| EmaS a întrebat:

Am doua vesti una buna si una rea. Cea buna este :ISUS REVINE! Si cea rea este :ISUS REVINE! Cum este aceasta veste pentru tine: buna sau rea?

Răspuns Câştigător
| M25M a răspuns:

Pai inseamna ca pentru tine este o veste buna, pentru mine nu prea laughing

20 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Am doua vesti una buna si una rea. Cea buna este :ISUS REVINE! Si cea rea este :ISUS REVINE! Cum este aceasta veste pentru tine: buna sau rea?

ISUS REVINE!== vom analiza, după ce vom constata, că afirmația este adevărată!

Până una alta, nu ne exprimăm, dacă este o afirmație adevărată sau falsă.

| anonim_4396 a răspuns (pentru MMihai):

Păcat că nu pot vota, este răspunsul cel mai inteligent după părerea mea!

| Dumnezău a răspuns:

Am una si mai rea pentru tine, draga Ema.Eu cu niste hazlii am minat locul de aterizare. Where's your Jesus now?

| EmaS explică (pentru Dumnezău):

Ha! Ha! Dragul meu, mantuirea este o certitudine in viata mea, nu mai exista loc de indoiala!

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Mândria e în capul listei păcatelor capitale, Ema. Ia-o mai ușor.

| Dumnezău a răspuns (pentru EmaS):

Exact,in viata ta, in lumea ta.Nicio parte nu-i autista,dar zau daca nu va comportati asa,fie teisti,fie tot ce tine anti-teisti, numai certitudini peste certitudini, nema indoiala, la prea multi dintre voi.Da' niste semne de intrebare si aprofundari, asa de rau fac?

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

De cand mandria inseamna siguranta, incredere?!

Asta inseamna credinta in Dumnezeu.O incredere neclintita.

Primul lucru pe care trebuie să-l învețe un creștin e umilința. Tu vii aici și ne râzi în bot, la propriu, cu locul tău asigurat în Rai, de parcă ți l-ai cumpărat. Te comporți ca un veritabil Becali. Tu, practic, ai dat de înțeles prin răspunsul ăla, că știi ce e-n mintea lui Dumnezeu. Și asta nu e siguranță, e îngâmfare.

Imi pare rau daca asa ai inteles tu. Daca ai cunoaste Cuvantul lui Dumnezeu ai intelege ca odata cu iertarea pacatelor primesti siguranta mantuirii. Daca eu m-as indoi de promisiunile lui Dumnezeu ar insemna necredinta si ea este cel mai mare pacat.

Răspuns utilizator avertizat
| martzian a răspuns (pentru anonim_4396):

"Primul lucru pe care trebuie să-l învețe un creștin e umilința."- Frumos spus. Si adevarat. Crestem, totusi, toata viata, e un proces.

| Dumnezău a răspuns (pentru EmaS):

Daca ai face bungee jumping, iar asistentul iti da trei asigurari ca ai coarda pusa bine, tu mai verifici odata, pentru a fi sigura, sau te increzi in cuvintele sale?

Asta ca o metafora.

Ei bine, eu ma bazez pe caracterul lui Dumnezeu.Ca sa intelegi mai bine, imagineaza-ti ca la intrarea in oras o grupa de circari isi pregateau cu multa grija numarul pe care aveau sa-l faca in mijlocul drumului. Au intins o funie peste drumul principal cam la patru metri deasupra soselei(de la o cladire la alta), iar unul dintre ei a luat o roaba si in vazul tuturor a trecut cu roaba pe funie pana in partea calalta. Cei de jos, in numar de vreo trei sute, priveau uimiti indrazneala si indemanarea circarului. Cand acesta ajunse cu bine in partea cealalta, isi rotii privirea peste multimea adunata si zise;-Credeti voi ca pot sa mai trec inca odata? Sute de urale se inaltara din piepturile lor si vreo trei sute de manuri ridicate in semn ca sunt de acord cu cele spuse de circar. atunci acesta rotindu-si inca odata privirea peste multime spuse cu indrazneala:-Cine zice ca crede sa vina sa urce in roaba. uralele se transformau incet in murmure si manile ridicate coborau in semn de neputinta. Nimeni nu a indraznit in acea zi sa urce in roaba.Una este sa crezi in Dumnezeu si cu totul alta a te incredinta in mana Lui.Asta e deosebirea a crede cu mintea si a crede cu toata fiinta.

| EmaS explică (pentru wdexwjmwd):

Pai vezi tu pentru un necredincios i se pare ca exagerezi daca tu ai o credinta autentica.

De unde stii?

Am inteles foarte bine, dar ma intrebam de unde stii?!

Intr-adevar, ar fi o explicatie! Dar nu te cred daca nu imi si demonstrezi asta!winking

Ehe! Pe vremea cand mergeam eu la restaurante tu erai bebe mic si beai laptic!

Aha! Deci ma indemni sa pacatuiesc!

| Polaris a răspuns:

Sunt extaziat cât timp aduce toate răspunsurile pe care le caut cu el.

NOname
| NOname a răspuns:

Amuzantă.

| Thunderstruck a răspuns:

Falsa.

| Duucu a răspuns:

Una buna, abia astept sa sting focul din iad ^^

| EmaS explică (pentru Duucu):

Dragul meu crezi ca ai aceasta putere?

| Duucu a răspuns (pentru EmaS):

Nimeni nu ajunge in rai... doamne-doamne ne-a pus reguli prea stricte,ne-a facut viata un calvar,a facut din noi oameni prea slabi,si tot are pretentia sa ajungem langa el (nu scriu cu majuscule,ca nu merita). Odata ce vom ajunge toti in iad, PROBABIL isi va da seama de greseala facuta si va "stinge focul" de acolo, eh, si uite cum eu impreuna cu alti "prietenasi" am reusit sa traim bine si in iad.(nu te iau la misto, uneori imi place sa gandesc asa)

| EmaS explică (pentru AllStillExistAllStillHaveAPurpose):

Adu si tu una sa ti-o umplu!

| RAY a răspuns:

Cand va veni prietenul tau mort pe pamant vom mai discuta despre el si venirea lui din cerul care nu exista, pentru mine nu-i nici rea nici buna sunt convins ca nu exista nimic supranatural in univers, universuri si totul are o cauza naturala

| Mădă0611 a răspuns:

Pentru mine e fix 0. Poate revine alt zeu inaintea lui laughing

| M25M a răspuns:

Tu ce relatii ai acolo sus stii, ah?!? happy

| EmaS explică (pentru M25M):

Poi stii tu, Dumnezeu imi este Tata, Isus imi este frate!

| M25M a răspuns (pentru EmaS):

Pai inseamna ca pentru tine este o veste buna, pentru mine nu prea laughing

| Dorugar a răspuns:

Este una rea pentru toti crestinii!
Cred ca Isus ii va lua de motz pentru faptul ca crestinii si-au batut joc de religia sa si de Legile lui Dumnezeu, pe care el a venit sa le implineasca in timp ce crestinii isi bat joc de aceste Legi si urmeaza legile unui criminal bicisnic ca falsul apostol Pavel care i-a indepartat de Isus!
Asa ca temeti-va crestini ca acusi veti da socoteala pentru necugetarea voastra!

| EmaS explică (pentru Dorugar):

Pentru tine cu siguranta este una rea, bineinteles, daca nu te pocaiesti!

| Dorugar a răspuns (pentru EmaS):

Mai grav este pentru tine ca esti pocaita! Eu daca as fi in locul tau n-as mai dormi noaptea de frica de teama urmarilor faptelor tale!
Adica mie nu imi va putea reprosa niciodata ca ma cacao pe legea pe care el a venit s-a implineasca si nici ca m-am dat de partea ucigasului de crestini adevarati asa cum ai facut-o tu!
Numai inconstienta care te face sa nu-ti dai seama de gravitatea faptelor tale te poate face sa dormi linistita!

| EmaS explică (pentru Dorugar):

Domnul Isus a platit pentru pacatele crestinilor.Tot El s-a dus sa ne pregateasca un loc in cer ca acolo unde este El sa fim si noi impreuna cu El! Si daca eu as fi in locul tau chiar ca nu as putea sa dorm noapte, pentru ca refuzi iertarea lui Dumnezeu!

| EmaS explică (pentru GalinaBlanca):

Aha,deci tu asa numesti pe cei care respecta Cuvantul lui Dumnezeu si traiesc in ascultare cu frica si cutremur?! Vezi de ce duh esti calauzita!

Feriti-va de traditii si obiceiuri. Fugiti de inchinarea la idoli. Unde scrie ca biserica ortodoxa este cea dreapta? Domnul Isus a spus sa pastram credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna.Nu vreau sa intru in polemici cu tine, dar daca credinta nu te schimba schimb-o tu pe ea.

Stii ca este scris ca trebuie sa te pocaiesti? Si mai este scris ca daca nu te nasti din nou din apa si din Duh nu poti sa vezi Imparatia lui Dumnezeu.Citeste Fapte 10 si o sa intelegi cum stau lucrurile.

Observ ca pe tine biserica te mantuieste nu Hristos.Pacat ca iti pui increderea intr-o cladire!,,Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta!,,

Draga mea eu am primit pe Isus ca Domn si Mantuitor in inima mea.Am certitudinea iertarii.Dar tu ai siguranta ca daca va veni la noapte vei fi mantuita? Nu te amagi singura.La judecata nu te va intreba din ce confesiune faci parte ci ce ai facut pentru El?,, şi va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.
34 Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.
35 Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit;
Isa 58.7; Ezec 18.7; Iac 1.27; Evr 13.2;
36 am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine."
37 Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete şi Ţi-am dat de ai băut?
38 Când Te-am văzut noi străin şi Te-am primit? Sau gol şi Te-am îmbrăcat?
39 Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă şi am venit pe la Tine?"
40 Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut."
Prov 14.31; Prov 19.17; Mat 10.42; Marc 9.41; Evr 6.10;
41 Apoi va zice celor de la stânga Lui: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui!,,
Dumnezeu doreste sa avem o relatie personala cu El in fiecare zi.

Asta inseamna CREDINTA.
Cred din toata inima promisiunile lui Dumnezeu.

Pentru ca aici L-am intalnit cu adevarat pe Dumnezeu.Aici este prezenta Duhului Sfant si chiar daca nu as frecventa nici o biserica, El locuieste in mine si am garantia mantuirii.Viata unui crestin nu depinde de locul in care se afla ci de principiile care ii guverneaza viata!

Citeste draga mea Sfanta Scriptura si o sa vezi ca cine nu are Duhul lui Dumnezeu nu este a Lui.
,, Ce înseamnă să fii un creştin născut din nou? Biblia ne răspunde la această întrebare printr-un pasaj cunoscut care se găseşte în Evanghelia după Ioan 3:1-21. În acest capitol, Domnul Iisus Hristos îi vorbeşte lui Nicodim, un fariseu de frunte şi unul din membrii Sanhedrinului (deci un judecător al evreilor). Nicodim venise la Iisus după lăsarea serii. El a avut câteva întrebări să-I pună lui Iisus. Vorbindu-i lui Nicodim, Iisus a spus "...Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu." Nicodim L-a întrebat atunci pe Iisus: "Cum se poate naşte un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale şi să se nască?" Iisus i-a răspuns: "Adevărat, adevărat îţi spun că dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu. Ce este născut din carne, este carne, şi ce este născut din Duh, este duh. Nu te mira că ţi-am zis: 'Trebuie să vă naşteţi din nou'..." (Ioan 3:3-7).

Literal, expresia "născut din nou" are sensul de "născut de sus." Nicodim avea o nevoie reală. El simţea nevoia unei schimbări a inimii sale, o transformare spirituală. Naşterea din nou, fiind o a doua naştere, este un act al lui Dumnezeu prin care viaţa veşnică este atribuită persoanei credincioase (2 Corinteni 5:17; Tit 3:5; 1 Petru 1:3; 1 Ioan 2:29; 3:9; 4:7; 5:1-4, 18). Evanghelia după Ioan 1:12, 13 indică faptul că expresia "născut din nou" are de asemenea semnificaţia de a "deveni copii ai lui Dumnezeu" prin credinţa în Numele lui Iisus Hristos.

Întrebarea care în mod logic se pune este "De ce are nevoie o persoană să se nască din nou?" Apostolul Pavel în Epistola către Efeseni 2:1 spune: "Voi eraţi morti în greselile şi păcatele voastre..." Când se adresează romanilor, apostolul le scrie astfel: "Căci toţi au păcătuit, şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu." (Romani 3:23) Aşadar, o persoană are nevoie să fie născută din nou pentru a avea păcatele iertate şi pentru a avea o relaţie personală cu Dumnezeu.

Dar cum are loc această naştere din nou? Efeseni 2:8, 9 spune: "Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni." Atunci când o persoană este "mântuită," el/ea este născut(ă) din nou, fiind o persoană înnoită spiritual, şi este din acel moment un copil al lui Dumnezeu ca urmare a naşterii din nou. Credinţa în Iisus Hristos, Cel care a plătit pedeapsa păcatelor noastre când a murit pe cruce, înseamnă de fapt "naşterea din nou" din punct de vedere spiritual. "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă..." (2 Corinteni 5:17a).

Dacă nu ai crezut niciodată în Domnul Iisus Hristos ca Mântuitor personal, eşti gata să răspunzi Duhului Sfânt care îi vorbeşte acum inimii tale? Tu ai nevoie să fii născut din nou. Doreşti tu chiar astăzi să spui rugăciunea pocăinţei şi să devii o nouă persoană în Hristos? "Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu" (Ioan 1:12-13).

Dacă doreşti să Îl accepţi pe Iisus Hristos ca Mântuitor personal şi să fii născut din nou, iată o rugăciune simplă care te va ajuta. Totuşi ţine minte: rostirea acestei rugăciuni sau a oricărei alte rugăciuni nu te va mântui. Numai credinţa în Hristos te poate mântui de păcate. Această rugăciune este numai o modalitate de a-ţi exprima către Dumnezeu credinţa ta în El şi de a Îi mulţumi pentru că ţi-a dăruit mântuirea. "Doamne, ştiu că am păcătuit împotriva Ta şi că merit pedeapsa. Însă Iisus Hristos a luat pedeapsa pe care o meritam eu astfel ca eu să pot fi mântuit prin credinţa în El. Mă întorc acum de la păcatele mele şi îmi pun întreaga mea credinţă în Tine pentru mântuire. Îţi mulţumesc pentru harul Tău minunat şi pentru iertarea de păcate – darul vieţii veşnice! Amin!"http://www.gotquestions.org/Romana/Crestin-nascut.html

| dracu14 a răspuns:

Mai intai sa vina si apoi mai discutam, oricum imi e dator sa-mi raspunda la cateva intrebari

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este o întrebare capcană? laughing
Când vine Isus vine sfârșitul lumii.
Cum poate fi un lucru veste bună și in același timp și veste rea?

| Thunderstruck a răspuns (pentru anonim_4396):

Raul si binele sunt termeni relativi.Pentru unii un lucru poate fi bun, pentru altcineva un lucru poate fi rau.Simplu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Thunderstruck):

Dar pentru @EmaS este și bună și rea.

De ce? Este rea pentru ca ma intristez din cauza celor pierduti!

Pe cine consideri tu "pierduti"?

Pe cei care traiesc in pacat si faradelege deoparte de fata lui Dumnezeu! Nu eu ii numesc asa ci Biblia.

| Dianaîşialegesoţulbazândusepetpu a răspuns:

1.ISUS se scrie de fapt''Iisus''.
2.Am şi eu două veşti. Ambele proaste: Iisus nu revine, Iisus nu a venit ci el a fost un simplu om asta dacă chiar a existat.

| TrentonChase a răspuns:

Cand vine? Ca ma duc eu sa-L iau de la aeroport...

| EmaS explică (pentru TrentonChase):

Nu este nevoie!

| RAY a răspuns (pentru TrentonChase):

El vine pe un nor deci sal astepti in nori cu taxiul

| EmaS explică (pentru RAY):

Cand va veni El orice ochi Il va vedea si acei ce nu vor vrea, si tu!

| 1dintrevoi a răspuns:

Rea...daca n-ai apucat sa faci curat in casa happy

| EmaS explică (pentru 1dintrevoi):

Sigur ca te referi la casa inimii!

| 1dintrevoi a răspuns (pentru EmaS):

Evidentwinking

| huuu a răspuns:

Pai e buna>>

| Theo20 a răspuns:

Pentru mine este foarte bună!happy

| Razerman a răspuns:

Intai spui ca ai 2 vesti si dupa spui ca ai una.

| surfer01 a răspuns:

Ema, dacă, prin absurd, vine Iisus pe aici atunci sigur va dori să iasă la o bere cu mine și nu cu dronele alea cu 3 neuroni în cap numiți creștini.

O să-mi povestească ceva de genul: Frate, stai chill că nu tu ești problema. Nu mi-ai cerut niciodată nimic și ai ajutat oameni când ai putut.

În schimb e o tembelă Ema ce-mi cere numai bani și sănătate. M-a disperat cu mesajele.

| EmaS explică (pentru surfer01):

De unde stii tu ca eu ii cer bani?

| surfer01 a răspuns (pentru EmaS):

Nu pot fi 100% sigur că te rogi pentru bani însă mă gândesc că pe lângă eternitatea plină de lux mai dorești și nișe sacoșe de euro înainte de viața asta veșnică.

Nu?

| EmaS explică (pentru surfer01):

Nu! Imi ajunge daca am ce sa mananc si ce sa imbrac.Insa Dumnezeu imi da mult mai mult decat am eu nevoie.Este important sa stii sa iti administrezi bine banii si sa nu uiti de cei nevoiasi.

| EmaS explică (pentru AllStillExistAllStillHaveAPurpose):

Poti sa pui o intrebare asemanatoare.happy