anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare care imi provoaca dezordine in inima si suflet. Poti tine post cand vrei?! Pentru ce anume se tine post?
Odata ce te hotarasti sa ti post, la ce anume trebuie sa pui restrictie? De la ce trebuie sa te abtii?

10 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug;
Neem 5.10-12; Ier 34.9;
7 împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l, şi nu întoarce spatele semenului tău. (Isaia58).

| Narfundo a răspuns (pentru EmaS):

Din toate raspunsurile care parca m-au imbolnavit si plictisit tu m-ai luminat la fata.Asta este spiritul de care trebuie sa dam dovada!

| CristiB93 a răspuns:

Cel mai important este abtinerea de la ganduri rele si pacate.

| strawberry03 a răspuns:

Pai de fapt cand postesti, postesti cu sufletul si cu mintea. Faptul ca nu mananca unele alimente am observat ca cei mai multi o fac mecanic. Cand postesti, nu o faci pentru ca asa face toata lumea sau fiindca vrei sa arati ce "credincios" esti. E bine sa postesti, gandindu-te la Dumnezeu. Si da, asta se poate intampla oricand, atunci cand simti. Mi se pare o prostie sa spui ca postesti (adica te abtii de la unele alimente) si sa te uiti la cel de langa tine cum mananca si sa nu stii ce sa mai faci ca sa nu te gandesti. Asta nu e post! Deja ai gresit aici! Fa-o cand simti tu, si arata respect fata de Dumnezeu!happy

| Narfundo a răspuns:

OARE SA FIE ACESTEA ADEVARATE?:
Prin post, prin limitarea cantitatii de hrana precum si a placerilor, credinciosul se impotriveste legii pacatului si-L introduce pe Dumnezeu in viata sa. Isi doreste ca nimic sa nu mai fie fara voia Sa. Iar aceasta dorinta aduce adevarata odihna. Din contra, confortul material provoaca paralizie spirituala. Il tine pe om prizonier cotidianului si cand este strigat de Creator, omul nu mai poate raspunde decat sub aceasta forma: "Sunt gol si m-am ascuns".

Dezlegari in Postul Craciunului

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca "post" intelegi in sens laic este una, daca intelegi in sens religios este alta.Tu la care sens te referi, cand afirmi ca iti provoaca "dezordine in inima si suflet"?

| FuckTWorld a răspuns:

Nu tin asa ceva nu sunt o persoana care se restrictioneaza de la ceva.Nu am tinut niciodata nici un fel de post. O persoana trebuie să răspundă la situaţii provocatoare – şi situaţiile se schimbă continu. Cum poţi să rămâi fixat în atitudinile tale când viaţa nu este fixă? Dacă tu nu eşti autentic, nu vei fi niciodată bucuros. Cât de periculos este, cât de paralizant este pentru minte! Este un fel de paralizie a mintii. Cum poate omul să fie viu dacă aceste ritualuri vechi de cinci mii de ani îi înconjoară sufletul? Eu vreau sa-mi traiesc viata cu bune si rele cu asa zisele ''pacate,,, sa simt placerile vietii si sa fiu o persoana deschisa pentru nou, vremea ii a omului trebuie sa arate ca poate, a fost scolit de mic sa astepte.Trebuie sa arate ca poate, trebuie sa gandesca ca nu exista locul 2, numa 1 pentru el. Cum un om moare lasandu-i loc unui copil nascut, la fel si societatile, religile trebuie sa lase locul noului. Unele ritualurii si religii is de aproximativ 5000 ani, eu zic ca au trait destul, chiar mai mult timp decat trebuia.(Timpul este ucigasul perfect, ar trebui sa-si faca efectul)Numai bine!

| 35zone a răspuns:

Mereu m-am amuzat pe tema postului, in special alimentar. nu am inteles niciodata treaba cu postul alimentar, avand in vedere ca organismul are nevoie de alimente.
Adica nu mananci ca sa ce? Ce demonstrezi prin a nu manca x aliment? e absurd si ilogic ca toate celelalte.

Majoritatea celor care tin post si se duc dom'le la biserica pozand in mari crestini, sunt niste ipocriti care fac ce face si turma.

| QVictorya a răspuns:

Postul este un temei de al curatirii sufletului, poti tine post miercurea si vinerea, dar sunt saptamini, in care cu restrictie se tine.
In timpul postului nu trebuie sa vorbesti prostii, sa te gindesti la Dumnezeu mai des, sa nu umbli cu...ai inteles tu) si sa nu bei, fumezi.
Dar din mincaruri nu se permite sa maninci carne, oua, peste... adica tot ce tine de carne, lactate, inghetata.

| hellokittyyyy a răspuns:

Pai ar trebui sa nu mananci carne...

Întrebări similare