anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o curiozitate, anume, vreau sa stiu de cand si de ce face PARINTELE, acel ritual in biserica la slujba, sau orice are legatura cu asta. la fel era si in timpul DOMNULUI ISUS...multumesc.

10 răspunsuri:
| VladimirPutin a răspuns:

N-am mai fost de mai bine de 5 ani la o biserică...în principiu ca să câștige un ban fac orice

| MMihai a răspuns:

De ce face PARINTELE==părinții tăi sunt tatăl tău și mama ta.
Popii fac orice, numai ca să scoată bani de la proști.

| KlaraWeiss a răspuns:

Ce ritual? Te referi la ceva ce se intampla la Sfanta Liturghie sau la alta slujba? Si nu, nu se dau bani, adica, daca vrei, dai, dar nu te obliga nimeni.

| Maidanezul a răspuns:

Vezi pe crestinortodox gasesti Sfinta Liturghie Ortodoxa acolo ai toate semnificatiile la ce doresti tu. Daca ai cit de cit idee din Biblie majoritatea le intelegi vezi ca este si comentata.Nu se poate comenta aici Sf Liturghie este foarte complexa si frumoasa. Mai ales cind se invoca coborirea Duhului Sfint, din cite tin minte este din Imparate Ceresc.
"la fel era si in timpul DOMNULUI ISUS...multumesc."
Sa faci de bine si sa citesti NT si sa dai pe la religie.

| Maidanezul a răspuns:

Vezi ca se face Evanghelizare la Sf Biserica, daca ai intrebari te lumineaza la minte. Poti sa te duci si sa il intrebi pe Parinte nu cade biserica pe tine si nici nu te jupoaie de viu

| Necrophagist a răspuns:

@Mihaidavidonglu: Unde esti mah cu copy paste-ul ca are nevoie de tine acilea

Răspuns utilizator avertizat
| Omulrational a răspuns:

Popa face orice, numai prosti sa fie.

| wales a răspuns:

Dacă ne referim la vechii iudei '' Farisei, Cărturari '' da, deveniseră niște oameni religioși cu fel și fel de practici și ritualuri religioase care nu aveau nimic în comun cu voia Lui Dumnezeu. Cu toate că ei mânuiau zilnic Cuvântul Lui Dumnezeu. Din cauza idolatriei, nu au mai avut puterea să-l recunoască pe Mesia, Isus nu mai corespundea cu noua lor învățătură idolatră. Evreii așteptau un Mesia care să-i scoată de sub dominația romană, iar în clipa când Isus ia îndemnat să-și iubească dușmanul, acești iudei idolatrii, l-au renegat și răstignit, chiar pe salvatorul lor. Trist, dar adevărat.
Biblia spune:

'' A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit.'' Ioan 1:11.

Dumnezeu ne vrea credincioși nu religioși, este o mare diferență. Apostoli s-au confruntat și ei cu aceste '' ritualuri '' în biserica primară, dar au reușit la acea vreme să le elimine:

'' Acum, dar, de ce ispitiţi pe Dumnezeu şi puneţi pe grumazul ucenicilor un jug pe care nici părinţii noştri, nici noi nu l-am putut purta?'' Fapte 15:10.

Acum, istoria se repetă, iar anumite biserici istorice, chiar și protestante, au început să practice idolatria și ușor ușor, Cuvântul Lui Dumnezeu și evanghelia Domnului Isus, este schimbată cu aceste practici care nu au ce căuta în Biserica Lui Dumnezeu. Isus a condamnat toate aceste practici idolatre:

'' şi le-a zis: „Este scris: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune." Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.'' Matei 21:13.

| costis a răspuns:

Care ritual? In Sfanta Liturghie sunt rugaciuni si cantari. Si sunt si cateva parti care poti sa le denumesti ritual. Una este ca o comemorare a jertfei de pe Golgota.