| Inferno a întrebat:

Am inteles ce spun majoritatea cresinilor. Big bang o prostie ce sfideaza logica. Stiinta o aberatie ilogic. Deci : Stiinta este o aberatie, sfideaza logica. Ok. Dar Dumnezeu face aceleasi lucruri. Si el sfideaza logica. Daca eu spun ca Pamantul s-a format prin acretie. Voi o sa spuneti ca e ilogic. Dar daca spunem ca Pamantul a fost creat din nimic? Cu ce e mai logic?

14 răspunsuri:
| shadovv a răspuns:

Offtopic: Nu stiam ca exista cuvant pentru fenomenul de captare gravitațională a corpurilor cerești mici de către corpuri mai mari... acretie. Thanks!

Ontopic: Logica e o chestiune subiectiva considerata de multi obiectiva. Desigur putem convenii toti la o logica mai generala sa i zic asa...

Cat despre big bang, eu cred ca multi, atei si crestini, vorbesc in plus. Big bangul este o teorie fizica. Daca vrei sa dezbati o teorie fizica o faci prin matematica: deci sa curga formulele daca vreti polemici consistente pe subiect.

| Inferno explică (pentru shadovv):

"Offtopic: Nu stiam ca exista cuvant pentru fenomenul de captare gravitațională a corpurilor cerești mici de către corpuri mai mari... acretie"
Ma rog, intai s-a format din rpraf meteoriti ce s-ao ciocnit intre ei. Apoi cand a capatat anumite dimensiuni. Sa- format prin acretie.

| Inferno explică (pentru shadovv):

"Daca vrei sa dezbati o teorie fizica o faci prin matematica:"
Atat de fals...
De partea teoretica a unei teorii ai auzit? Se pare ca nu.
Teoreticianul dezvolta teoria.
matematicianul se ocupa de matematica.
Nu cred ca am vazut teoretician care sa se ocupe cu problemele matematice.

| Inferno explică (pentru shadovv):

Logica este obiectiva. Daca dau drumul la un obiect, este logic ca va fi atras de gravitatia Pamantului, nu?

| shadovv a răspuns (pentru Inferno):

"Fizica teoretică folosește modele matematice și raționamente sau abstracții ale fizicii, în loc de procese experimentale, în încercarea de a înțelege natura. Miezul său central îl constituie fizica matematică, deși sunt uneori folosite și alte tehnici conceptuale." - direct de pe wikipedia...

| shadovv a răspuns (pentru Inferno):

Da, este logic dar asta numai pentru ca noi am presupus existenta gravitatiei dar pentru unu de la spitalul de nebuni e ilogic ceea ce ai spus tu.

| Inferno explică (pentru shadovv):

Da mai, dar pentru dezvoltarea unei teorii avem mai multi oameni:
Teoreticianul : care se ocupa cu partea teoretica.
Matematicianul : care se ocupa cu formulele.
etc.
Teoreticianul are si el un rol important. in scolile americane de exemplu se preda partea teoretica, iar apoi partea matematica, nu amestecat cum e la noi.
Evident ca aici discutam partea teoretica.
Intai se discuta teoria se ajunge la o concluzie unanim acceptata si apoi se fac formulele matematice.

| Inferno explică (pentru shadovv):

E ilogic,dar logica de baza care este merge mana in mana cu realitatea ramane. Faptul ca un nebun crede ceva diferit nu schimba realitatea.
E ca in bancul cu becul.
Era un felinar si doi oameni beti se certau. Unul spunea ca e soarele,altul ca e luna. Vine un al trei-lea, pe care cei doi betivi il intreaba: Asta e luna sau Soarele. La care el raspunde: Nu stiu, nu sunt din cartierul asta.
Dar, doar pentru ca acei oameni beti credeau ca e luna sau ca e soarele asta nu schimba cu nimic logica in conformitatea cu realitatea.
Daca ai un bec si aduci mai multi nebuni si-i pui sa se uite la el, iar unul spune ca e soarele, altul ca e luna, nu schimba cu nimic adevarul.
Nebunia unora nu schimba realitatea.
Dar de unde stii ca nu suntem noi cei nebuni?
Ma indoiesc ca daca eram nebuni aveam aceiasi parere cu totii. Nebunii adesea au pareri diferite.

| shadovv a răspuns (pentru Inferno):

Eu sunt de parere ca nu exista fizica fara matematica. Daca scoti formulele din ea obtii o metafizica ce nu beneficiaza de gandirea filozofica.

| Inferno explică (pentru shadovv):

Evident, Un matematician cunoaste matematica, dar un fizician stie si fizica si matematica.

Răspuns utilizator avertizat
| Leutzbv a răspuns:

Stii cum este? Cand Domnul Isus a fost pe pamant a facut o multime de minuni pe care cei din vremea respectiva le-au vazut si totusi au cerut sa-L vada pe Dumnezeu. Cam asa este si cu noi cei din ziua de astazi. Oricat de multe minuni am vedea tot ne place sa credem altceva...

| BlueByte a răspuns:

Vezi tu, pamantul, ca si universul nu are cum sa fie creat din nimic.Este ilogic sa credem ca la inceput a fost un mare zero.Si aici intervine religia, care incearca sa desluseasca misterul, dar mai mult il adanceste.Cei care cred ca Big Bang-ul este o prostie ce sfideaza logica refuza sa gandeasca.

Întrebări similare