E o cale de a fenta regulie ca cei doi sa poata sa se fufu fara acte si sa nu comenteze preotul nimic.
Cei ce sunt doar logodiți nu au voie să întrețină relații intime. Nici preotul nu ar fi încântat să audă asta.
Cu doua matanii se iarta totul la voi.
Nu. Doar cu sângele Lui Hristos și pocăință.
Pai sangele ala nu mai exista demult, a putrezit si s-a dezintegrat dupa ce a curs din Isus.
Pai logodna este privită ca legământul in fata lui Dumnezeu ca uniunea va fi pe vecie și practic se cere permisiunea ca Dumnezeu sa dea binecuvântarea ca sa treacă mai departe la căsătorie. Teoretic slujba de logodna ar trebui făcută înainte însă mulți fac in aceeași zi cu nunta.
Deci există o slujbă specială pentru logodnă?
Ai putea să îmi povestești mai multe, te rog?
Nu pot sa zic ca știu prea multe însă îți voi spune ce știu și eu . Înainte slujba de logodna se făcea separat ca sa le lase tinerilor timp sa se cunoască sa se obișnuiască cu ideea ce se vor căsători.
Acum se face odata cu Taina Cununiei sau Taina Nunții. Slujba de logodna nu face parte din cele 7 sfinte taine, însă cea a cununiei da. Practic acum se începe cu logodna momentul in care se pun inelele( bine mai întâi ele se duc in altar, unde se sfințesc, tinerii sunt duși după in mijlocul bisericii, cei prezenți se roagă pentru fericirea lor). Apoi se trece la cununie (unde mirilor li se pun pe cap cununiile).
Acum s-au sudat una de alta, însă înainte se făceau in zile diferite și cred ca era mai placut așa.
Ce interesant... Mulțumesc.
Despre Taina Cununiei mi-a povestit un prieten ce semnifică.
Cu mult drag
Fara supărare, dar privind spusele tale "ca uniunea va fi pe vecie" mi-a stârnit o întrebare, de ce se spune pe vecie, daca peste 2-3 ani se ceartă și se despart?
Fara supărare, nu mă exprim in mod direct ți-e, mă exprim la cei ce zic asta"uniunea va fi pe vecie".
Fara supărare!
Pai, rolul acesteia, după părerea mea, ar fi sa îi țină cat mai strâns pe acești doi până la nuntă?
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: