Eu sunt ortodoxa. Biblia pe care o am in casa am primit-o in dar de la o prietena care este de alta religie. Fetitei mele i-a daruit o biblie ilustrata. Mi se pare foarte ok, tinand cont ca este pe intelesul copiilor. Nici vorba de invaturi gresite acolo.
"Nici vorba de invaturi gresite acolo." - Subiectivism.
Era vorba despre o biblie pentru copii. Daca tu consideri ca trebuia sa o refuz pe motiv sunt ortodoxa e problema ta. Eu am citit-o impreuna cu fiica-mea si spuneam ca din punctul meu de vedere nu am vazut nimic rau acolo. Ce vezi gresit aici?
ps raspunsurile tale nu -mi fac impresia ca esti obiectiv, asa ca fiecare cu parerea lui
Poti sa-mi dai un exemplu in care am fost lipsit de obiectivitate? Intr-un raspuns spuneai ca nu adopti nicio religie, ai propriile tale pricipii cu privire la un creator. Ce pot crede acum?
Ce vad gresit intr-o biblie pentru copii? Copiii nu ar trebui indoctrinati cu imaginatii, sensibilizati, speriati sau educati in acest mod. Nici macar tu nu intelegi toata povestea, cum ai vrea sa inteleaga un copil? Copiii sunt sensibili, pot fi traumatizati usor, iar "valorile" povestii biblice ofera asfel de sanse.
PS: Nu lua in seama raspunsul meu, nici macar nu am vrut sa-ti raspund. E viata ta, e copilul tau, crezi ce vrei si il educi cum vrei...si cum stii.
Numai bine.
Asa e, fiecare si-i educa dupa puterile sale.
"Intr-un raspuns spuneai ca nu adopti nicio religie, ai propriile tale pricipii cu privire la un creator. Ce pot crede acum?" Poti crede ce vrei! A nu adopta nici o religie pentru mine nu inseamna a le renega pe toate ci a incerca sa inteleg cat pot din fiecare. Este o diferenta!
Dar probabil ca tu esti omniscient. O zi faina!
Si te intreb, este normal sa indoctrinezi un copil, ce inca nu are capacitatea de a distinge logicul de ilogic cu pareri personale extrem de subiective?
In fond, nu ai nici cea mai mica baza in spatele afirmatiilor pe care le faci si a cea ce crezi, iar cu toate acestea, afirmi ca acesta este adevarul.
Iti spun din proprie experienta ca cel mai bine este fara nicio religie, adica ateu. Asa scapi de toate interdictiile si prejudecatile lor si iti poti trai viata asa cum vrei.
Pe ce planeta traiesti? ``Ateii nu exista`` bine ca exista crestini. Mai scoate-ti capul din WC ala numit religie si uita-te la ce se intampla in lumea din jurul tau. Fa o comparatie intra tarile din Europa cu populatie majoritar crestina si majoritar atee si o sa vezi diferente mari.
Frumos limbaj! Mai bine uita-te cum vorbesti. Si dupa` dati cu parerea despre religia mea. Needucatule!
Invata pe viitor sa ai si argumente cand sustii anumite afirmatii de genul : ``Ateii nu exista``. Atata timp cat nu ai argumente clare nu mai fa afirmatii tampite.
"Susțin că suntem amândoi atei. Eu doar am cu un zeu mai puțin decât tine. Când vei înțelege de ce tu îi respingi pe toți ceilalți zei, vei înțelege de ce-l resping eu pe al tău." - Stephen F. Roberts. O zi buna sa ai...
Eu cred ca pentru tine existi doar tu. De aceea dai cu parerea de parca te-as asculta. Pa.
"Crede si nu cerceta!" Ce face indoctrinarea asta din oameni vai vai vai...
Tu cu religia ta, iar eu cu a mea. Oke? pa
Pamantul nu a fost creat, pamantul s-a format in urma cu 4, 5 miliarde de ani.
Intrebarea corecta este:Cum a aparut in existenta universul?
Iar raspunsul nu il stim inca. Daca nu stim, nu trebuie sa sarim la concluzii stupide si copilaresti(religia).
Mintea umana nu are limite, este doar o chestiune de timp pana cand o sa descoperim.Ai rabdare.
Dumnezeu a existat dintotdeauna?!
Putem spune acelasi lucru despre univers
Dumnezeu a creat universul?
Atunci cine l-a creat pe Dumnezeu?
Dumnezeu s-a creat singur?
Putem spune acelasi lucru si despre univers.
Deci nu avem nevoie de Dumnezeu ca sa explicam originile.
Pamantul s-a format o data cu sistemul nostru solar din ramasitele unei supernove. Sa stii ca pana si Vaticanul si Papa accepta varianta stiintifica de formare a Pamantului. Cred ca esti singurul om care mai crede ca pamantul a fost facut de Dumnezeu.
Cauta pe wikipedia sa vezi cum s-a format pamantul.
Majoritatea profesorilor de religie sufera de un retard mintal, nu-l asculta. Daca scrie Iehova ce? Vine de la Yahve. Oricum cel mai bine e sa nu ai o religie, ele te limiteaza.
Citeste(ce vrei, nu conteaza)... dar mai si gandeste. Nu lasa pe altii sa gandeasca in locul tau, asta e tot ce conteaza.
