Frumos scris. Cu iubitul mai greu la mine, cu zambetul stau mai bine, si tind sa cred, in nimicnicimea mea ca am un zambet "pur" cum il numesti tu. A trai in prezent e mai dificil decat pare pentru ca suntem efectiv bombardati de tehnologia din jur.
E bine sa nu uitam ca o relatie buna cu Dumnezeu si lucrurile simple ne pot face fericiti.
Aham. De apreciat că te-ai chinuit să scrii ceva original, apreciez oamenii ce sunt capabili să scrie câteva vorbe fără copy/paste. Însă dacă ar fi să comentez, ar trebui să fac un comentariu de 4-5 ori mai lung ca al tău. Câteva idei ţi le împărtăşesc, o bună parte însă nu.
Melodia e faină totuşi.
O să scriu totuşi un comentariu doar la o propoziţie, cum am zis, de-ar fi să comentez la tot articoul, mi-ar lua foarte mult timp.
"oamenii sunt invatati de mici sa reduca realitatea la simboluri si cuvinte pentru a putea comunica"
Pui greşit sau tendenţions nu-mi dau seama problema, oamenii nu sunt învăţaţi să "reducă" realitatea, ci să explice realitatea cunoscută. A reduce, ar însemna să explice cu rea credinţă, să explice mai puţin decât cunosc. Un profesor de biologie care ţi-ar spune că pisica se înrudeşte cu leoaica pentru că ambele au coadă, ţi-ar reduce realitatea. Într-adevar pisica se înrudeşte cu leoaica, dar nu pentru că au coada, ci pentru că au un strămoş comun. Cam asta ar însemna ca cineva să-ţi reducă realitatea, să-ţi dea jumătăţi de adevăruri.
În şcoală însă, se explică realitatea(mai puţin la ora de religie), şi nu e nimic rău în asta, e modul prin care omenirea a reuşit să supună natura şi restul animalelor. Supună natură, mă refer de exemplu la Olanda, la centralele hidroelectrice, la electricitate, la foc, la cam tot ce a reuşit omul spre diferenţa de restul animalelor ce n-au putut supune natura. Şi oare de ce? ce le-a lipsit? inteligenţă? raţiune? Şi care anume sunt modalităţile de exteriorizare şi de perfecţionare a inteligenţei şi raţiunii? Nu oare limbajul? Şi modalitatea de a gândi în abstract oare prin ce se săvârşeşte? Nu oare prin simboluri? Crezi că n-ai nevoie de simboluri? Te înşeli. Fără simboluri algebra/geometria e moartă, făra algebră/geometrie, am fi construit în continuare colibe din lemn.
Astfel, omul nu reduce realitatea prin limbaj si simboluri, o explică, o înţelege şi o foloseşte pentru a-şi îmbunătăţii viaţa.
Asa e, din pacate asta se intampla in ziua de astazi... de foarte multi realitatea este ascunsa, chiar si de tine. Ceea ce ai enumerat mai sus face parte dintr-un sir mult mai lung si profund, aceea este doar baza. Din pacate, chiar si viata noastra este atat de urata pentru unii, chiar din cauza unor lucruri care nu ne-au fost impartasite.