Nu stiu daca fac asa ceva, oricum cei din vechiul Israel nu faceau, ba din contra, cand s-au luat dupa popoare care isi sacrificau copiii, Dumnezeu i-a pedepsit.
Tin minte ca am citit pe net de-asta si am pus intrebarea cand mi-am amintit
De unde stii tu ca nu am citit nicaeri? mai verificat
Pune cratima la locul ei si nu mai face pe desteptul!
Repet: NU ai citit nicaieri. E o prostie...
Si e urat sa iti raspunzi la propriile intrebari.
Bai frate te asigur ca a citit undeva, dar nu mai stiu exact de fapt stiu doar o sursa: un site satanist, dar mai era una mai obiectiva cred ca in vreun documentar
Nici vorbă. Religia evreilor nu implica deloc sacrificii umane. Erau jertfite numai animale și nu orice fel de animale: doar animale curate, fără cursur etc. Vezi cărțile lui Moise. Aceste jertfe reprezentau jertfa Mântuitorului ce urma să vină - Iisus. Păcat că atunci când sistemul lor de jertfe s-a împlinit, ei nu au fost în stare să-și dea seama de acest lucru, chiar dacă perdeaua din Templu s-a rupt în mod miraculos.
În schimb, popoarele păgâne aduceau jertfe umane. Și într-adevăr au fost momente când și evreii au adoptat obiceiuri idolatre, inclusiv aducerea de jertfe omenești pentru zeul Moloh. Dar aceasta nu făcea parte din religia lor, ci era o influență străină. Atunci când judecătorii sau câte un rege bun făceau reformă erau reformate aceste lucruri și religia adevărată era promovată din nou.
Lalex99 întreabă: