Îți ceri iertare lui Dumnezeu și nu îl mai implica în astfel la de jurăminte. El te iartă dacă nu mai procedezi asa.
Pacatul este ca ai jurat. Conform Matei cap. 5 crestinii nu au voie sa depuna juramant.
Faci ce fac si majoritatea si o sa mai faci ca esti crestin cu numele ca si orice crestin din Romania, nu e frumos sa jignesti personaje imaginare, adica eu nu il injur pe zeus asta face parte din slaba, proasta educatie a ta primita de la parinti
Jurământul nu este oprit atunci când se face după voia lui Dumnezeu, adică atunci când nu se face pentru un lucru de nimic şi când cel ce jură este hotărât să spună adevărul.
A jura însemnă, a lua martor pe Dumnezeu, că spun adevărul şi numai adevărul. Luându-L pe Dumnezeu ca martor, aceasta atrage după sine pedeapsa divină dacă este minciună, căci acel om: a minţit, a luat în deşert Numele lui Dumnezeu.
Asta e doar parerea ta. Parerea lui Isus Hristos este exprimata la Matei cap. 5.
De ce sa recunosti in fata parintilor? Vei fi si impartasit si vei putea folosi Agheasma Mare. Ce sa vada parintii?
Daca te vei spovedi sincer si cu cainta in suflet, sigur vei fi iertat!
Mda. faza e ca nu sunt genu asta si eu sincer mi-e rusina si sa vb cu colegi sau prieteni daca sunt acolo.
Acolo...unde? Nu mai inteleg.
Adica acolo sa ma vada.
Nimeni nu are ce sa vada. Presupun ca crezi ca nu primesti Agheasma Mare sau nu te impartasesti. Nu este adevarat! Te vei impartasi si vei lua Agheasma Mare. Ce religie ai?
Ortodox
Pai da stiu ca ma voi impartasi dar Agheazma Mare o iau doar cu pacate mari nu?
Nu. Oricine poate lua Aghesma Mare. Ai inteles un pic gresit. Cei care nu au dezlegare la impartasanie pot folosi Agheasma Mare. Insa nu doar acei oameni o consuma. Oricine poate sa o consume!
Adica te referi ca toata lumea ia Agheazma Mare cand se spovedeste indiferent de pacatele facute, adica ma refe ca eu credeam ca cei care au facut un pacat mai mare iau Agheazma Mare.
Toata lumea o ia acasa si o consuma. Nu este neapararat sa ai pacate mari.
Aaa acum m-am prins