Isus este Fiul lui Dumnezeu.Satan este vrasmasul lui Dumnezeu.Isus este Calea, Adevarul, si viata.Satan este tatal minciunii, sarpele cel vechi.El stie ca merge in iad de aceea se lupta cu toata puterea ca sa atraga pe cat mai multi de partea lui.Isus este biruitorul, satan este invinsul.
Ce cale si ce adevar?
Adevarul ca Biblia este un text furat de la rabinii iudei si care cale ...calea catre Iad, pai nu chiar Christos recunoaste ca el este Stapanul cheilor Iadului (nu pomeneste nimic de cheile raiului) vezi Apocalipsa 1.18.
Poi cum se face ca in religia originala (cea a lui Moise) nu exista nici Diavol si nici Iad, dar acestea au aparut odata cu crestinismul?
Nu cumva aste este Calea de care vorbeai tu, adica acea sa-l urmezi pe cel care se lauda ca este Lucifer si ca este Stapanul cheilor iadului (vezi Apocalipsa 1.18)?
Adica sa urmam Calea catre Iadul al carui stapan Christos se lauda ca a ajuns imediat dupa Invierea?
Toti suntem fii lui Dumnezeu ...adica niste Dumnezei exact ca si Isus, pentru ca tocmai Isus ne invata ca noi insine suntem templul in care locuieste Dumnezeu, si nu cladirile de piatra unde slujesc la doi stapani niste invatati intr-ale scripturilor, si aici mai zice Isus ca nu poti servi sincer la doi stapani ...adica cladirii si banilor, pentru ca astfel nu il poti sluji pe Dumnezeu!
Nu este asa!
Diavolul nu este creatia lui Dumnezeu (pentru ca satana este un alt personaj preluat din zoroastrism, si care in Vechiul Testament este un inger de incredere a lui Dumnezeu cu rolul de procuror si acuzator) la fel ca si in religia mozaica!
Diavolul a aparut odata cu Christos!
Si odata cu el in religia crestina!
Deci nu este corect sa-l acuzi pe Dumnezeu lui Moise ca l-a facut pe Diavol cand Diavolul este chiar Christos!
Si asta nu o spun eu ci o gasesti si tu in Apocalipsa 22.16 unde Isus se recunoaste ca fiind Lucifer/Luceafar dar si in Apocalipsa 1.18 unde Christos se lauda ca este Seful Cheilor Iadului!
Aceasta explica si faptul ca crestinismul este o religie demonica care in istoria ei a excelat in fapte pline de bicisnicie
Shalom!, mai dragule. eu te inteleg ceea ce ai citit dar de multe ori cand citesti Luceafarul stralucitor de dimineata. maidragule crezi ca dracu straluceste dimineata? . nu mai dragule caci chipul lui isus hristos straluceste ca o lumina foarte mare si el e luceafarul stralucitor de dimineata ADICA SOARELE. Iisus A venit pe pamant pentru a aduce calea mantuirii ma dragule, EL E CEL DINTAI , apoi luceafarul ingerii oameni ...Iisus Hristos si Dumnezeu ESTE UNA mai dragule. În Ierusalim se prăznuia atunci praznicul Înoirii Templului. Era iarna. Şi Isus Se plimba prin Templu, pe supt pridvorul lui Solomon. Iudeii L-au înconjurat, şi I-au zis: ,,Pînă cînd ne tot ţii sufletele în încordare? Dacă eşti Hristosul, spune-ne -o desluşit." ,,V’am spus", le -a răspuns Isus, ,,şi nu credeţi. Lucrările, pe cari le fac Eu, în Numele Tatălui Meu, ele mărturisesc despre Mine. Dar voi nu credeţi, pentrucă, după cum v’am spus, nu sînteţi din oile Mele. Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa vecinică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mîna Mea. Tatăl Meu, care Mi le -a dat, este mai mare decît toţi; şi nimeni nu le poate smulge din mîna Tatălui Meu. Eu şi Tatăl una sîntem." (Ioan 10:22-30)
Dumnezeu porunceşte să ascultăm de Isus Hristos
După şase zile, Isus a luat cu El pe Petru, Iacov şi Ioan, fratele lui, şi i -a dus la o parte pe un munte înalt. El S’a schimbat la faţă înaintea lor; faţa Lui a strălucit ca soarele, şi hainele I s’au făcut albe ca lumina. Şi iatăcă li s’a arătat Moise şi Ilie, stînd de vorbă cu El. Petru a luat cuvîntul, şi a zis lui Isus: ,,Doamne, este bine să fim aici; dacă vrei, am să fac aici trei colibi: una pentru Tine, una pentru Moise şi una pentru Ilie." Pe cînd vorbea el încă, iată că i -a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Şi din nor s’a auzit un glas, care zicea: ,,Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi!`` (Matei 17:1-5)
Pentru ca multi fac greseala sa-L desparta pe Iisus Hristos de Legea Sa , sa incercam sa vedem ce ne spune Sfanta Scriptura despre lucrul acesta. Care este pozitia lui Iisus fata de lege. Este cu lege, sau este fara-de-lege !
Isaia 51.4 Ia aminte poporul Meu, pleaca urechea spre Mine neamul Meu ! Caci din Mine va iesi Legea, si voi pune Legea Mea lumina popoarelor.
Galateni 3.19up si 1Corinteni 10.4, afirma ca Acela care a dat legea pe muntele Sinai, a fost Iisus Hristos.
Conform cu Ieremia 31.33; Evrei 8.10 si 10.16, Legamantul cel nou pe care Domnul Iisus Hristos la facut si il face si in prezent , este implementarea Legii in mintea si inima urmasilor Sai !
1Ioan 2.3,4 Apostolul Ioan spune;Si prin aceasta stim ca Il cunoastem, daca pazim poruncile Lui.
Cine zice; ,,Il cunosc,dar nu pazeste poruncile Lui,este un mincinos, si Adevarul(Hristos ) nu este in el.
Oricine pazeste cele zece porunci este in Hristos,oricine nu pazaste cele zece porunci,nu este in Hristos. Aceasta inseamna dragostea de Dumnezeu si de oameni. Pe Dumnezeu Il iubim pazind primul set de patru porunci,iar pe aproape pazind al doilea set de sase porunci. Caci in aceste doua seturi de porunci se cuprinde toata legea !Zicea Domnul la intrebarea fariseilor .
Domnul IIsus Hristos mereu spunea celor pe care ii ierta,du-te si nu mai pacatui.Adica, nu mai calca Legea ! (1.Ioan 3.4, pacatul este fara-de-lege ).
Matei 7.23, Domnul spune la o categorie de oameni;.,,departati-va de Mine ,voi toti cei care lucrati fara-de-lege !
Atunci cand tanarul acela bogat s-a dus la Domnul ca sa-L intrebe ce sa faca ca sa mosteneasca viata vesnica, Iisus i-a zis. ,,Ce bine sa faci?Binele este Unul singur.Dar daca vrei sa intri in viata (sa fi mantuit) pazeste poruncile.
Apoi, la intrebarea tanarului care porunci, Iisus a enumerat acele porunci care nu se prea respectau la vremea aceia; sa nu ucizi, sa nu preacurvesti,sa nu furi, sa nu faci o marturie mincinoasa, sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta si sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti(adica sa nu poftesti ce-i al aproapelui).
Domnul a enumerat poruncile din setul al doilea intrucat aceasta era marea lor problema in timpul lor.
In acel timp nu era o problema respectarea primului set de patru porunci,de aceea Iisus nu a amintit nici una dintre aceste patru porunci.
Toti aceia care afirma ca, intrucat Domnul nu a enumerat si ziua de odihna , ea nu trebuie respectata, sa ia bine seama, ca nici celelalte trei porunci nu au fost enumerate, iar daca au fost amintite mai tarziu, si despre sabat se spune ca ; ,,atat cat va fi cerul si pamantul, nu va cadea nici o frantura de slova din lege ! Matei 5.18
Lucrul acesta este confirmat de ucenici atunci cand au respectat Sabatul si dupa moartea Domnului Iisus Hristos.( Luca 23.56 ) si de Pavel in Romani 3.31 cand spune ca ; ,,Prin credinta desfiintam noi legea ?Nicidecum,noi intarim legea !
In toate cazurile din Noul Testament unde se spune ca legea a fost desfiintata, este vorba foarte simplu de legea ceremoniala a jertfelor, de legea care prevedea anumite pedepse pentru cei care calcau legea si mai era vorba si de legea puterii pacatului.( nu aveam puterea de a ne opune ispitei, dar acum in Iisus o avem ). In nici un caz nu era vorba de desfiintarea celor zece porunci intrucat Domnul a afirmat foarte clar ca nu a venit sa desfiinteze aceasta lege. (Matei 5.17 )
Toti cei care astazi respecta o alta zi de odihna (duminica ), respecta de fapt pe cel care a instituit aceasta zi ca zi de odihna, adica pe Antihrist ! Vezi Daniel 7.25.
Papa de la Roma si ai lui, se lauda cu aceasta zi de odihna instituita de ei, si spun ca este semnul autoritatii si puterii lor dumnezeiesti ! Tot ei, cand vorbesc despre protestantii si neoprotestantii care tin duminica, afirma ca se insala, intrucat nu se gaseste nici un verset Biblic care sa autorizeze ziua de Duminica ca zi de odihna !
Iata cateva declaratii facute de unii de la Vatican:
1. Ca raspuns la intrebarea "Puteti dovedi ca biserica are puterea de a intitui sarbatori legiferate?", Stephen Keenan a scris: "Daca nu ar fi avut o astfel de putere, nu ar fi putut face schimbarea la care toate religiile moderne adera, si anume nu ar fi putut inlocui sarbatorirea Sabatului Zilei a Saptea cu sarbatoarea Duminicii, prima zi a saptamanii – o schimbare pentru care nu exista nici o autorizare scripturistica" (Stephen Keenan, A doctrinal Catechism, p. 174)
2. "Puteti citi Biblia de la Geneza la Apocalipsa si nu veti gasi nici macar un singur rand care sa autorizeze sfintirea Duminicii. Sfanta Scriptura porunceste ca o obligatie religioasa pazirea zilei de Sambata, o zi pe care noi nici odata nu o sfintim" – Cardinal Gibbons, Faith of Our Fathers, p.111, 112
3. Monseniorul Segur a scris: "Biserica Catolica a fost aceea care a transferat aceasta odihna asupra zilei de Duminica, in amintirea invierii Domnului nostru. Astfel, sarbatorirea Duminicii de catre protestanti reprezinta un omagiu pe care il aduc (in ciuda propriilor convingeri) autoritatii Bisericii Catolice" – Monsenior Segur, Plain Talk About Protestantism of Today, p.225." Observati limbajul folosit de unul dintre catehisme:
Intrebare: "Care zi este Ziua de Sabat?"
Raspuns: "Sambata este Ziua de Sabat."
Intrebare: "De ce sarbatorim noi Duminica in locul Sambetei?"
Raspuns: "Noi sarbatorim Duminica in locul Sambetei deoarece Biserica Catolica, in Conciliul de la Laodiceea (A.D. 336) a transferat solemnitatea de la Sambata la Duminica" – Rev. Peter Geiermann, C.SS.R., The Convert’s Catechism of Catholic Doctrine, p. 50, 2 nd edition, 1910.
Deci, conform declaratiei Vaticanului,toti care respecta Duminica ca zi de odihna,aduc de fapt un omagiu lor!
Diavolul care inseala intreaga lume, a facut-o sa creada ca merge si fara lege ! Dragostea lui Dumnezeu si Harul in sus, dragostea lui Dumnezeu si Harul in jos, suntem liberi si facem orice. Dar nu se stie ca , dragostea lui Dumnezeu si Harul ne conduc la respectarea poruncilor lui Dumnezeu. Toate, nu doar opt sau noua ! Caci Acela(Dumnezeu ) care a zis sa nu ucizi, a zis si sa nu preacurvesti, .dar a zis si sa-ti aduci aminte de ziua a saptea !,.Nu ? Asadar, tu, cel care nu ucizi, nu preacurvesti, nu aia,nu aia , dar care nu respecti ziua a saptea ,te faci vinovat de calcarea legii ! De fara-de-lege ! De pacat, cu alte cuvinte !
In concluzie, A fi in Hristos inseamna a fi in noul legamant, iar a fi in noul legamant inseamna sa ai intiparite legile si poruncile( cele zece ) lui Dumnezeu in inima si in minte. Aceasta inseamna sa fi pecetluit cu pecetea lui Dumnezeu pe frunte sau pe mana !
DEUTERONOM 6.6-8 Şi poruncile acestea, pe cari ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi, şi să vorbeşti de ele cînd vei fi acasă, cînd vei pleca în călătorie, cînd te vei culca şi cînd te vei scula. Să le legi ca un semn de aducere aminte la mîini, şi să-ţi fie ca nişte fruntari între ochi. .
In contrast cu acestea, a fi pecetluit cu semnul fiarei, inseamna sa ai in mintea ta o alta lege, o lege schimbata, o lege care nu este data de Dumnezeu ci de om!Legea Antihristului de la Vatican !
In curand , institutiile politice si economice ale lumii lucrate pe la spate de Vatican, vor impune legea de odihna si inchinare in ziua de Duminica, care este semnul autoritatii lor asa cum am mai spus in cadrul acestui material.
Oricine va crede ca asa trebuie, sau oricine va accepta de frica,se va chema ca este pecetluit cu semnul fiarei 666. Semnul acesta 666 apartine Vaticanului, si oricine asculta prin credinta sau de forma de el, este pecetluit.
Sper sa se inteleaga importanta celor zece porunci (Noul Legamant in inima ), si sper sa se inteleaga si de ce anume a ridicat Dumnezeu un popor care sa vesteasca soliile din Apocalipsa 14.6-9.
Poruncile acestea nu pot fi tinute daca nu exista o relatie buna cu Dumnezeu Tatal prin Iisus Hristos Domnul !
Iisus ne poate izbavi de puterea pacatului oferindu-ne puterea necesara ca sa biruim orice ispita.
Privind la cele zece porunci, si analizandu-ne viata in raport cu ele, intelegem care este problema noastra. Intelegem ca suntem pacatosi. Noi nu devenim curati pe fata daca aruncam oglinda, ci atunci cand ne spalam. Asa este si cu Oglinda lui Dumnezeu (Decalogul ). El ne arata unde suntem gresiti.
Din punct de vedere principial doctrinar,teologic daca vreti,majoritatea lumii este gresita in ceea ce priveste poruncile doi si patru, apoi, in mod individual, restul poruncilor.
Si acum, la final, o afirmatie care nu va fi inghitita bine de unii. Dar cei care sunt din Dumnezeu vor intelege mult si vor fi satisfacuti si multumiti.
In toate timpurile,in toate popoarele,acolo unde nu s-a auzit de IIsus Hristos si de Evanghelie, unii oamenii au fost mantuiti prin legea constiintei,prin respectul moral pe care Domnul Iisus Hristos la sadit in ei fara ca ei sa-L cunoasca. …Caci neamurile fac din fire lucrurile LEGII, spunea Apostolul Pavel.(Romani 2.14,15 )
Asadar, cine propovaduieste Legea lui Dumnezeu,Il propovaduieste pe Dumnezeu Insusi,pe Iisus Hristos si pe Duhul Sfant, caci Acestia trei Una sunt !
Cine are urechi de auzit sa auda !
Tu chiar vrei sa fie gol Iadul? Cine va face focul iarna pentru caloriferele din Rai? La toti ateii v-ar prinde bine niste cursuri de fochisti.
Cum sa fie Iisus lucifer? O prostie mai mare ca asta nu am auzit in viata mea.
Poi sa stii ca nici eu nu am auzit de o asemenea "prostie" pana cand nu am citit mai atent Biblia (sincer sa fiu urmand indicatiile de pe acel forum pe care l-am pomenit) si chiar asta scrie in Biblie!
Asa ca pe cine sa cred?
Pe Isus-Christos care declara singur aceste lucruri in Biblie (maturate cu grija sub pres de catre popi si biserica), sau pe tine?
Tu ce ai face in locul meu?
Zi-mi si mie unde anume ai citit asta in Biblie pentru ca vreau sa vad si eu, te rog. Si daca asa este cum zici tu, iti promit ca o sa iti dau dreptate. Dar vreau mai intai sa vad singura unde scrie asta.
„Eu, Isus, am trimis pe îngerul Meu să vă adeverească aceste lucruri pentru biserici. Eu sunt Rădăcina şi Sămânţa lui David, Luceafărul strălucitor de dimineaţă." Apocalipsa 22:16, ok?
Iar Lucifer = Luceafar (steaua diminetii!) Happy?
Nu stiu daca este happy sau nu, dar stiu ca Lucifer este forma latina a cuvantului romanesc Luceafar, si cred ca printr-un mic efort de logica poti sa observi o asemanare izbitoare intre aceste cuvinte... si nu uita ca Biblia Vulgata a fost scrisa in limba latina, si astfel Isus a fost denumit peste 1500 de ani cu numele de LUCIFER ...si slavit sub acest nume!
Vezi raspunsul si explicatiile necesare in postarea de la ora 20:32
Hai ma fi serios. Cred ca atribui acestor cuvinte intelesul pe care vrei tu sa il aiba. Se refera in sensul bun, adica el ne calauzeste pasii si ne lumineaza calea pe care trebuie sa mergem. Cred ca satan te amageste. Stiai ca satan poate lua infatisarea unui inger de lumina? Adu-ti aminte cand Iisus a fost ispitit de catre satan in pustiu; satan a luat infatisarea unui inger de lumina, dar apoi si-a aratat adevarata lui fata incercand sa il convinga pe Iisus sa nesocoteasca cuvantul lui Dumnezeu. Si cand va veni pe pamant ca sa amageasca oamenii si sa ii pregateasca pentru razboi impotriva lui Dumnezeu, tot ca un inger de lumina va veni.
Poi cum iti explici faptul ca chiar Christos in ceruri se declara ca fiind un aducator de lumina?
Sau ai uitat ca in noaptea de Inviere crestinii isi dau lumina unul altuia, lumina care vine chiar de la Ierusalim si reprezinta simbolic lumina adusa de Christos!?
Cum iti explici asta?
Cum ar fi sa intelegi altfel ispita din desert?
Si anume te rog nu fa confuzie intre RABINUL Isus Nazariteanul si Diavolul care a incercat sa-l ispiteasca in desert, cel care i-a furat corpul dupa ce rabinul a murit, diavol care are numele de Christos si se lauda singur ca este seful cheilor IADULUI!
Si daca Iisus ar fi unul de-al lor, satan ar lupta impotriva cui? Impotriva lui insusi?
Nu fa confuzia intre doua personaje diferite!
