Am dat si eu un mic search pe celebrul guagal sa vad cine sunt acele persoane din "documentar". Zi-mi si mie de ce fie nu gasesc informatii despre ei si despre studiile lor fie gasesc doar critici si chestii gen : " Emoto was offered the One Million Dollar Paranormal Challenge by James Randi in 2003, and would have received US$1, 000,000 if he had been able to reproduce the experiment under test conditions agreed to by both parties. He has not participated and the prize money is still offered."
Apropo de memoria apei... "One of the interesting questions with water memory is why billions of people worldwide drinking out of natural and tap sources of water are not dropping dead of overdoses. If water truly had a memory then tap water would be the most dangerous substance on the planet"
Dar trecand peste aceste lucruri, zi-mi de ce nu gasesc prea multe detalii legate de acei oameni. Poti sa-mi prezinti tu mai multe detalii? Cine stie, poate nu am cautat eu unde trebuie.
Rezulta o apa partial sfintita. Procentul se calculeaza in functie de sfintenia apei sfintite initiale, care depinde de forta dumnezeiasca exercitata de harul popii sau soborului care a sfintit apa. Desigur ca se stie ca aici exista si o formula, unde forta dumnezeiasca = masa dumnezeiasca X acceleratia dumnezeiasca. Amin!
Ești ceva de genul: Dacă amestec apă cu sare, ce iese? Apă sau sare?
Iese o soluție...
Bună!
NU intru în categoria "experti crestini" şi nici NU sunt preot ( nu am studii teologice )!
Deci, am să-ţi spun părerea mea personală, bazată ( mai mult ) pe observaţiile făcute
Am văzut la Catedrala ortodoxă cum butoaiele au fost umplute cu apă obişnuită ( "nesfinţită" ) iar apoi s-a adăugat puţină apă sfinţită în fiecare butoi ( asta în cazul în care s-au reumplut butoaiele )...
Iniţial, după umplerea butoaielor s-a ţinut o mică slujbă de sfinţire a apei
De asemenea, de Bobotează, când vine preotul şi, la un moment dat, ( aproape ) i se termină apă sfinţită din canceul respectiv, mi-a cerut apă "normală" ( nesfinţită ) şi a adăugat-o peste cele 1-2 degete de apă sfinţită rămase în canceu
Deci, în accepţiunea preoţilor ortodocşi ( cel puţin ), este suficient să adaugi PUŢINĂ apă sfinţită peste o cantitate ( destul de mare ) de apă "normală" pentru a se obţine apă sfinţită
Evident, NU vreau să dezvolt o "polemică" pe acest subiect!
Fiecare cu părerea lui...
Toate cele bune.
Potrivit acestui documentar stiintific e posibil. Rezulta apa structural diferita de cea "obisnuita". Gasesti aici confirmarea:
https://www.youtube.com/watch?v=dvN5PoAtlrc
Asta ştiam şi eu, cu "refill" la butoaie însa mai ziceau un doamne acolo şi gata era sfinţită, dar dacă zici că au procedat şi fără doamne, doar combinând o cantiate mică de sfinţită cu una mare nesfinţită, atunci pentru mine, e cam "Clară"(îmi era clară oricum) treaba, că nici logic nu-i mai pot atribui o raţiune.
Eu le-aş propune altceva, să arunce în apa mării un bidon de apă sfinţită şi atunci toată apa mării ar fi sfântă, nu ar fi o chestie interesantă? Marea Neagră ar fi probabil singura mare sfânta oficial de pe întreg globul.
Nu te-ai inchinat de trei ori inainte sa cauti, de aia n-ai gasit...
Am dat si eu un mic search pe celebrul guagal sa vad cine sunt acele persoane din "documentar". Zi-mi si mie de ce fie nu gasesc informatii despre ei si despre studiile lor fie gasesc doar critici si chestii gen : " Emoto was offered the One Million Dollar Paranormal Challenge by James Randi in 2003, and would have received US$1, 000,000 if he had been able to reproduce the experiment under test conditions agreed to by both parties. He has not participated and the prize money is still offered."
Apropo de memoria apei... "One of the interesting questions with water memory is why billions of people worldwide drinking out of natural and tap sources of water are not dropping dead of overdoses. If water truly had a memory then tap water would be the most dangerous substance on the planet"
Dar trecand peste aceste lucruri, zi-mi de ce nu gasesc prea multe detalii legate de acei oameni. Poti sa-mi prezinti tu mai multe detalii? Cine stie, poate nu am cautat eu unde trebuie.
Ce va rezulta? Apa structural diferita de cea "obisnuita". Gasesti aici confirmarea:
https://www.youtube.com/watch?v=dvN5PoAtlrc
Un rezumat se poate? chiar nu vreau să pierd o oră, eventual scrie minutul unde e testul şi confirmarea.
Nu mai retin nici eu exact minutul, dar documentarul prezinta informatii captivante despre cele 80% procente din constitutia noastra biologica...
Nu va fi deloc o risipa de timp.
Informatii captivante despre acest subiect poti afla dintr-un documentar stiintific, nu din unul religios.
Si oricum nu discutam daca apa sfintita are alta structura, sau cum e treaba cu corpul uman, ci lucruri mult mai punctuale: Ce se intampla daca amesteci apa aia cu apa din fantana? Atat.
Daca nu stii, n-are rost sa bati campii pe alte teme de discutie.
Da ai dreptate apa difera structural dar nu din cauza ca este "sfintita"ci din cauza recipientului unde a stat acea apa.Apa dintr-un rau normal ca are o structura diferita de apa sa zicem la de robinet.Deci ce vrei tu sa arati ar fi apa de ploaie cu care te speli pr cap sa nu mai faci matreata.Si apa care sta in sticle din plastic are alta structura pentru ca plasticul se dizolva daca putem spune asa in apa. Iara referitor la apa sfintita aia est tinuta in recipiente din argint si se stie ca argintul actioneaza asupra apei dezinfectindo si mentinindui proprietatile si bla bla.Deci nu mai povestiti chestii din astea naive.Aici este vorba de CHIMIE si nimic mai mult.Nu exista nici o confirmare din partea unor oameni neutri sa le zic asa chimisti.Ba dimpotriva daca sint aia arata exact ce am spus eu nicidecum sa sustina aberatiile bisericii ori ale unor naivi ca tine de ex. Sper ca nu te superi, stiu ca adevarul doare insa sintem in secolul 21 "frate"
Structura apei:
http://www.arehn.asso.fr/publications/Eau/img/02-03_h2o.jpg
De-a veci si pututi, asta a fost, este, va fi apa. Apa si atat, Doi de H si-un O.
Pe TPU nu exista "experti crestini". Daca vrei raspunsuri pertinente, intreaba un preot.
Salut.Rar intru la aceasta categorie dar acum am fost atras de intrebare.Sa-ti spun eu daca nimeni nu ti-a raspuns la intrebarea cu apa sfintita.
Mai intai vreau sa va zic ca nu e nicun ateu pe aici,pentru ca v=ati nascut crestini c toii, odata ce purtati in nume prin botez. Difera doar puterea credintei in d-zeu, crezi sau nu, tot crestin esti.
Acum sa-ti zic ce e cu apa sfintita, acea aghiazma. Argintul are o compozitie benefica asupra oragnismului omului.Sa stii de la mine asta, nu eu am inventat ci din strabuni se cunoaste beneficiile asupra corpului uman compozitia argintului. Apa are cea mai mare putere de memorare dintre toate substantele cunoscute.
Deci daca apa memoreaza compozitia argintului, se lasa 48de ore argint (sub forma de cruce,in cazul bisericii) in apa,timp in care apa memoreaza compozitia chimica a argintului. Dupa acest timp,orice atinge aceapa sfintita,are efect benefic asupra organismului atins. Din batrani se ia aghiazam de la biserica si se boteaza animalele si nu numai. Nu zic ca gata,s-au dus bolile sau ce mai avem noi,dar acea cmpozitie de apa sfintita,are darul de a ne energiza, de a ne intari un pic sistemul imunitar, de a ne da macar vreun cal putere in lupta cu gretatea vietii. Intelegi ce vreau sa spun.
Acuma aestecul de apa sfintita cu apa nrmala, diminueaza tot ce a memorat cantitatea de apa in care a fost pus argint. e o aiureala ca fac astia la biserica cand credinciosii dau buzna cu sticle sa ia apa sfintita. ca apa sfintita sa fie in regula, o apa sfintita cu calitatile argintului memorat, trebuie pus o anumita cantitate de argint intr-o anumita cantitate de apa.Nu cum se dau la biserica in prag de boboteaza apa sfintita indoita cu apa de la robinet sau mai stiu eu de unde.Aia e aghiazma fake.ma mir ca nu se vinde si pe net.
"nicun ateu pe aici, pentru ca v=ati nascut crestini c toii, odata ce purtati in nume prin botez. Difera doar puterea credintei in d-zeu, crezi sau nu, tot crestin esti. "
Botezul e ulterior stabilirii numelui, mai întâi ai numele în acte, în certificatul de naştere, abia apoi intervine botezul, te botezi sau nu, numele oricum ăla e, nu se schimbă pin botez.
Tu poţi să crezi ce doreşti despre mine, sau despre alţi atei, că ei sunt tot creştini dar fără credinţă, însă nu ştiu cât de "frumos" este din partea ta să gândeşti astfel, aş putea spune şi eu pe acelaşi principiu, că toţi creştinii sunt atei, că înainte să se boteze erau atei, iar acum ţine doar cât de mult crezi sau nu în dumnezeu, oricum tot ateu eşti, că şi aşa o bună parte din creştini, sunt doar "de formă", mai bine s-ar numi atei. Ţi-ar place să te numesc ateu, pe acelaşi principiu prin care tu numeşti un ateu creştin? Ca e fix aceeaşi raţiune, nu contează că ai credinţă sau nu, iniţial ai fost ateu, eşti şi acum ateu dar dacă nu ştii că eşti ateu, eşţi ateu rătăcit.
Nu am ajuns sa ma gandesc chiar asa de serios la ce sunt:ateu sau crestin. Eu unul stiu ca m-am nascut liber si liber voi fi.Botezul e dupa cum spui tu, o dare de nume dar este intrebat nasul daca ma lepad eu de stana.Deci devii crestin fara sa vrei. Am mai dat o data un raspuns si il repet: Omul e crestinizat fara sa stie, fara sa-si dea seama, inca din pruncie. Deci asta e o dovada ca crestinsimul si religile de fapt, sunt un mijloc de manipulare.inca din copilarie suntem speriati de ce ar putea face dzeu, ce pedepse si alte maagrii dinastea.Eu am raspuns in legatura cu apa sfintita.Am dat o explicatie stiintifica,apa sfintita in amestec cu apa normala,iese precum vinul botezat, nah.
P.S. Nu ma duc la biserica dar nici ateu nu sunt. Spune-mi cum vrei.Dar vorbesc acum diferite persoane, majoritatea tineri care le fac parintii toate mendrele si au timp sa se gandeasca daca sunt sau nu crestini. Chestia e ca o sa-si dea seama mai tarziu un pic cand vor avea liber sa-si intretina familia, copii, sa plateasca atxe catre stat si vor avea necazuri cu duiumul.Atunci automat isi vor indrepta privirea catre cer asteptand de undeva un ajutor.\Deci si crestinismul asta e bun, ruga la dumnezeu este ca sa nu ne pierdem speranta. daca si speranta am pierdut-o, suntem la pamnt. Are si crestinismul asta rolul ei, bun sau rau.
Nu pot să zic că greşeşti, orice rău are şi ceva bun în el, tare mult despre apa sfinţită nu mă interesa, pentru mine e tot aia, şi până şi dacă o instutiţie acreditată, imparţială şi în căutare de adevăr ştinţiific are să facă un studiu în ceea ce priveşte compoziţia apei sfintite, tind să nu cred astfel de aiureli, însă personal, dacă aş fi preot, şi aş crede că apa sfinţită îşi schimba proprietăţile şi acele noi proprietăţi pot fi clar diferenţiate faţă de o apă normală, atunci m-aş duce în america la Fundaţia James Randy şi le-aş spune că pot dovedi un fenomen paranormal. E un mod uşor de a face 1 milion de dolari pentru orice preot şi în acelaşi timp cineva dupa mai bine de 20 de ani ar dovedi existenţa unui fenomen supranatural, dar nu o să se ducă nimeni, pentru că sunt şi ei conştienţi că nu-i decât apă ca oricare alta.
Sincer nu ştiu care-s practicile, nu prea am participat la botezuri, însa mă gândesc "câte bordeiuri, atâtea obiceiuri", nu sunt sigur dacă se practică respectiva întrebare peste tot, însă tot n-ar avea mae legătură asupra numelui, că zice "Da" că zice "Nu", tot numele ăla îl ai.
Personal nu-mi aduc aminte să fi fost speriat de cineva cu Dumnezeu, poate la şcoală de către prof. de religie, însă având o familie nu tocmai religioasă, respectivele forme de manipulare nu m-au afectat şi nu mi-a fost niciodată frică de un bărbos din cer.
Sunt de acord cu tine, că tinerii ar trebui să aibă alte probleme decâţ cele "spirituale", cum zicea scriitorul, de-i copil să se joace, de-i cal să tragă, e vreme pentru toate, iar un tânar nu are de ce a se obosi tare mult cu astfel de probleme, fie să se distreze cu prietenii, să-şi vadă de şcoală, ş.a.m.d oricum problemele astea îi depăşesc, doar că ei nu realizează că sunt depăşiţi de probleme iar când eşti tare tânăr te simţi "regele universului". Însă nu sunt de acord cu "speranţa divină", şi eu ca orice om în special orice român, am trecut prin destule probleme, trec în continuare, şi n-am avut niciodată "speranţa în zilele de-apoi singura tărie-n noi", nu aştept ajutor divin şi nici nu sper la o viaţă eternă după finalul celei actuale, sunt mulţumit cu ceea ce pot eu să fac, chiar dacă nu mă simt împlinit şi nici nu mă deranjează că atunci când mor, mor definitiv. Astfel, nu toţi îşi îndreaptă privirea "automat" către cer, deşi probabil ca regulă ai dreptate.
Puterea apei sfintite o va face pe pe cea nesfintita sa devina si ea sfintita.Nu conteaza cantitatea, ci calitea.
Dacă aş fi creştin ţi-aş răspunde că "apa sfinţită cu apa normală nu se combină", astfel indiferent de cantităţi ai avea tot timpul acelaşi procentaj de apă sfinţită şi apă chioară în noua compoziţie. Astfel nu s-ar pune problema când/dacă se transforma apa sfinţită în apă chioară, ci ar rămâne precum uleiul şi apa, doar că n-ai putea sesiza, măsura în orice fel.
Dar pentru că nu-s creştin, sunt şi eu curios de întrebare, de un răspuns din partea unuia care ar avea "competenţa" de a se pronunţa, dacă într-un bidon de 2l de apă normală pun o linguriţă de apă sfinţită, cea normală devine sfinţită şi invers.
Nu cred ca te intereseaza subiectul asta, ce vrei sa demonstrezi de fapt? iti place sa ne pui in situatia asta nu? Raspunde-mi la intrebarea asta, esti ateu?
Nu conteaza daca este ateu sau credincios.Cine vrea sa raspunda sa o faca.Omul daca a intrebat cu siguranta nu prea merge pe la biserica deci nu stie.Voi care mergeti pe acolo zilnic, faceti cruci matanii normal ca vedeti si stiti cum sta situatia si frumos ar fi sai spuneti omului cum sta treaba. Vorba lui el na intrebat altceva decit cum este.Unu pe aici a spus cea vazut ca baga apa normal in citeva picaturi din astea asa zisi sfintite si aia era tot.Acum respectivul a spus cea vazut el, si daca si tu ai vazut poti confirma sau sa spui cum se face la biserica unde mergi tu si aia era tot.Nu am vazut sau sa putem spune ca din intrebarea sar isca nu stiu ce povesti sau ca intrebarea var pune pe voi credincioasii in dificultate.Si pina nu-i dai raspuns nu ai de unde stii ce mai vrea sau cea vrut a spune cel care a intrebat.Deci mergi pina la cap si o sa afli daca a fost rau sau bun intentionat, ori daca doar era curios cum sta treaba si poate ca el voia sa vina cu ceva idei in sensul sa ajute biserica.Da este si asta o pisibilitate cum a spus cineva pe aici ca biserica sa arunce in apa Marii negre un butoi si avem o mare sfinta.Deci astea sint idei bune, se pot aplica si in cazul raurilor care daca li se aplica un astfel de tratament vor deveni limpezi, curate nepoluate.Deci daca ar fi posibil si cred ca cel care a pus intrebarea a vrut poate sa stie sa vina cu ideea asta sa curatam astfel apele macar din RO daca nu de pe toata planeta. Daca ar fi posibil nu vad de ce credincios sau ateu n-ar accepta asta.Eu as fi primul care m-as duce sa ajut preotii sa faca asta desi nu sint credincios.Deci vezi un necredincios daca ar fi sa ajute indiferent prin ce mijloace n-ar spune nu.Numi pasa ca rezolvarea vine de la biserica sau de altundeva, mai important este sa vina de undeva si accept rezolvarea chiar daca nu cred sau nu credeam inainte de asta.
"iti place sa ne pui in situatia asta nu?"
Situatia in care va aflati este doar vina voastra, nu am nici un amestec, dar apreciez sinceritatea, intr-adevar sunteti intr-o situatie destul de ridicola.
"...esti ateu?"
Da.
Holiday, se zice ca omul sfinteste locul. Adica oricine poate sa sfinteasca orice, prin gandul pozitiv. Ai apa sfintita si direct de la robinet. Cum? Umple un pahar cu apa si inainte sa o bei gandeste-te cat de bine poate sa iti faca aceasta licoare primordiala. Si gata, ai baut apa sfintita. Problema e cu gandul ala pozitiv, care nu il poti avea asa de simplu. De aia preotii BUNI, cu har, sfintesc apele de stau proaspete ani de zile.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: