anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am citit undeva ca: evreii in timpul ritualurilor religioase fac sacrifici umane. Este posibil/adevarat acest lucru?

10 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Nu stiu daca fac asa ceva, oricum cei din vechiul Israel nu faceau, ba din contra, cand s-au luat dupa popoare care isi sacrificau copiii, Dumnezeu i-a pedepsit.

| RAY a răspuns:

Da sacrifici animale nu umane, asa ceva e interzis in vt

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Tin minte ca am citit pe net de-asta si am pus intrebarea cand mi-am amintit

| martzian a răspuns:

Nu ai citit nicaieri. E o prostie.

| anonim_4396 explică (pentru martzian):

De unde stii tu ca nu am citit nicaeri? laughing mai verificat

| martzian a răspuns (pentru anonim_4396):

Pune cratima la locul ei si nu mai face pe desteptul! happy

Repet: NU ai citit nicaieri. E o prostie...

| martzian a răspuns (pentru anonim_4396):

Si e urat sa iti raspunzi la propriile intrebari. happy

| anonim_4396 explică (pentru martzian):

Bai frate te asigur ca a citit undeva, dar nu mai stiu exact de fapt stiu doar o sursa: un site satanist, dar mai era una mai obiectiva cred ca in vreun documentar

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nici vorbă. Religia evreilor nu implica deloc sacrificii umane. Erau jertfite numai animale și nu orice fel de animale: doar animale curate, fără cursur etc. Vezi cărțile lui Moise. Aceste jertfe reprezentau jertfa Mântuitorului ce urma să vină - Iisus. Păcat că atunci când sistemul lor de jertfe s-a împlinit, ei nu au fost în stare să-și dea seama de acest lucru, chiar dacă perdeaua din Templu s-a rupt în mod miraculos.

În schimb, popoarele păgâne aduceau jertfe umane. Și într-adevăr au fost momente când și evreii au adoptat obiceiuri idolatre, inclusiv aducerea de jertfe omenești pentru zeul Moloh. Dar aceasta nu făcea parte din religia lor, ci era o influență străină. Atunci când judecătorii sau câte un rege bun făceau reformă erau reformate aceste lucruri și religia adevărată era promovată din nou.

Răspuns utilizator avertizat