Unul este rabinul iluminat cu numele de Isus Nazariteanul si altul este personajul Christos, adica acel Lucifer din ceruri, care dupa moartea bietului Isus, devenit model prin martirajul si carisma sa a folosit prilejul sa-i penetreze/ocupe corpul, pentru a impresiona prostimea si a o determina sa creada in Marea Inselatorie pe care a pus-o la cale pentru a determina lumea sa il creada pe el Diavolul si Stapanul cheilor Iadului, ca este Dumnezeu
Invatatorul Isus dorea sa impuna Legile lui Dumnezeu, si nu sa le desfinteze asa cum a facut Christosul campin al inselaciunii si al amagirilor!
Nu vom ajunge niciodata la un acord, asta e parerea ta si ti-o respect, respecta-mi si tu mie parerile mele. Asa ca spun "pas" acestei discutii pentru ca nu ne va duce nicaieri. Fiecare cu (ne)credinta lui!
Nu e vorba numai de pareri, ci de diferenta dintre realitate si inchipuire.
Sau mai exact tu traiest intr-o lume pe care ti-o inchipui, in timp ce viata mea este puternic ancorata in realitate.
Deci parerile noastre bazate pe convingerile noastre nu au nimic in comun, pentru ca ne aflam pe planuri diferite,
Cu placere!
Intrebarea se refera la versetul 22.16 din Apocalipsa in care Isus-Christos se recunoaste ca fiind Lucifer adica Luceafar adica steaua stralucitoare a diminetii si la versetul 1.18 din aceeasi Apocalipsa in care Isus-Christos se lauda ca este stapanul cheilor mortii si stapanul cheilor Iadului ...intrebarea ar fi de ce se autoiuntituleaza Lucifer si stapanul cheilor Iadului si nu Dumnezeu si stapanul cheilor vietii si ale raiului?
Sper ca intelegeti mai clar aceasta intrebare.
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Biblia
http://en.wikipedia.org/wiki/Bible
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lucifer
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucifer
http://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_din_Nazaret
http://en.wikipedia.org/wiki/Jesus
Pe cele cu "ro" in fata poti sa le uiti caci sunt prea slab si insuficient documentate, iar pe cele cu "en" trebuie sa le studiezi cu multa atentie ca sa intelegi bine ce este scris acolo.
Cum ar fi sa iti expui parerea ta, in loc sa ne trimiti la "sala de lectura" sau macar sa ne spui ce te-a frapat la aceasta lectura?
Ai gasit ceva interesant amestecat cu gunoi.Cu versete scoase din context se poate demonstra absolut orice.
Ma surprinde sa aud de la tine ca niste afirmatii spuse chiar de catre Isus-Christos, sunt pentru tine gunoaie!
Nu de alta dar chiar Apostolul Pavel face o afirmatie asemanatoare cu a ta afirmand ca vorbele si Legile lui Dumnezeu sunt pentru el GUNOAIE.
Iat aici versetul:
6. În ce priveşte râvna, prigonitor al Bisericii; în ce priveşte dreptatea cea din Lege, fără de prihană.
7. Dar cele ce îmi erau mie câştig, acestea le-am socotit pentru Hristos pagubă.
8. Ba mai mult: eu pe toate le socotesc că sunt pagubă, faţă de înălţimea cunoaşterii lui Hristos Iisus, Domnul meu, pentru Care m-am lipsit de toate şi le privesc drept gunoaie,!
Ca sa iti "traduc" sa intelegi mai usor Pavel socoteste legea lui Dumnezeu ca fiind o paguba fata de "inaltimea cunoasterii lui Isus=Lucifer" ...motiv pentru care se "lipseste de Legile lui Dumnezeu, cele bune si drepte, pentru ca le considera GUNOAIE!
Asta ca sa intelegi si tu mai bine ce religie urmezi, adica una pentru care Legile lui Dumnezeu SUNT GUNOAIE!
Cat despre "scoaterea din context" ...mai bine taci... pentru ca chiar "sfanta ta scriptura" este exact O SCOATERE DIN CONTEXTUL natural al religiei lui Moise, deci nu e frumos sa pomenesti chiar tu de funie, cand te afli chiar tu in casa spanzuratului!