| cocosteluta a întrebat:

Am citit tot felul de chestii cum ca Dumnezeu nu exista,multi mi-au spus ca Biblia este inventata si ca biserica ne foloseste. Eu sunt foarte credincioasa,dar nu stiu ce sa mai cred. Uneori ma gandesc daca trebuie sa aleg intre a crede sau nu in Dumnezeu. Ce ar trebui sa fac? E posibil ca unele parti din Biblie sa nu fie adevarate, dar nici chiar toata Biblia.

Răspuns Câştigător
| scully a răspuns:

Ma confrunt cu aceleasi dileme ca si tine de la o vreme, insa incep sa realizez ca religia (credinta) vine doar din interior si din ceea ce simti; este alegerea ta personala daca sa crezi sau nu, si ce sa crezi. Bineinteles ca nu trebuie sa alegi poti avea o atitudine neutra fata de lucrurile spirituale. Asta tine numai de ceea ce te face pe tine fericita; daca esti mai convinsa de ce spun acele persoane, sau de ce spune Biserica.

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te mai chinui pe tine însăți atât de mult. Crede ce si cum te face sa te simți mai bine. Te vei răzgândi sau vei dobandi noi idei in timp oricum. Nu mai baga in seama pe toți logoree-istii de pe aici.

| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Eu te-as sfatui sa crezi in tine intai de toate. Nu poti sa ii bucuri pe toti, dar o poti face pentru tine. Pentru ca doar tu vei fi bucuroasa. Cand esti trista, doar tu vei fi trista...

Restul... sunt detalii neimportante.

| Alcyon a răspuns:

Stai putin, una e sa crezi ca Biblia e un basm, si alta e sa crezi ca Dumnezeu nu exista. Sunt doua chestiuni diferite. Exista atatea religii pe lumea asta! Daca nu te atrage crestinismul, poti sa citesti despre alte religii, sa intri in contact si cu alte moduri de gandire. Ateismul nu e singura varianta.

| Jardelin a răspuns:

Mai intii de toate ar trebui sa incetezi sa-ti bati joc pe forum. Trolling-ul (genul asta practicat de tine), este un lucru josnic facut de oameni josnici.

| CommonSense a răspuns:

Orice institutie cu caracter ierarhic are ca scop controlul asupra maselor de omeni de pe treptele inferioare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Biblia este ok, dar nu este pentru oricine.
Am inceput sa inteleg cate ceva din ea dupa ce am studiat textele sacre ale altor religii mai vechi.
Divinitatea ori o simti ori nu.
Nu are rost sa te amagesti.
Fiecare lucru la timpul lui.
Prefer un ateu sincer decat un credincios nesigur.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca un lucru in care crezi te face sa ai speranta, si necredinta in acesta nu iti afecateaza viata cu nimic in afara pierderii acelei sperante..Atunci de ce nu ai crede?

| usuk a răspuns:

E posibil ca unele parti din Harry Potter sa nu fie adevarate, dar nici chiar toata seria
da, are logica

| MskDesign a răspuns:

Biblia se contrazice pe ea insasi.

| DanielaDanilisin a răspuns:

Ai spus ca esti foarte credinciosa si apoi spui ca nu stii ce sa mai crezi. Orice ar spune altii tu trebuie sa ai propriile pareri.

| danay72 a răspuns:

Daca studiezi cu atentie Biblia si o vei analiza si istoric, arheologic te vei convinge ca e o carte demna de incredere. Pe situl jw.org poti gasi multe articole utile despre Biblie.

| milan9 a răspuns:

Trebuie sa fii foarte atent... Multe secte invită la studii biblice, DAR, "studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric. Şi iată că "plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.

Dificultatea înţelegerii textului sacru este data de predominanţa foarte mare a LIMBAJULUI METAFORIC, simbolic, a folosirii VALORILOR POLISEMANTICE ale cuvintelor!

Ştii ce este aceea literatură, ştii cât de uşor poate fi interpretat un text într-un fel sau altul! Scriptura insa nu poate fi folosită si denaturată la fel. Din această cauză doar există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…