Salut. Prerea mea este că cine este sigur de convingerile personale, nu ar trebui să se teamă de a analiza şi alte puncte de vedere.
Cât despre ceea ce ţi-a spus profesorul despre carte: Eşti sigur că el a citit-o pentru a face aprecieri pe baza conţinutului? Iar tu, dacă ai citit-o, ai găsit nu "te învaţă lucruri chiar bune"?
Sviri, adevarul este ca aceasta carte este frumoasa si o inteleg. Nu ma invata lucruri rele. Dar Profesorul de Religie mi-a spus ca numele de Iehova in religia ortodoxa nu e asa. Mi-a zis alt nume mai diferit. Eu am ajuns la decizia ca o sa citesc in continuare din ea.
Foarte bine că ai ajuns la o aşa concluzie. În ce priveşte numele Iehova, acesta este numele ce şi l-a ales chiar însuşi Dumnezeu şi nu depinde de o anumită religie. Dacă vei avea ocazia să citeşti anumite traduceri mai vechi ale Bibliei vei observa că acest nume apare de câteva mii de ori.
Sa nu lasati copii sa citeasca Biblia in special Vechiul Testament inainte de a implinii minim 18 ani!
Raman cu sechele pe viata.
1.Este un mare fals..copii nu trebuie sa invete minciuni.
2.Biblia relateaza un Dumnezeu gelos,ipocrit,sadic,brutal, pshihopat, rasist, tribaloc, imoral...
In Noul Testament este doar un ipocrit mincinos..cu un strop de morala.
3.Copii trebuie sa isi formeze o gandire propie, sa isi puna intrebarea "de ce", sa gandeasca liber si conform secolului 21.
Cum explici unui copil atrocitatile bunului Dumnezeu?
Cum explici unui copil ca Dumnezeu ne iubeste, dar ne tortureaza in cele mai sadice moduri daca nu il iubim inapoi?!
Dragostea cu forta se numeste VIOL.
Cum explici unui copil ca Dumnezeu poate sa faca orice si este bun, dar sunt oameni care sufera?
Nu iti bate joc de copii, lasa'i sa gandeasca liber si rational.
Nu stiu daca biblia lor este modificata in esenta.probabil este.e bine sa citim biblia ortodoxa fiindca interpretarile fiecarei confesiuni in parte au dus la rataciri si ruperi de biserica mama.care e biserica mama? istoria ne spune, si e mult de studiat.stramosii mei au ales, bunicii, parintii, deci sant ortodox.
Nu sunt martor, am mai citit reviste de-ale lor, mai ales fiind pentru copii, cred ca sunt mai educative decat pokemon sau familia simpson, care apropo ar fi permise de domnul profesor, sau nu ar avea nimic impotriva
Una dintre sectele dintre care chiar ar trebui sa te feresti este aceasta. Este cea mai indepartata de catre Crestinism avand cele mai mari modificari si chiar care sunt un atac la adresa Crestinismului.
Sincer, scapa de ea, las-o undeva.
Fiecare religie interpreteaza Biblia asa cum vor ei, Iehova Si Dumnezeu ii tot aia, Iehova inseamna'' Eu sunt", din ebraica, si Dumnezeu ''Tatal'', Dumnezeu nu are un anume nume, nu-ti fa griji, dar ii normal sa-i zici Tata, el fiind Tatal adica Dumnezeu.
Profu tau zice sa nu mai citesti deoarece stie ca demasca invataturile nescripturale ale unei religii. Continua in ceea ce faci.
Atentie! Problema e mult mai complexa decit pare. Da, sunt de acord, scapa de ea dar nu oricum. Trebuie sa te asiguri ca nu ti-a facut niciun rau deja. Aminteste-ti bine care-s paginile pe care le-ai citit din ea, apoi uita continutul. Este important ca acele pagini sa le rupi in bucati si apoi sa le dai foc. Stai! Uitasem un detaliu : inainte sa le dai foc, fa-ti o mica cruce, si o mare rugaciune. Nu poti sti ce zeu rautacios poate avea celalata religie. Solutia ar fi ca guvernul sa interzica prin lege propaganda altor religii. Propaganda religiei noastre dominante e suficienta intrucit creştinismul romanesc este cel drept. Care-i dovada ca-i cel drept?! Pai nu a inlocuit el religia stramosilor nostri, Dacii!? Daca Dacii ar fi avut o religie buna si dreapta, in care rugaciunile le-ar fi fost ascultate, am fi avut-o acum tot pe aia, dar asa, am imprumutat si noi una care parea mai interesanta, mai convingatoare dar in primul rind una pe care misionarii sositi pe aceste meleaguri au stiut s-o propovaduiasca cu succes.
Serios vorbind, vezi ce consecinte are o mica tentativa de cautare a adevarului despre religii? Mergi inapoi pe firul istoric si observi cit de absurd este totul. Esti crestina ortodoxa romana pentru ca ai ales acest cult pentru meritele sale? Sau pentru ca parinti ti-au spus ca asta-i religia ta. Daca te nasteai in China ai fi gasit natural sa fii budista, pentru ca poate parintii tai erau si ei budisti. Totul este o creatie a mintii umane.
Blondutza_Mia_1998 întreabă: