| minahrs a întrebat:

Am mai multe intrebari pentru atei: Daca, ipotetic, nu exista Dumnezeu si nu exista suflet, ce rost mai are viata aceasta pamanteasca? Considerati ca aceasta viata se termina aici?
Nu vi se pare ca ceva nu se leaga?

36 răspunsuri:
| casablanca40 a răspuns (pentru Zenit313):

Acest "rost" ar trebui sa fie unul personal, si nu unul realizat de niste mosi acum 2000 de ani pe care l-au impus omenirii ca atare.

| Zenit313 a răspuns (pentru casablanca40):

Corect! Nimeni si nimic nu trebuie sa iti impuna vreun scop in viata, trebuie sa faci cum, cat, unde, cand si ce vrei tu atata timp cat nu faci nici un rau nimanui!happy

| Thunderstruck a răspuns:

Tu ii dai un scop vietii tale, nu un zeu inventat de evrei acum cateva mii de ani, asta-i adevarul.

| minahrs explică (pentru Zenit313):

1)Corect era considerat intelept, dar de fapt El chiar era Fiul lui Dumnezeu. Nu sunt indiferent.
2)Povestirea din V.T care face referire la potop este asemanatoare cu Epopeea lui Ghilgames, dar cum am mai spus este normal deoarece cele 2 au fost scrise cam in acelasi timp. Nu sunt indiferent.
3)Gresesti! Sf. Ap. Luca era medic, pictor si un om foarte cult. El a scris Evanghelia sa in limba greaca. Sf Ap. Marcu face parte dintr-o familie foarte bogata deci de la sine inteles ca stia sa scrie. Sf Ap. Matei era vames deci trebuia automat sa stie a scrie. Sf. Ap. Ioan de asemenea facea parte dintr-o familie instarita si a urmat cursurile obisnuite ale unei scoli. Deci toti stiau sa scrie. Nu sunt indiferent.
4)Apropo in momentul de fata nu mai este sustinuta nici teoria evolutionismului. Dar totusi sa spunem ca se admite nu are suficiente dovezi.
Nu sunt indiferent.
5)Si eu ti-am explicat destul de clar.
6)Gresit pentru ca teoria ta sa aiba dreptate trebuie ca Pamantul sa aiba 4-5 miliarde de ani.
7)Nu am motive sa nu fiu de acord cu asta si niciodata religia mea nu a fost impotriva.
8)Pai tocmai din cauza asta este minune, pentru ca nu poate fi demonstrata.
Imi pare rau ca tu citesti doar benzi desenate, dar ai face bine daca ai citi si ceva mai destept, mai inteligent de preferat o carte!
Nu eu sunt ignorantul, ci tu esti acela!

| AnnealedPride a răspuns:

De ce trebuie sa aiba UN ROST? De ce acel rost trebuie sa fie de la DUMNEZEU?!

Cat de ignorant poti sa fii cat sa crezi ca existenta ta, a mea, a tuturor, chiar conteaza? Oricum vom muri toti daca nu plecam de pe Pamant! Sau nu crezi in dezvoltarea stiintifica si dovezile aduse cum ca... candva, in viitor, o sa bubuie soarele. Punctul este pus, chiar daca peste... extrem de mult timp.

Revenind pe Pamant. Cum sa nu se lege? CUm sa nu ti se para totul din jurul tau pur si simplu magnific? Cat de orb sa fii sa ramai blocat in intrebari despre fiinte imaginare, cand ai realitatea asta minunata in FATA TA.

| Zenit313 a răspuns (pentru minahrs):

Daca nu esti ignorant, atunci trebuie sa mai inveti un pic biologie si fizica happy