| octav005 a întrebat:

Am gasit in sifonier intr-o batista, motul meu de atunci de cand mi s-a taiat. SI eu va intreb., e bine, indicat sa il arunci? poarta noroc?

4 răspunsuri:
| BogdantheDreamer a răspuns:

Bunica-mea am vazut ca are intr-o punga pe al lui bunamiu' de prin anul 1930. Nu stiu care era obiceiul pe atunci nu am intrebat...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu i l-am aruncat pe a lu taica-meu tocmai de-asta, hahaha!
Dar tot nu simt ca m-am razbunat destul.

| oprescudorin11 a răspuns:

Motul si turta sunt niste obiceiuri asemanatoare tehnicilor Voodoo.
Desi Biserica Ortodoxa nu le recunoaste, caci sunt obiceiuri pagane, le pastreaza tacit.
Orice provine din trupul tau este considerat un obiect prin care poti fi controlat. Parul (turta, motul ) sunt asezate pe cap, in zona considerata de toate religiile, zona spirituala.
Adica cine poseda acea parte, te poate controla. Si la morti, cine pastreaza legatura mainilor, se zice ca -i va continua lucrarea(buna sau rea).
Vrajitorii spun ca niciodata, cand iti tai unghiile sau parul sau ti se taie (Doamne fereste ) vreun organ din motive medicale, sa nu-l lasi, sa ramana in posesia ta, sau sa nu-l arunci la gunoi sau dusmanii tai.
Trebuie incredintat lui Dumnezeu, aruncandu-l spre siguranta intr-o apa mare, spre a-ti ramane spiritul liber!
Ti-am zis care este credinta despre problema pe care ti-o pui.

| corinelmik a răspuns:

Daca esti credincios nu mai crede in lucruri pamantesti! In viata nu ai nevoie de noroc ci de Dumnezeu, doar cu el esti fericit.