomplet totul este format dintr-o singură ființă, adică Dumnezeu. Că mulți atei chiar și creștini nu înțeleg ideea de Dumnezeu, Dumnezeu nu e o ființă supra-omeneasca este propria lui creație. Este singularitatea, o ființă fara de sex.

Eu nu mă iau după citate biblice, femeia se poate numi incompleta daca nu își găsește un bărbat(pentru că este goala, este un vas gol cum o descriau cei din Egiptul antic), nu și bărbatul, bărbatul este creat pentru a-și forma un scop pe pământul ăsta, nu pentru a-și găsi jumătatea pentru că este o ființă masculina, masculinitatea este reprezentata de lumina. Feminitatea doar o urmează și o completează.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Ce-i defineste ca fiind incompleti din moment ce se simt bine in pielea lor?

| xerxes1 a răspuns:

Celula umana este tata mama fiu.
Misoginii zic tata fiu si duh doar ca sa nu bage o femeie in ecuatie.

| mentholinks a răspuns:

Nu exista o jumatate predestinta, sa-ti gasesti jumatatea sau sa te lipesti de nevasta-ta inseamna sa iei o femeie de nevasta, o jumatate adica, pentru ca orice femeie e o jumatate si se potriveste la orice barbat. Ca avem noi pretentii e altceva.

| Mosotti a răspuns:

Era vorba de omul potrivit, nu ca oamenii is incompleti. O relatie e incompleta fara al doilea, in sensul ala e vb de jumatate ca sa poti forma o relatie care e formata din doua jumatati. Fiecare partener e jumate din relatie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Că nu au fost făcuți pentru asta.
Nu au fost sau au fost?
Exist[ o determinare, o facere, au fost făcuți ca să se reproducă. să facă copii. De aceea ajungi să ai viațî sexuală, că din ea rezultă copii. Iar copii înseamnă continuarea vieții. Așa că punctul meu de vedere fundamenalist și conservator, consider exact așa, că o viață fără partener, este o semi viață. o viață incompletă. Pe vremea bunicii mele, acum 100 și ceva de ani, a rămâne holtei tomnatic, sau fată bătrână, nemăritată, erau considerate excentricități rarisime. mai ales în mediul sătesc și o doză de excluziune socială.
Dar veacul înaintează. Acum este o opțiune printre altele, care merge până departe, la cucurbeu.

| 1man1 a răspuns:

In Geneza 2:18 găsim consemnat : " Nu este bine că Adam să fie singur; îi vom face un ajutor potrivit". Având în vedere scopul declarat al lui Dumnezeu de a umple pământul cu descendenții lui Adam e firesc că era nevoie de o parteneră. Nici Adam și nici Eva nu ar fi putut împlini scopul lui Dumnezeu de unul singur, ci fiecare l-a completat pe celălalt în diferite moduri.
Asta nu înseamnă că noi avem în prezent obligația de a ne căsători și a face copii. Răspunsul lui Isus, consemnat în Matei 19:10-12, arată că aceasta este o chestiune de alegere personală.
In concluzie, atât căsătoria cât și celibatul pot fi numite daruri din partea lui Dumnezeu. Căsătoria este o instituție sacră, ce poate asigura iubire, companie și stabilitate unei familii.
În același timp, Biblia arată în mod realist că persoanele care aleg să se căsătorească în această lume imperfectă au parte și de probleme, sau "necazuri în carne". Cât privește celibatul, acesta nu trebuie să fie considerat un motiv de rușine.
Dimpotrivă, în Biblie se spune că acesta are unele avantaje față de căsătorie ( 1 Corintieni 7:28; 32-35).
În anturajul cunosc atât familii reușite cât și celibatari fericiți, dar și familii cu probleme și celibatari nefericiți.
E o chestiune de alegere personală cu avantaje și dezavantaje fiecare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este vorba despre Mitul androginului, nu are treaba cu Biblia.

O versiune cunoscuta a acestui mit este relatata de Platon, in Banchetul, prin intermediul personajului numit Aristofan, expicand astfel modul in care a aparut iubirea.

La inceput traiau pe pamant fiinte androgine, de forma sferica, compuse din doi barbati, doua femei sau o femeie si un barbat lipiti spate in spate. Puterea lor era nemarginita. Zeii, temandu-se de aceasta putere, au hotarat sa ii desparta. Jumatatile astfel separate au inceput sa moara de tristete si de dor. Vazand ca raman fara supusi, zeii au cautat o modalitate de a le da noilor oameni un motiv pentru a trai. In acest scop a fost creat Eros, pentru a semana iubirea in lume. De atunci, cele doua jumatati se cauta una pe alta toata viata, iar daca se regasesc, formeaza fiinta perfecta de odinioara.

Istoria-artei.blogspot.ro

| Helper07 a răspuns:

Nu parca este scris ca va fi vai de femeile care vor fi insarcinate sau cu copii mici in vremurile din urma? Pavel spune ca e bine sa ramai necasatorit, ca un sfat de la el, nu de la Domnul. E bine pentru ca atunci cand esti necasatorit te ingrijesti de lucrurile Domnului, pe cand, atunci cand esti casatorit, te ingrijesti de lucrurile partenerului. Asta nu inseamna ca e ceva gresit, poti fi casatorit si sa ai de asemenea o relatie cu Dumnezeu, dar in Cer, oricum nici nu se vor insura, nici nu se vor marita.