Sper ca stii ca povestea e un fake aparut pe internet cam acum 8-10 ani, nu?
"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti.Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia" - Albert Einstein
Unii oameni traiesc frustrati si suparati toata viata pentru ca nu pot sa se opreasca din a cauta chichite si portite pentru a trage in jos ceea ce nu cred ca exista.Altii isi traiesc viata fericiti in siguranta si mai ales si pe cea viitoare in mai mare bucurie si se simt fericiti fara sa ii intereseze gura lumii.
Pentru binele tau inceteaza sa te mai faci de ras pentru ca nu sunt bine primiti oameni ce pozeaza in mari filozofi.
Da, atat ca aia care isi traiesc viata fericiti si increzatori in Dumnezeu vor petrece o eternitate in iad daca mai raspandesc minciuni sfruntate.
Aaa... mda nu stiu la ce vroiai sa ajungi dar ma rog presupun ca toti avem o opinie
Este, bineînțeles, o minciună, ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună repetată sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal și n-am negat niciodată aceasta, ci am exprimat-o clar. Dacă există în mine ceva care poate fi numit religios, atunci este admirația nețărmurită pentru structura acestei lumi, pe atât pe cât știința noastră o poate evidenția. - Albert Einstein
Acel dialog a mai fost dezbatut pe TPU, daca imi demonstrezi prin dovezi nu basme ca un elev cu boala lui dislexie a putut dialoga cu un profesor cea ce pare incredibil e o minune
nu Einstein era nenicul din poveste, dar na, lumea crede orice. Oamenii inteligenti cauta raspunsuri la intrebari pe care altii nu si le pun, astfel ajung sa afle ca nu exista zei, deci ajung atei.
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein
Einstein s-a născut la 14 martie 1879 la Ulm, Germania, într-o familie de evrei nepracticanți, fiul lui Hermann (comerciant) și Pauline Einstein.
Concepții privind religia
Concepțiile religioase ale marelui savant sunt bazate pe cercetarea naturii:
„Cred în acel Dumnezeu al lui Spinoza, care se manifestă prin armonia legilor universului, nu într-unul care se ocupă cu destinele și faptele omenirii."
Mai precis, Spinoza considera că Dumnezeu este un alt nume pentru natură. Deci, adorația lui Einstein se referea la natură, pe care panteiștii o numesc Dumnezeu.
Către sfârșitul vieții, într-o scrisoare adresată filozofului Eric Gutkind și datată pe 3 ianuarie 1954, marele fizician afirmă:
„Cuvântul « dumnezeu » nu este nimic altceva pentru mine decât expresia și produsul slăbiciunii umane, Biblia este o colecție de legende onorabile, dar primitive, care sunt, în orice caz, destul de copilărești. Niciun fel de interpretare, indiferent cât de subtilă, nu-mi poate schimba opinia."
Religiozitatea nedefinită a marelui savant se referă mai degrabă la admirația pe care acesta o nutrește față de structura lumii, care se revelează treptat cu ajutorul științei. În 1926, într-o scrisoare adresată fizicianului Max Born, Einstein, referindu-se la principiul incertitudinii, scria: „Eu, în orice caz, sunt convins că El nu se joacă cu zarurile."
„Dacă există ceva religios în mine, aceasta este admirația fără limite față de structura lumii atât cât ne-o poate dezvălui știința."
1 Intrebarea era retorica. Cu ce ma ajuta sa demonstrez ca era sau nu ateu? Pe mine personal cu nimic! Nu schimb nimic din ceea ce a realizat si nici nu devin instantaneu mai "desteapta". Interesant e cum cred unii in iluzie!
2 Ceea ce ai adus tu ca "argument " cade din start si nu mai explic de ce.
La o cautare mai atenta si nu numai pe "nenea goagal" ai putea sa gasesti raspunsul.
O zi buna!
„Cuvântul « dumnezeu » nu este nimic altceva pentru mine decât expresia și produsul slăbiciunii umane, Biblia este o colecție de legende onorabile, dar primitive, care sunt, în orice caz, destul de copilărești. Niciun fel de interpretare, indiferent cât de subtilă, nu-mi poate schimba opinia." - Einstein