| ndc a întrebat:

Am dreptul sa ma declar ateu daca sunt minor si parintii mei sunt impotriva?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
86 răspunsuri:
| Anonymus314 a răspuns:

Nu

| negru30 a răspuns:

Unde doresti sa te declari ateu - stii ce inseamna ateu?

| ndc explică (pentru negru30):

Bineinteles ca stiu ce inseamna, nu sunt un idiot.
La recensamant, de exemplu. Daca eu zic ca sunt ateu si parintii zic ca sunt crestin, cine are prioritate?
(...acum ca ma gandesc la asta, recensamantul tine cont de minori?)

| IoanaMra a răspuns:

Poti sa te declari pateu daca vrei! Glumesc. Ai drept doar dupa 18 ani sa faci asta! Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parinti pana la 16 ani

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ce nevoie ai sa te declari ateu? Esti ori nu esti, aceasta tine de intimitatea fiecaruia si nu de declaratii. Daca te referi la referendum chiar ca nu are importanta. Oricum, conform L.489/2006, parintii au dreptul sa aleaga educatia religioasa a copilului minor, dupa 14 ani nu-i pot schimba religia fara acordul acestuia iar peste 16 ani isi poate alege singur credinta ori sa aleaga sa n-aiba niciuna. Numai bine!

| negru30 a răspuns (pentru ndc):

Nu te supara - era o intrebare - nu te intreaba asta la recensamant stai linistit - incearca sa-ti schimbi ideea cu ateu - este un sfat

| ndc explică (pentru Ioandelasal):

Sunt perfect de acord. Dar inceteaza sa mai fie ceva privat cand se baga parintii si ma declara crestin impotriva vointei mele.

| AlexandraRusu26 a răspuns:

NU ai voie.pana la urma esti minor si parintii au grija de tine si iau deciziile pentru tine pana vei fi major

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru ndc):

Nu spui varsta, ti-am explicat in primul raspuns prevederile legale privind libertatea religioasa. Te declara crestin fiindca te-au botezat, indiferent in care cult crestin ai fost botezat, astfel ca acesta este un dat obiectiv. Dupa ce implinesti 16 ani ai dreptul sa-ti alegi singur religia ori sa alegi sa nu fii credincios, este un drept constitutional si legal al fiecarui cetatean roman.

| wintage a răspuns (pentru Ioandelasal):

N-are rost sa ii explici ca bate campii...

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Conteaza ce scrie in niste bucati de hartie(acte)?

Daca te consoleaza, si eu in acte sunt crestin-ortodox dar in realitate ateu(nu-mi place cum suna femininul). happy

| ndc explică:

Mai nou, orice idiot se gaseste sa critice pe altcineva fara sa-l cunoasca. Stiu ce inseamna ateismul. Sunt ateu pentru ca nu cred in supranatural, nu pentru ca mi-ar imbunatati "imaginea". Si nu sunt dornic de a arata asta la fiecare pas, dar cand cineva ma intreaba ii zic, iar cand cineva actioneaza presupunand ca sunt crestin nu pot sa stau acolo fara sa opun rezistenta. Eu sunt cine vreau eu sa fiu, nu cine zic altii ca sunt.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ndc):

Nu baga in seamna orice specimen crede in tine nu in restul / restul sunt niste gunoie ce vor din cea ce ai nu uita cel mai bun prieten esti tu restul sunt pe interes/ipocrizie nu conteaza varsta important e sa stii ce ateismul e greu in rom sa recunosti

| wintage a răspuns (pentru ndc):

Daca tot globul pamantesc era crestin ortodox, mai erai ateu?
Asta e SPIRITUL DE TURMA, idiotule! Toti imbecilii vor sa fie atei ca au "citit" fel de fel de pseudocarti, s-au uitat la fel de fel de documentare. Sa stii ca Charles Darwin si-a retras teoria evolutiei pe patul de moarte.
Cu cele mai sincere ganduri iti spun : Mi-a mila de tine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai nevoie de permisiunea parintilor ca sa iti folosesti creierul singur si sa ai propriile pareri?

| ndc explică (pentru anonim_4396):

Am intrebat daca am dreptul sa ma declar ateu. Stii tu, dreptul *legal*, pe care se pare ca nu il am in cele din urma.

| ramona30 a răspuns:

NU poti sa te declari ateu potrivit legii. Parintii sunt cei care vor declara religia ta la recensamant, indiferent de vointa ta. La mine au venit recenzorii vineri, si mi-am declarat copilul ateu, chiar daca baietelul e mic si nu intelege astfel de notiuni. La tine e situatia inversa.
De altfel, asa este in toata Romania. cei care conduc Romania, o reprezinta generatia oamenilor nascuti inainte de 1975, o generatie formata de oameni cu mari prejudecati, obisnuiti sa fure de la stat (de fapt tot de la oameni) si care ne-au adus in situatia asta dificila. Din pacate ndc, tu vei mosteni o situatie dificila fara a avea vreo vina, cu toate ca tu la 14 ani intelegi mai bine mentalitatea necesara acum decat vor intelege ei vreodata.

| ndc explică (pentru wintage):

Instinctul de turma. A fi ateu. Imi explici, te rog frumos, legatura?

| CandyTetris a răspuns:

Absoluthappy.Traim intr-o tara ce ofera libertate religioasa si libertate de exprimare.Tu poti sa te declari orice, oricand.Parintii insa pot sa te sacaie cu ideiile lor pana la 75 de ani, si mai mult poate, daca traiesc atathappy.

| wintage a răspuns (pentru ndc):

Ai vazut pe cineva facand ceva anume, hopa si tu!
Daca cineva se arunca pe geam, hai sa ne aruncam si noi ca e la moda.

Daca nu stii sa iti argumentezi convingerile si ideile de ce naiba le mai sustii?

| wintage a răspuns:

Am aflat ceva...
De fiecare data cand vorbesc cu un pseudoateu care acum descopera cuvantul, acesta devine recalcitrant, nervos. De ce oare?

| wintage a răspuns (pentru lolosaurus):

Aceasta nu a fost demonstrata. A fost pur imaginativa!

Nu fa presupuneri fara sa ma cunosti. Nu sunt genul care se ia dupa orice se intampla sa fie la moda.
Cat despre argumentarea convingerilor, invoc Lama lui Occam - nu ar trebui sa creem complexitate fara sa fie necesara. Religia *este* complexitate adaugata. Ce-ar fi sa iti argumentezi *tu* convingerea ca Dumnezeu exista?

| wintage a răspuns (pentru lolosaurus):

Sau poate ca multi nu mai stiu cum sa argumenteze aparand astfel cliseele.

Esti sigur ca te uitai la calculator si nu in oglinda? Pentru ca, permite-mi sa-ti spun, tu esti singurul de aici care e nervos...