Poti sa te declari pateu daca vrei! Glumesc. Ai drept doar dupa 18 ani sa faci asta! Bafta!
Ce nevoie ai sa te declari ateu? Esti ori nu esti, aceasta tine de intimitatea fiecaruia si nu de declaratii. Daca te referi la referendum chiar ca nu are importanta. Oricum, conform L.489/2006, parintii au dreptul sa aleaga educatia religioasa a copilului minor, dupa 14 ani nu-i pot schimba religia fara acordul acestuia iar peste 16 ani isi poate alege singur credinta ori sa aleaga sa n-aiba niciuna. Numai bine!
Sunt perfect de acord. Dar inceteaza sa mai fie ceva privat cand se baga parintii si ma declara crestin impotriva vointei mele.
NU ai voie.pana la urma esti minor si parintii au grija de tine si iau deciziile pentru tine pana vei fi major
Nu spui varsta, ti-am explicat in primul raspuns prevederile legale privind libertatea religioasa. Te declara crestin fiindca te-au botezat, indiferent in care cult crestin ai fost botezat, astfel ca acesta este un dat obiectiv. Dupa ce implinesti 16 ani ai dreptul sa-ti alegi singur religia ori sa alegi sa nu fii credincios, este un drept constitutional si legal al fiecarui cetatean roman.
Conteaza ce scrie in niste bucati de hartie(acte)?
Daca te consoleaza, si eu in acte sunt crestin-ortodox dar in realitate ateu(nu-mi place cum suna femininul).
Mai nou, orice idiot se gaseste sa critice pe altcineva fara sa-l cunoasca. Stiu ce inseamna ateismul. Sunt ateu pentru ca nu cred in supranatural, nu pentru ca mi-ar imbunatati "imaginea". Si nu sunt dornic de a arata asta la fiecare pas, dar cand cineva ma intreaba ii zic, iar cand cineva actioneaza presupunand ca sunt crestin nu pot sa stau acolo fara sa opun rezistenta. Eu sunt cine vreau eu sa fiu, nu cine zic altii ca sunt.
Nu baga in seamna orice specimen crede in tine nu in restul / restul sunt niste gunoie ce vor din cea ce ai nu uita cel mai bun prieten esti tu restul sunt pe interes/ipocrizie nu conteaza varsta important e sa stii ce ateismul e greu in rom sa recunosti
Daca tot globul pamantesc era crestin ortodox, mai erai ateu?
Asta e SPIRITUL DE TURMA, idiotule! Toti imbecilii vor sa fie atei ca au "citit" fel de fel de pseudocarti, s-au uitat la fel de fel de documentare. Sa stii ca Charles Darwin si-a retras teoria evolutiei pe patul de moarte.
Cu cele mai sincere ganduri iti spun : Mi-a mila de tine!
Am intrebat daca am dreptul sa ma declar ateu. Stii tu, dreptul *legal*, pe care se pare ca nu il am in cele din urma.
NU poti sa te declari ateu potrivit legii. Parintii sunt cei care vor declara religia ta la recensamant, indiferent de vointa ta. La mine au venit recenzorii vineri, si mi-am declarat copilul ateu, chiar daca baietelul e mic si nu intelege astfel de notiuni. La tine e situatia inversa.
De altfel, asa este in toata Romania. cei care conduc Romania, o reprezinta generatia oamenilor nascuti inainte de 1975, o generatie formata de oameni cu mari prejudecati, obisnuiti sa fure de la stat (de fapt tot de la oameni) si care ne-au adus in situatia asta dificila. Din pacate ndc, tu vei mosteni o situatie dificila fara a avea vreo vina, cu toate ca tu la 14 ani intelegi mai bine mentalitatea necesara acum decat vor intelege ei vreodata.
Absolut.Traim intr-o tara ce ofera libertate religioasa si libertate de exprimare.Tu poti sa te declari orice, oricand.Parintii insa pot sa te sacaie cu ideiile lor pana la 75 de ani, si mai mult poate, daca traiesc atat.
Am aflat ceva...
De fiecare data cand vorbesc cu un pseudoateu care acum descopera cuvantul, acesta devine recalcitrant, nervos. De ce oare?
Nu fa presupuneri fara sa ma cunosti. Nu sunt genul care se ia dupa orice se intampla sa fie la moda.
Cat despre argumentarea convingerilor, invoc Lama lui Occam - nu ar trebui sa creem complexitate fara sa fie necesara. Religia *este* complexitate adaugata. Ce-ar fi sa iti argumentezi *tu* convingerea ca Dumnezeu exista?
Sau poate ca multi nu mai stiu cum sa argumenteze aparand astfel cliseele.
OctavianDanielMaria întreabă: