Deci eu nu am venit aici cu gandul de a te face pe tine sa cobori putin pe Pamant si sa mai ridici putin nivelul.
"Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine." Ion Ratiu
Daca vrei sa ne confruntam in convingeri putem sa o facem dar nu aici ca dureaza foarte mult pana raspundem.
Intotdeauna Occam confrunta teoriile pentru a-si crea el propriile teorii. El a confruntat teoriile lui Aristotel, Newton.
Daca vrei sa ma convingi in legatura cu ideile tale nu o sa reusesti. Insa eu daca vreau, te pot convinge.
Ce mentalitate este asta cre(s)tinule?
Nu cumva ai pacatuit? Masoara-ti cuvintele sau abtine-te de la comentarii.
Daca tot globul isi suge unghia de la picior trebuie sa o faci si tu?
Ai ramas la mentalitatea comunista,spiritul de turma este in tine nu in atei,noi suntem aia care avansam in gandire voi nu ati iesit inca din pestera.
Cat despre Darwin eu zic sa te informezi mai bine,ati luat un rahat in gura si nu ii mai dati drumu.
Am dreptul sa fiu ce vreau, am dreptul la libera alegere, am dreptul sa gandesc.
Te bagi ca musca in rahat.
Asta e si problema. Ca toti mucosii ca tine au dreptul sa "gandeasca".
Nu am mentalitate comunista deoarece eu nu eram pe vremurile acelea si oricum din cate am auzit si m-am documentat nici nu mi-ar fi placut.
Pana acum aud cum toti ateii au mentalitati comuniste, voi sunteti chiar invers. Nici voi nu stiti ce vreti. Nu stiu ce avansare in gandire poate fi aceasta. Eu i-as spune decadere.
Cum adica suntem comunisti si nu stim ce vrem? Nu prea am inteles ce vrei sa zici.
Ateismul e un avans in gandire pentru simplul fapt ca noi indraznim sa punem lucrurile pe care le stim sub semnul intrebarii. Nu asa s-a descoperit, de exemplu, ca Pamantul nu e centrul universului?
Apropo: "ateisti" nu e un cuvant valid in contextul in care il folosesti tu, si nu se pune spatiu inainte de semnele de punctuatie.
Tu poți și la cinci ani să ieși pe stradă să strigi că ești ateu, în cel mai rău caz dacă ai părinți săriți îți iei bătaie.
În rest la recensământ poți să te declari ateu fără voia părinților tăi de la 16 ani în sus, dacă nu poți să le spui lor să te declare ateu, adică daca asta ești cu ce i-ar ajuta să mintă în niște hârti, poate să nu le placă ideea dar adevărul doare și totuși n-are rost să îl ascunzi.
"Pana acum aud cum toti ateii au mentalitati comuniste" - mie mi se pare ca ai zis de toti, nu de unii. Nu mai minti, nu mai schimba subiectul, si nu te mai prefa ca ninge cand sunt 30 de grade afara.
Teoria chibritului generalizata? Imi pare rau, dar eu doar incerc sa-ti demonstrez ca ateii nu sunt niste idioti, cum vad ca ti se pare tie.
Relax, si pe mine m-au trecut ai mei crestin ortodoxa fara sa stiu eu, dar ma doare in cot... Daca ai cel putin 16 ani poti sa te declarii ateu. Dar oricum nu conteaza. Religia e ceva personal si este o alegere.Chiar daca parintii tai sunt impotriva, ei nu pot schimbe ce simti si crezi. Don't worry, be happy.
Câtă dreptate ai roackăre, dar dacă ar fi legal n-ar mai fi amuzant.
But I fought the low, and I won! http://www.youtube.com/watch?v=jbCqwl2geQg&NR=1
Nu te supara, dar esti destul de uimitor si tu. Vad ca ti-ai sters primul raspuns la intrebarea mea, asa ca o sa citez din celelalte:
"Asta e SPIRITUL DE TURMA, idiotule!" - atac personal blatant.
"Toti imbecilii vor sa fie atei" - imi pare rau, nu sunt un imbecil.
"Ai vazut pe cineva facand ceva anume, hopa si tu!" - stii tu sigur ca ma iau dupa fiecare idiot pe care-l vad?
"Daca nu stii sa iti argumentezi convingerile si ideile de ce naiba le mai sustii?" - stiu sa-mi argumentez convingerile, dar vad ca nu ma lasi. Schimbi subiectul constant, ma intreb de ce?
"cu gandul de a te face pe tine sa cobori putin pe Pamant si sa mai ridici putin nivelul" - eu sa-mi ridic nivelul? Eu te-am atacat personal si te-am insultat in fiecare mod posibil?
"Intotdeauna Occam confrunta teoriile pentru a-si crea el propriile teorii" - guess what. Confrunt teoria unui Dumnezeu ca sa-mi creez teoria proprie.
"Insa eu daca vreau, te pot convinge" - din nou, convinge-ma! Te rog. Nimeni nu a reusit pana acum, poate tu ai mai mult noroc.
"Pana acum aud cum toti ateii au mentalitati comuniste" vs. "Nu am zis ca sunteti comunisti" - poftim? Cum e, suntem sau nu suntem comunisti? "Nici voi nu stiti ce vreti" - mie mi se pare ca tu nu stii ce vrei sa zici. Gandeste-te putin si revino cu un raspuns.
(Hmm... un raspuns cam lung. Scuze pentru asta.)
Incep prin a zice ca nu mi-am sters absolut NICIUN raspuns! Probabil ca am fost raportat. Poate de tine... in fine.
N-o sa iti raspund la fiecare in parte ca acum nu am niciun chef si trebuie sa plec de la calculator.
Nu am incercat sa te jignesc in fiecare mod posibil.
Confrunti teoria unui Dumnezeu? Dumnezeu nu a elaborat teorii.
In legatura cu comunistii, nu v-a facut nimeni comunisti deoarece voi NU SUNTETI ATEI!
Sigur o vei lua asta ca o insulta dar gandeste-te mai bine!
Nu stiu. Cunosc pe cineva tot minor care este ateu, dar parintii uli nu stiu. Nu trebuie sa scrii undeva ca esti ateu sau altele. Tu esti ateu pentru tine.
ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Adept al ateismului; persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități.
Ciudat, eu neg existenta unei divinitati. Cum adica nu sunt ateu?
"Dumnezeu nu a elaborat teorii" - nu te mai apuca sa interpretezi. "Teoria unui Dumnezeu" = "teoria care spune ca un Dumnezeu exista", daca vrei sa fim pedantici. O teorie elaborata de oameni, da.
Hmm... asta inseamna ca te dai batut deja? La naiba, si eu care speram ca o sa incerci sa-ti demonstrezi convingerile. Se pare ca nici tu nu stii ce e adevarat.
Bineinteles ca ai dreptul. Doar avem liberul arbitru. Insa pentru asta, chiar daca parintii sunt impotriva, chiar daca nu, tot in Iad o sa ajungi. Suna dur, dar cam asta e adevarul.
Daca erai copilul meu te lasam sa fii ateu dar te dezmosteneam iti lasam hainele de pe tine si te trimiteam pe strada sa te hraneasca ateii.
OctavianDanielMaria întreabă: