| Antipaticu a întrebat:

Am avut ocazia sa stau de vorba cu multe persoane si am observat ca ele au opinii diferite in privinta consumului de alcool. Unii vin cu argumente din Scriptura 1 Timotei 5:23,, Sa nu bei numai apa ci sa iei si cate putin vin din pricina stomacului tau si din pricina deselor tale imbolnaviri.
,, Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi. De aceea nu fiti nepriceputi ci intelegeti voia Domnului. Nu va imbatati de vin, aceasta este destrabalare. Dimpotriva, fiti plini de Duh.,,
Totusi trebuie sa evitam consumul de alcool daca acesta, cu toate ca este consumat in cantitati mici, este baut cu regularitate, de pilda in fiecare zi, si astfel se creeaza dependenta si acest obicei pune stapanire pe noi,, Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.,, spune Apostolul Pavel (1Corinteni 6; 12). Pe langa toate acestea, bineinteles ca un om cu frica de Dumnezeu nu va incerca sa vada pana la ce limite poate bea si totusi sa nu se imbete, caci el nu-si permite sa se joace cu mintea si cu trupul lui, sau daca imprejurarea in care consuma bauturi alcoolice, (vin, bere, tuica sau altele) ar poticni pe altii, atunci crestinul trebuie sa se abtina:,, nici sa faci ceva de care fratele tau se poticneste,,, Bine este să nu mănânci carne, să nu bei vin şi să te fereşti de orice lucru care poate fi pentru fratele tău un prilej de cădere, de păcătuire sau de slăbire.,, (Romani 14; 21). Suntem datori a pazi o randuiala cu privire la mancare si bautura si aceasta o putem realiza numai printr-o lupta impotriva poftei, lupta ce se bazeaza pe infranare sau cumpatare, care este o virtute foarte necesara omului. Vedem ca firea se lupta impotriva Duhului.Galateni 5:,, Zic, dar: umblaţi cârmuiţi de Duhul şi nu împliniţi poftele firii pământeşti.
Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pământeşti: sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi. Dacă sunteţi călăuziţi de Duhul, nu sunteţi sub Lege. Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.,, Atunci cand Il cunosti cu adevarat pe Dumnezeu, cand ai partasie cu El, cand se coboara Duhul Sfant si locuieste in inima ta, cand gusti din bunatatea lui Dumnezeu, nu mai doresti sa gusti si celalalt pahar. Daca Domnul Domnilor si Imparatul Imparatilor a spus ca nu va mai bea din el, atunci eu un simplu om sa beau?,, Adevărat vă spun că, de acum încolo, nu voi mai bea din rodul viţei, până în ziua când îl voi bea nou în Împărăţia lui Dumnezeu.,, Vedem ca alcoolul creeaza dependenta, iti distruge sanatatea, iti ia mintile, si apoi banii pe care ii dai pe alcool pot sa intre in bugetul familiei, ei pot sa fie folositi cu scop. Ramaneti dar tari si nu va plecati sub jugul robiei. Ei se pot transforma in imbracaminte si incaltaminte pentru copilasi. Haideti sa ne sfintim, sa fim umpluti cu Duhul Sfant, si sa ne pregatim pentru marea intalnire cu Domnul nostru scump Isus Hristos!

Sincer, ma bucur ca nu sunt pocait!
Ema a scris aceste randuri!
Voi ce ziceti?

31 răspunsuri:
| Anonymus314 a răspuns:

Si intrebarea dumneavostra este?

| EmaS a răspuns:

Ai timp sa te pocaiesti.

Răspuns utilizator avertizat
| aliceinchains a răspuns:

Pff, foarte interesant și captivant, n-am citit până la capăt. Puteai întreba pur și simplu care e părerea noatră despre consumul de alcool, nu să dai "n" citate din Biblie. Hmm... eu n-am nici o părere, dar nu-s împotriva consumului, cine vrea să bea/să se îmbete, s-o facă, nu am nici o problemă cu asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma amice de ce isi pierzi timpul cu crestini serios? viata e scurta mai bine vezi un documentar stintific http://documentare.digitalarena.ro/religulous/ isi recomand

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Antipaticu):

Nimic eu am o alta gandire nici nu ma pot gandi/ sincer pur si simplu nu pot crede in povesti crestine

| EmaS a răspuns (pentru Antipaticu):

Eu prefer sa nu mai beau.Este hotararea mea personala. Daca Domnul Isus a spus ca nu mai bea must pana ce il vom bea impreuna in Imparatia lui Dumnezeu.Atunci si eu pot.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Da domnu a baut vin ema

Fa si tu vin din apa si atunci beau si eu cu tine un pahar.OK?

anonim_4396

Am crezut si eu o data in dumnezeu dar m-am maturizat mai ales ca ma uitam la documentare astronomice apoi stintifice apoi l-am descoperit pe darwin am si eu o teorie propie un lucru bun nu poate face o lumea cum este a noastra

Domnul Isus spune ca il vom bea nou in Imparatia lui Dumnezeu.Cred ca este vorba de must.Ma rog, poti sa spui si vin.Nu ma intereseaza.Prefer sa beau un suc natural.

Io ce sa-ti fac, atunci beau must.

| aliceinchains a răspuns (pentru Antipaticu):

Și dacă Ema îți zice să te arunci peste-un pod, o faci? Ce te doare pe tine ce spune Ema? Neinteresant.Deci... ce bem? big grin

Vad ca tu faci aici propaganda.Nu este postarea mea.Nu mi-ai cerut permisiunea.Stiai ca comiti o infractiune?

Mi-ai cerut permisiunea ca sa postezi aceasta intrebare? Nu ai voi sa o faci publica, decat daca ai acordul meu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu is de acord sa bem dar cu minte nu pentru ca ne pedepseste nu stiu ce zeu dar face rau la buzunar si organism in plus cu bautura nu ajungi nici unde in viata trebuie sa strangi banul nu sal cheltui banul este dumnezeu nostru a tuturor

anonim_4396

Vinul e bun prelungeste viata e dovedit am vazut pe discovery

anonim_4396

Am o noua teorie cum ca religia e o atasare din cate stim omul se ataseaza de cam orice si provoaca depeendenta asa e si cu dumnezeu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa-i faci ceva lui ema, da sa treci si pe la mine? ca eu baui vreo trei pahare de vin da daca sugi un pic iese mana a doua.ce zici?