Te duci la persoana pe care ai mințit-o. iti ceri iertare ca ai mințit-o si ii ceri iertare si lui Dumnezeu. "Daca ne marturisim pacatele EL esre credncios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire" 1 Ioan 1 9
Foarte rau! Inseamna ca tu chiar nu ai nimic sfant!
Tine post si mergi la spovedanie. O sa iti spuna parintele ce ai de facut, cum sa te indrepti!
Mare pacat. Sa nu mai faci niciodata asta!
Acum singura solutie este sa te duci intr-o camera unde este liniste absoluta, sa aprinzi niste lumanari rosii, sa omori un animal de statura mica(ii tai gatul rapid ca sa nu sufere prea mult), deschizi Biblia la prima pagina din Noul Testament, scurgi sangele animalului si iti marturisesti pacatul.
Apoi neaparat sa dai foc la Biblia respectiva ca este blestemata de pacatul tau.
Cenusa se arunca intr-un râu, la miezul noptii doar atunci cand este luna plină.
Doamne ai mila! Doamne ai mila! Tu stii ce ai scris?
Ce am scris? Sacrificiile au fost folosite de cand lumea si pamantul pentru spalarea pacatelor. O vezi ca pe ceva rau pentru ca ai fost invatat sa crezi ca e rau.
Timp de mii de ani oamenii au facut asta si asta era singurul mod de a relua legatura cu Dumnezeu.
Daca nu renunta la ceva(in cazul de fata, un mic animal, durerea de a vedea o fiinta care piere) va continua sa creada ca biblia e o carte amarata fara valoare si poate sa se jure stramb pe ea oricand doreste.
In felul asta poate se invata minte.
Ia ca îndrumător in viață Cuvantul lui Dumnezeu!
Evrei 10:1-14 VDC
[1] În adevăr, Legea, care are umbra bunurilor viitoare, nu înfățișarea adevărată a lucrurilor, nu poate niciodată, prin aceleași jertfe care se aduc neîncetat în fiecare an, să facă desăvârșiți pe cei ce se apropie. [2] Altfel, n-ar fi încetat ele oare să fie aduse, dacă cei ce le aduceau, fiind curățiți o dată, n-ar mai fi trebuit să mai aibă cunoștință de păcate? [3] Dar aducerea aminte a păcatelor este înnoită din an în an, tocmai prin aceste jertfe; [4] căci este cu neputință ca sângele taurilor și al țapilor să șteargă păcatele. [5] De aceea, când intră în lume, El zice: „Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos, ci Mi-ai pregătit un trup; [6] n-ai primit nici arderi-de-tot, nici jertfe pentru păcat. [7] Atunci am zis: ‘Iată-Mă (în sulul cărții este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!’" [8] După ce a zis întâi: „Tu n-ai voit și n-ai primit nici jertfe, nici prinoase, nici arderi-de-tot, nici jertfe pentru păcat" (lucruri aduse toate după Lege), [9] apoi zice: „Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule." El desființează astfel pe cele dintâi, ca să pună în loc pe a doua. [10] Prin această „voie" am fost sfințiți noi, și anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos, o dată pentru totdeauna. [11] Și, pe când orice preot face slujba în fiecare zi și aduce de multe ori aceleași jertfe, care niciodată nu pot șterge păcatele, [12] El, dimpotrivă, după ce a adus o singură jertfă pentru păcate, S-a așezat pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu [13] și așteaptă de acum ca vrăjmașii Lui să-I fie făcuți așternut al picioarelor Lui. [14] Căci printr-o singură jertfă El a făcut desăvârșiți pentru totdeauna pe cei ce sunt sfințiți.
Efeseni 1:7-8 VDC
[7] În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogățiile harului Său [8] pe care l-a răspândit din belșug peste noi prin orice fel de înțelepciune și de pricepere;
Daca avem rascumpararea prin sagele lui, de ce zilnic se duc oameni in iad?
Pentru ca asta au ales ei, Dumnezeu a creat omul cu libere alegere, de asta cat timp suntem in viață trebuie sa il acceptam pe Isus Hristos ca mantuitor in inimile noastre ca spune in Biblia doar prin El putem intra in Cerul Sfânt!
Ioan 14:2-6 VDC
[2] În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. [3] Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiți și voi. [4] Știți unde Mă duc și știți și calea într-acolo." [5] „Doamne", I-a zis Toma, „nu știm unde Te duci. Cum putem să știm calea într-acolo?" [6] Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
Sunt multe lucruri de spus de aceea te sfatuiesc in Numele Domnului sa citești Biblia
Biblia e o carte despre moarte scrisa de oameni care sunt morti.
E plina de violenta, razboaie si suferinta.
Sigur, poti sa extragi ceva bun din ea, dar acelasi lucru se poate spune si despre Mein Kampf.
Biblia da viata nu moartea, dupa moarte există viață cum spui tu ca is morți? Ioan, Petru, Ilie, Moise sunt vii acum dar îmbrăcați in alt trup un trup de slavă Isus Hristos este Domnul si este Viu in veci vecilor!
2 Timotei 3:16-17 VDC
[16] Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, [17] pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.
Nu-l mai lasa pe diavolul sa fure Cuvantul lui Dumnezeu din inima ta si vina la El sa poti vedea prin ochii Lui lucrurile care ii sunt placute. Crede, crede din toata inima ta caci El e viu si poate a ta viața sa o schimbe in bine. Apropie-te, apropie-te cand inca este Har si poti avea iertarea păcatelor tale. Hai, hai nu mai sta nepăsător de o mantuire asa de mare dar daca vei refuza întotdeauna a Sa chemare, la urma vei plange cu amar si durere multă. Esti iubit si prețuit chiar de Dumnezeu si doreste ca-n a ta inima sa locuiască pe deplin, deci nu mai sta pe loc si hai ca raiul sa-l moștenești!
Dumnezeu sa te binecuvinteze cu mult har si să-ți deschida ochii sa poti vedea Lumina adevărată! Amin
Esti normal? Sacrificiile nu mai au rost. A murit pe croce Hristos sa nu mai moara nimeni. Esti crestin sau anti,
Ori vreun vrajitor?
Crestin inseamna sa traiesti asemenea lui Hristos, deci nu, nu sunt deloc crestin si as spune ca sunt foarte putini crestini reali in lume.
Nu sunt nici anti crestinism real, sunt anti crestinism fals.
In incercarea mea de a deveni crestin, am intalnit foarte multe exemple proaste, eu insumi devenisem un crestin fals(foarte concentrat pe dogme, pe aparente, pe ritualuri si mai putin pe trairea autentica crestina pe care au avut-o sfintii si mesajul de dragoste transmis de IIsus si de Apostoli), iar acum am renuntat complet la ideologie, e un standard mult prea mare de atins si creeaza foarte multe probleme in societate(inhibitii, prejudecati, complexe de superioritate, abuz de autoritate, justificarea razboaielor, etc.)
Nu sunt nici vrajitor, nu ma consider inca pregatit in sensul asta, dar cunosc invataturi oculte si stiu cum se foloseste energia negativa pentru a manipula realitatea si perceptia oamenilor.
E ciudat ca spui ca nu mai e nevoie de sacrificii, cand insusi Hristos a fost sacrificat de oamenii lui. De ce s-ar fi oprit sacrificiile acolo?
Nu se opresc acolo si iti spun si de ce. Pentru ca oamenii invata doar prin durere. Durerea este cel mai bun invatator. De asta se sacrificau animale in trecut pentru spalarea pacatelor.
Pentru ca doare sa vezi ceva ce iti este drag cum piere si doare sa pierzi ceva ce consideri valoros.
Deci avem nevoie de sacrificii.
Daca am face mai multe sacrificii, am intelege durerea pe care I-o provocam zilnic lui Dumnezeu.
Nu mai fa juraminte ca doar unu stie sa judece. Si mai ales juraminte pe omul din care iese pacatul.
Homo mensura se insala de multe ori. Doar Deu Mensura nu se inseala. Daca nu exista lógica formala ci anomie poate aparea masura altuia plina de aporii.
Când veți înțelege că cu biblia! și Dumnezeul! nu-i de joacă, o să vă dați seama într-o zi, în care o să vă întrebați de ce!
Nu te mai jura fals! Cu mâna pe Biblie! Fiindcă nu-i de glumă și nici de joacă! cu așa ceva! NU! te joci Niciodată!
Ai incercat sa iti aperi prietenul si sa ii acoperi slabiciunile, ceea ce arata faptul ca esti o persoana altruista, care pretuieste pe ceilalti.
Cand vrem sa facem bine altora, trebuie sa fim atenti ca ajutand sau considerand ca ajutam, sa nu ne vatamam singuri constiinta, intinându-o.
Sigur, oricine poate sa ti spuna ca este un pacat foarte mare sa te juri si mai ales pe Scriptura, care este cuvantul lui Dumnezeu. Numai ca trebuie sa folosim putin tact in analiza greselilor noastre si sa fim constienti de faptul ca toate se fac cu cunostinta lui Dumnezeu, pentru care nimic din viata oricaruia dintre noi nu Îi este strain.
Pentru mai multe sfaturi si ajutor in viata noastra, avem nevoie de un duhovnic sau parinte spritiual cum il mai putem numi, la care sa ne spovedim pacatele, eliberand suflete noastre inclinate spre lucrarea raului.
In calitate de mirean, te sfatuiesc sa discuti cu cativa preoti eventual, sa vezi cum privesc lumea si sa alegi unul dintre ei ca duhovnic, la care sa mergi sa te spovedesti, sa iti alini sufletul, sa primesti prin voia lui Dumnezeu iertarea pacatelor la Judecata si sa il poti aduce pe Dumnezeu in suflet, impreuna cu Pacea Sa, care salasluieste in inimile smerite si sufletele curate.
Aceasta este invatatura ortodoxa, ea este calea vietii vesnice, la care Hristos ne asteapta sa purcedem pana la sfarsitul nostru biologic.
Poate ca nu simti momentan aceasta nevoie de a avea o viata duhovniceasca, fie ea cat de mica, insa cred ca realizezi in momentul de fata starea in care, cu stiinta lui Dumnezeu s-a intamplat sa ajungi pentru a putea intelege ce este viata, de unde vine aceasta, cine are stapanire asupra acesteia.
Dumnezeu sa te miluiasca!
Pune-te pe genunchi intr-o camera tu singur si cheamă-L pe Dumnezeu langa tine si vorbeste cu El spune-i ce ai facut pas cu pas, cere din partea Lui iertarea, eliberarea si pacea sufletului tau, El oricum cunoaste totul dar vrea ca noi sa venim smeriti, umili, sa ne recunostem noi insine problemele si El va intervenii, învață si implineste Scriptura, nu vei avea nimic de pierdut daca vei face lucrul acesta Evrei 4:12