Părerea mea, este că a fost alegerea lor să plece. Eu sau alții care credem, de ce nu am plecat, în ciuda credinței noastre? Eu pot să îl slujesc și pe Domnul din pat, să mă rog și să comit fapte bune în societate. Mai mult ce aș putea dori? De ce să fug, când este mai hardcore printre oameni, decât singleplayer? Este mai mare challenge-ul pe multiplayer. Oricum, toți cei drepți vom ajunge în împărăția lui Dumnezeu, și acolo (părerea mea) nu cred că fiecare va trăi izolat unul față de celălalt. Acum fiecare face ce vrea, nu împiedic eu pe nimeni să plece.
Daca popa oficiaza o casatorie este cam exagerata credinta ca este Dumnezeu cel care uneste.
Iar daca vreun ratacit decide sa se faca calugar, divinitatea nu are nicio vina.
Unde ai vazut scris in Evanghelie ca Dumnezeu ii indeamna pe oameni la viata monahala? Da un citat care face referire la aceasta viata monahala.
Stiu ca nu o sa gasesti nici un citat, si de aceea te invit sa meditezi la cat de corect este sa acuzi pe cineva pe nedrept, mai ales daca acel cineva este Dumnezeu. Exista doar doua motive pentru care poti sa te desparti. Unul este in cazul curviei, iar celalalt este in cazul ca vrei sa il urmezi pe Iisus si familia nu vrea. Nu am auzit ca cineva sa faca asta, dar este logic sa iti doresti sa nu locuiesti impreuna cu slujitorii diavolului, si sa ai ca dusmani chiar pe cei din familie. Cei care sunt adevarati crestini inteleg perfect ce vreau sa spun
"Matei 10:36 Şi omul va avea de vrăjmaşi chiar pe cei din casa lui."
Ce Dumnezeu a unit.
De unde rezultă că dacă cei doi s-au unit, i-a unit și Dumnezeu?
Dacă au făcut cununie religioasă, i-a unit preotul, nu Dumnezeu.
când familii frumoase se despart.
Dacă ar fi frumoase nu s-ar despărți.
Dacă a ales viața monahală în loc de viața de familie, din nou, ce treabă are Dumnezeu cu asta?
Dta încurci lucrurile de jos cu cele de sus.
La biserică nu locuiește Dumnezeu, este un loc unde se vorbește despre Dumnezeu.
Un preot învață la seminar doctrina și ritualul religios, care este magie albă și apoi alți preoți, care se cred sfinți îl sfințesc ca preot în cadrul altui ritual religios care este și el tot magie albă.
Din acel moment se consideră că acel preot este sfânt că are calități deosebite. Nu are nimic în plus și nici nimic de a face cu Dumnezeu.
La mănăstire nu este Dumnezeu mai mult ca în oricare alt loc, sunt niște oameni care îl caută pe Dumnezeu, și cred ei că dacă stau acolo și se tot roagă, o să îl și găsească.
Și toate astea în numele și pomenind de Dumnezeu.
Biblia este plină de acest nume, Dumnezeu a zis, a făcut, a dres, va mai face diverse, vrute și nevrute.
Așa că dacă pui botul la toate acestea, ca acei care își părăsesc familia pentru iluzii și speranțe la mănăstire, de ce te miri că ești confuz și că nu mai înțelegi nimic?
Nici unde in Biblie nu se recomanda viață monahala.Aceasta a fost inventata de oameni. Daca Pavel sfătuiește ca omul sa hotărască in ce-l privește sa se căsătorească sau nu asta nu trebuie inteleasa ca trebuie sa se adune in comunități si sa trăiască despărțiți de lume.Din contra Isus spune ca "voi sunteți sarea pământului", daca o separi de mâncare cum va fi mancarea? E lesne de înțeles.La fel Isus spune ca voi sunteți lumina lumii.Dar daca o separi de lume, la ce folosește, lumea va fi in intuneric. Rugăciunea lui Isus înaintea morții Sale către Dumnezeu a fost ca creștinii sa fie păziți de Dumnezeu si nu să-i ia din lume.
Lui Dumnezeu i se face pielea de gaina cand vede ce absurditati ai scris.
Fuge de indoctrinati mai tare decat dracul de tamaie.
Slujirea Lui Dumnezeu nu se rezuma doar la biserica, Dumnezeu nu face astfel, noi facem astfel. El nu vede slujirea doar in cadrul bisericii. Poti sluji Lui Dumnezeu dand de mancare unui sarac, ingrijind parintii tai, crescandu-ti copiii dupa cuvantul Lui Dumnezeu si invatandu-i sa fie buni si ferindu-i de rau, ajutand o batranica care si-a scapat cosul de cumparaturi pe jos, ridicand un om cazut de pe strada, poate vei spune ''ce legatura au toate acestea cu slujirea Lui Dumnezeu?'' Au legatura, pentru ca te asigur ca daca Lui Iisus i-ar scapa cosul cu cumparaturi, te-ai repezi sa il ajuti. Si Iisus spune ''Cand faceti aceste lucruri celui mai neinsemnat dintre acesti oameni, frati ai mei, mie Mi le faceti'' Iisus spune despre judecata ''Caci am fost bolnav si nu ati venit pe la mine, am fost in inchisoare si nu M-ati izitat, am fost gol si nu m-ati imbracat, a fost flamand si nu mi-ati dat de mancare'' si oamenii vor intreba ''Doamne cand te-am vazut noi pe tine gol, sau in inchisoare sau flamand?'' Si Iisus le-a zis ''Adevarat va spun ca daca nu ati facut aceste lucruri celor mai neinsemnati oameni, Mie nu Mi le-ati facut''
Deci slujirea nu se rezuma doar la biserica. Dar, daca cineva va dori sa slujeasca in biserica, sa se calugareasca. Acea persoana nu trebuia sa se casatoreasca, ce fel de cazuri ai vazut prietene, de desbinari de familii. Calugaria se face pe proprie raspundere, daca sotul se pune, daca ai responsabilitati, sunt mult mai multe criterii. Dumnezeu spune foarte clar ''Eu URASC despartirea intre soti'' Spune-mi prietene, cum ar putea spune Dumnezeu ''Divorteaza si du-te la manastire''. Draga frate, totul se face cu gandire si maturitate, nimeni nu se trezeste peste noapte ca vrea sa fie calugar, nu stiu ce ai vazut sau unde, dar Dumnezeu are cateva principii, are cateva lucruri si planuri, sunt mult mai multe lucruri de spus si nu sunt eu in masura sa le enumar, vreau doar sa spun ca este nevoie sa IL intrebi pe Dumnezeu, si sa vezi daca ceea ce ti-a venit in minte se potriveste cu scriptura si cu planul Lui Dumnezeu pentru tine, poate acel lucru este planul Lui Dumnezeu pentru altcineva, El spune in 1 Corinteni 12 : Un singur trup, mai multe mădulare
12 Aşa cum trupul este unul şi are multe mădulare, iar toate mădularele trupului, deşi multe, sunt un trup, la fel este şi cu Cristos. 13 Noi toţi am fost botezaţi într-un1 singur Duh, într-un singur trup, fie iudei, fie greci, fie sclavi, fie oameni liberi, şi tuturor ne-a fost dat să bem dintr-un singur Duh. 14 Într-adevăr, trupul nu este alcătuit numai dintr-un singur mădular, ci din mai multe. 15 Dacă piciorul ar spune: „Pentru că nu sunt mână, nu aparţin trupului", nu este pentru aceasta din trup? 16 Dacă urechea ar spune: „Pentru că nu sunt ochi, nu aparţin trupului", nu este pentru aceasta din trup? 17 Dacă întreg trupul ar fi ochi, unde ar fi auzul? Dacă întreg trupul ar fi auz, unde ar fi mirosul? 18 Dar, de fapt, Dumnezeu a aranjat mădularele în trup, pe fiecare dintre ele aşa cum a vrut El. 19 Dacă însă toate ar fi un singur mădular, unde ar fi trupul? 20 Dar sunt multe mădulare şi un singur trup. 21 Ochiul nu-i poate spune mâinii: „N-am nevoie de tine!", iar capul nu le poate spune picioarelor: „N-am nevoie de voi!", 22 ci, dimpotrivă, acele mădulare ale trupului care par a fi mai slabe sunt absolut necesare, 23 iar acele mădulare ale trupului care ni se par mai puţin vrednice de cinste le îmbrăcăm cu mai multă cinste şi mădularele noastre mai puţin plăcute le tratăm cu mai mult respect, 24 pe când mădularele noastre cele mai atractive nu au nevoie de aceasta. Dar Dumnezeu aşa a aranjat trupul, dând o mai mare onoare unui mădular inferior, 25 ca să nu fie nici o dezbinare în trup, ci mădularele să aibă grijă unele de altele. 26 Dacă un mădular suferă, toate mădularele trupului suferă împreună cu el; dacă un mădular este onorat, toate mădularele se bucură împreună cu el. 27 Voi sunteţi trupul lui Cristos şi fiecare este un mădular al lui. 28 Dumnezeu a desemnat în biserică mai întâi apostoli, în al doilea rând profeţi, în al treilea rând învăţători, apoi pe cei care fac minuni, apoi pe cei care au daruri de vindecare, de ajutorare, de administrare şi pe ceiceau darul feluritelor limbi. 29 Sunt oare toţi apostoli? Sunt toţi profeţi? Sunt toţi învăţători? Fac toţi minuni? 30 Au toţi daruri de vindecare? Vorbesc toţi în limbi? Traduc toţi? 31 Deci fiţi plini de râvnă după cele mai importante daruri. Şi vă voi arăta o cale dincolo de orice comparaţie.'' Nu stiu cazurile pe care le cunosti tu, dar stiu un lucru, mai intai trebuie intrebat Dumnezeu, sa afli cu adevarat daca aceea este sau nu voia Lui pentru tine, s-ar putea sa fie, dar El stie mai bine, nu eu, si nici tu, trebuie sa fie in acord cu scriptura, repet, nu sunt in masura sa imi dau cu parerea despre cazuri pe care nu le-ai descris in amanunt, ci doar ai facut referire la ele, nu cunosc situatia, doar spun ceea ce scrie in scriptura.
Voi prezenta un material de la o manastire.
Liber la calugarie, chiar si dupa casatorie
Persoanele care au fost casatorite, dar s-au despartit sau au ramas vaduve se pot calugari, cu conditia sa nu ramana in urma lor copii sau rude neajutorate. Una dintre maicutele de la Manastirea Dragomirna ne-a explicat spus ca exista cazuri in care persoane care au fost casatorite vor sa se calugareasca si, de obicei, acestea nu sunt refuzate.
"De obicei, nu au fost asemenea cazuri in manastirile noastre, decat foarte rar, cand situatia familiala era nerezolvata. Adica sa nu existe copii care sa aiba nevoie de ajutor, sa nu existe soti care nu fie de acord. Nu prea au fost situatii", a spus maicuta.
"Trebuie sa fie foarte bine clarificata situatia lui familiala. Trebuie sa se stie foarte clar daca este divortat legal. Nu pot sa zic ca m-am certat cu nevasta si 'De-acum inainte te las si ma duc la manastire'. Asa ceva nu acceptam", a adaugat si calugarul de la Manastirea Putna.
Manastirea nu desparte familii
Exista cazuri in care oameni care au dus o viata lumeasca, au fost casatoriti si au avut copii, dar la un moment dat isi doresc sa se calugareasca. Maicuta ne-a explicat ca, daca exista copii mici care raman fara parinti, nu se face primirea in manastire. In schimb, daca exista copii majori, care se descurca singuri si sunt de acord ca cel sau cea care i-au adus pe lume sa plece la manastire, atunci este posibil.
"Daca este acceptul tuturor si bunavointa tuturor, se primeste. Daca nu, noi nu dezbinam familii ca sa vina cineva in manastire. Nu este primita o astfel de persoana. Trebuie sa fie de acord toate partile implicate", a precizat maicuta.
De asemenea, aceasta a mentionat ca persoanele minore nu au voie sa se dedice vietii monahale.
Sunt anumite reguli, anumite norme de implinit, nu se face orbeste draga prietene, te rog, citeste intreg materialul.
http://www.ziare.com/......ii-1207938
Dumnezeu nu permite despartirea. Omul este cel care tot modifica Legea lui Dumnezeu si incalca juramantul:"pana cand moartea ne va desparti".
Iar faptul pentru care apar neintelegeri dupa casatorie este ca cei doi nu se cunosc suficient de bine iar dragostea este de multe ori mai mult sau mai putin formala gratie faptului ca inca de la gradinita copii incep sa aiba iubiti/iubite.
Pot sa dau oamenilor saraci de mancare si fara sa-i slujesc Dumnezeului tau, nu de alta, dar nu imi mai face placere, Dumnezeul tau mi-a provocat scarba prin insa comportamentul lui absurd pe care l-a avut in ultima perioada
anonim_4396 întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: