| mentholinks a întrebat:

Am gasit o proorocie in Biblie cu privire la romani." 6Proorocie asupra unor dobitoace* de la miazăzi: Printr-un ţinut strâmtorat şi necăjit, de unde vin leoaica şi leul, năpârca** şi şarpele zburător, îşi duc ei bogăţiile în spinarea măgarilor şi vistieriile pe cocoaşa cămilelor către un popor care nu le va fi de folos." Ce parere aveti?

5 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Prorocia este din Isaia si se refera la EVREI, romanii nu existau la acele vremii, nu exista POPULATIE in Europa pe atunci. Dumnezeu s-a suparat pe bisnitarii din poporul evreu care faceau specula in detrimentul credinti in Dumnezeu.
Isaia 30, 1. "Vai, zice Domnul, de copiii rãzvrãtiti, care iau hotãrâri fãrã Mine, fac legãminte care nu vin din Duhul Meu, si îngrãmãdesc astfel pãcat peste pãcat!
2. Ei se coboarã în Egipt, fãrã sã Mã întrebe, ca sã fugã sub ocrotirea lui Faraon, si sã caute un adãpost sub umbra Egiptenilor!
3. Dar ocrotirea lui Faraon vã va da de rusine, si adãpostul sub umbra Egiptului vã va da de ocarã.
5. Dar toti vor rãmâne de rusine, din pricina unui popor, care nu le va fi de folos, nici nu-l va ajuta, nici nu le va folosi, ci va fi spre rusinea si ocara lor."
6. Proorocie asupra unor dobitoace de la miazã-zi: printr-un tinut strâmtorat si necãjit, de unde vin leoaica si leul, nãpârca si sarpele zburãtor, îsi duc ei bogãtiile în spinarea mãgarilor, si vistieriile pe cocoasa cãmilelor, cãtre un popor care nu le va fi de folos.
7. Cãci ajutorul Egiptului nu este decât desertãciune si nimic, de aceea eu numesc lucrul acesta: zarvã fãrã nici o ispravã."
8. "Du-te acum, zice Domnul, de scrie aceste lucruri înaintea lor pe o tãblitã, si sapã-le într-o carte, ca sã rãmânã pânã în ziua de apoi, ca mãrturie pe vecie si în veci de veci.
Parerea pe care o avem este ca citesti dar NU STI CE CITESTI, tragic.

| minrest a răspuns (pentru danut):

Ce specula visati? Duceau bogatii in Egipt ca sa obtina sprijinul Egiptului, si mai ales ca sa le puna la adapost acolo, caci mai erau foarte putini, si se gandeau sa plece toti in Egipt. Sunteti un adventist nazist, sper ca nu e pleonasm.

| minrest a răspuns (pentru danut):

Europa nu era populata in anii 760-680 ien? De Atena, Sparta, Theba, Corint, Siracuza nu ati auzit? De celti, iberi, traci, nimic? E treaba dumneavoastra ca sunteti incult, dar de ce vorbiti despre ce nu stiti?

| danut a răspuns (pentru minrest):

Citeste Biblia, si nu mai baga Roma unde nu era. Asta cu nazismul este tare, probabil si pe Dumnezeu tot asa il categorisesti avand in vedere cele scrise de Isaia.

| danut a răspuns (pentru minrest):

Faptul ca au existaat niste catune prin Grecia, nu inseamna civilizatie, nu se compara cu Babilonul sau Egiptul totusi ROMANII nu existau la acea vreme ca sa justifice intrebarea. Din cate am invatat eu la istorie tracii erau doar niste nomazi sau au avut ceva imperii de care eu n-am auzit?