Draga Ema cu mentalități de genu nici nu mă mir cum sistemul educațional se duce din ce în ce mai jos.
Doar datorită indiferenței și a nesimțrii, să-i spun așa, de a accepta așa ceva fenomenul persistă.
Ca să fi profesor și să îi înveți pe alții ceva trebuie în primul rând să ști acel ceva la perfecție. Înțeleg că e scuzat că e tot creștin și dacă era un porfesor de mate ateu imediat ziceați că trebuie demis că nu știe un lucru elemantar cum ar fi să zicem, o teoremă.
Dar totuși așa specimen n-ar trebui să existe în școli și nu-mi dau seama cum puteți să fiți așa de indiferentă la acest fenomen.
Eu cred ca tu vezi aschia din ochiul fratelui tau, dar nu vezi barna din ochiul tau.Chiar te intereseaza care este diferenta dintre cele trei categorii, sau doar ai vrut sa il pui in dificultate pe Domnul profesor?
Eu stiu care e diferenta intre ele, il verificam pe prof, sa vad daca stie
Esti putin rautacios, nu ti se pare?
Crede-ma ca eu as putea sa iti dau raspuns la intrebarea de mai sus. Daca ma intereseaza, caut sa cunosc sa studiez.Nu pot sa fiu sigura ca este chiar asa cum spune 66Astaroth6, totusi pentru a ajunge profesor de religie trebuie sa faci o facultate.Sotul meu a facut doua seminarii teologice, iar eu daca am fost interesata de acest subiect, am invatat si eu cate ceva.
Este posibil să fie o minciună dar și ca situație ipotetică așa ceva este inadmisibil.
Și acum nu știu cât a chiulit profesorul ăla de religie de la facultate sau cât a plătit să-și ia diploma...
În plus mai sunt și termeni de cultură generală, care orice om ar trebui să-i cunoscă.
Eu stiu ca la ore nu au voie sa participe cei din afara clasei.Asta daca nu cumva o fi inspector 66Astaroth6.
Ba nu știți prea bine, există schimburi de experiență, la noi în generală, încă de pe a5a au venit copii din diverese țări dar și din diverse orașe.
Probabil,la copiii mei la scoala nu am auzit de asta.O sa ii intreb.
Nu știu dacă schimburi de experiență de fac la toate școlile dar eu știu sigru de două școli de la mine din oraș care fac.
Draga Ema cu mentalități de genu nici nu mă mir cum sistemul educațional se duce din ce în ce mai jos.
Doar datorită indiferenței și a nesimțrii, să-i spun așa, de a accepta așa ceva fenomenul persistă.
Ca să fi profesor și să îi înveți pe alții ceva trebuie în primul rând să ști acel ceva la perfecție. Înțeleg că e scuzat că e tot creștin și dacă era un porfesor de mate ateu imediat ziceați că trebuie demis că nu știe un lucru elemantar cum ar fi să zicem, o teoremă.
Dar totuși așa specimen n-ar trebui să existe în școli și nu-mi dau seama cum puteți să fiți așa de indiferentă la acest fenomen.
Avand in vedere ca traim in Romania, nimic nu mi se pare prea ciudat...
Ți-am scris mult dar am făcut o manevră greșită și s-a pierdut totul.
Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm Numar de agini: 144), Cărți despre daoism (taoism ), islamism, mozaism, despre cultul bahai, despre creștinism, etc + ce găsești pe Internet despre religii și filozofii teiste și ateiste.
Nu am citit „Tratat de istoria religiilor", „De la Zalmoxis la Gengis Khan", „Sacrul si profanul", a apărut de același autor Mircea Eliade și cel puțin o carte despre yoga.etc. dar dacă le găsești poți să le citești și pe alea.
Au fost traduse în românește: Biblia Hazlia- care parodiază Biblia, dar râzi dacă o citești -, Originile Creștinismului, Eseuri Critice de George Ory, Editura Științifică și Enciclopedică 1981,
despre miturile Greciei Antice, despre religia vechilor Egipteni, despre islam, Bhagavad Gita, Coranul, Tao Te Ching, (Dao De Jing, or Dao de jing), etc.
Este bine să citești despre toate credințele și despre toate religiile, dar asta nu înseamnă să neglijezi lucrurile mult mai serioase :
matematica, fizica, chimia, despre calculatoare, limba engleză etc.
Și să nu te mai dai doctor docent în religie, că bănuiesc că nu cunoști decât o spoială de creștinism.
Am avut neplacuta experienta de a vizita o scoala privata din alt oras, si am vazut genialitatea intruchipata. Proful lor de religie nu stia sa faca diferenta intre un ateu, un agnostic si un deist... Daca preda religie, ar trebui sa stie ceva atat de elementar, ca doar pentru ce l-au angajat?!=
=pui întrebări din astea, când este știut, prima cerință ca să fie admis la un seminar teologic, este să fie incapabil, să gândească cu capul lui, dar să fie capabil să reproducă ca papagalul, zeci și zeci de cărți bisericești.
Aia capabili să gândească cu capetele lor, merg la real și apoi la o politehnică, sau la o facultate serioasă, oricum, și nici nu le trece prin minte să urmeze Teologia.
Ca ala profesor e prost de moare.iar tu teligent.asa si eu sunt foarte bun in meseria mea, dar sunt muncitor nu inginer.iar un inginer trece de cunostintele elementare, ocupanduse cu cele speciale.asa si proful asta.a invatat o droaie de teligenti sa le bage in cap niste notiuni elementare, pana a vazut ca e desertaciune si goana dupa vant si nu are cui sa bage.iar ceia ce vrea el sa faca, va face viata, fara nici o osteneala.parerea mea.
Stai liniștit, și eu l-am întrebat pe proful de religie ce-i ăla un agnostic (nu că n-aș fi știut, dar așa să-l văd cum reacționează) și am auzit doar un ăăăă lung. Și nu mi s-a întâmplat doar la ora lui.A devenit un fel de distracție asta pentru clasa mea.Am întrebat-o pe o profă de specialitate ce înseamnă un cuvânt pe care ea ni l-a predat. Bineînțeles că același ăăăă lung l-am auzit urmat de "stați să văd ce zice-n carte ".E adevărat că nu toți sunt așa, dar în mare majoritate cer multe de la copii și uită de ei.
Educatia in Romania e cam sub linia 0, nu mi se pare o ciudatenie, am avut parte de o groaza de profesori, fie ei de liceu sau de cadru universitar, care chiar nu au absolut nicio treaba cu materia la care predau. Profesorii in general fug de pensie, si dupa o anumita vreme de predat, deja isi cam pierd din chef, bineinteles ca nu o sa avem o urmatoare generatie geniala, o sa scada tot mai mult si tot mai brusc.
FreelancerTony întreabă:
AndreiDV12345 întreabă: