sincer nu stiu care e faza cu pentagrama care ai pus-o tu aici... e dintr -un anime? probabil ca da. in general pentagramele au pe margine inscrise cele 5 elemente; apa, aer, foc, pamant, spirit. probabil ca asta scrie si pe asta.
Presupun ca stii engleza, cauta pe google ' what is tetragrammaton ' si ai o multime de rezultate care te vor lamuri, nu poate nimeni scrie aici toata cantitatea de informatii. Imaginea in sine se numeste sigiliu.
Ceia ce scrie pe pentagrama nu are legatura cu semnul, phiu drace.
"Tentagramton" e o denumire a lui Dumnezeu vine din faptul ca numele lui Dumnezeu care ad litteram se traduce: "Eu Sunt cel ce Sunt" (sau "Eu sunt Existenta"), in ebraica e format din 4 consoane "YHWH" care e o tentagrama (tenta=4), de aici Tentagramon. Ps: Pentagrama e asociata cu diavolul deoarece reprezinta tapul, un alias pentru Lucifer.
Si ce face aceasta pentagrama, e doar asa un semn obisnuit, sau se foloseste in anumite scopuri?
Hm, depinde, poate fi folosita in magie ca sa amplifice lucrarea magica. In general e un simbol asociat cu elemntul pamant. In ocultism exista anumita "recuzite" care sunt folosite cand se lucra cu elementele: Potirul pentru apa, Cutitul pentru aer, pentagrama pentru pamant, si bagheta pentru foc. Desi pentagramele sunt folosit si ca sigilii pentru a chema anumite entitati, dar in cazul in care e folosit ca sigiliu, se va face cateva adaugari de fond. De obicei orice entiate are sigiliu propriu, care e sinonim cu spiritul chemat, sa zicem ca sigiliu e semnatura spirituala a unei entitati.
Si daca desenez pentagrama de mai multe ori, s-ar putea sa invoc din greseala entitatea care detine sigiliul respectiv( in cazul pentagramei fiind Lucifer)?
Am zis ca e asociata cu Lucifer nu e sigiliul lui. Si nu cred, ca invoci o entitate nu e asa usor precum pare, sau poate sa vina, dar depinde de tine daca realizezi prezenta sau nu a entitati.
... trebuie sa am grija cu chestiile de genu'
In momentul asta am semnul desenat pe mana stanga, e ceva inneregula?
Apropo, nu te supara ca intreb, dar de unde sti toate astea? Esti satanist?
No, doamne fereste, nu sunt satanist. Si nu stiu daca e in neregula.
Da' cum imi pot da seama daca am invocat o entitate?
Stai linistit ca sa invoci o entitate inseamna sa faci un intreg ritual. In cel mai rau caz cu chestia aia pe mana poti fi luat drept satanist de oameni.
Am fost luat deja drept satanist de oameni!
Dar n-are nimic!
Deci zici ca nu pot invoca nimic si nu are nimic daca pastrez semnul pe mana?
Nu stiu ce zic, orice simbol are un anumit efect spiritual in sine.
În Biblie, "eu sunt cel ce sunt" apare în Exod 3:14. Sunt câteva cuvinte aici (cinci). Vrei să spui că în limba originală (ebraică) acestor cuvinte le corespunde tetragrama? Dacă da, care e echivalentul în română a fiecăreia din cele patru litere ale tetragramei?
In romana e inexacta, cea mai buna incercare de pronuntie e Yahweh.
Nu asta căutam, dar e ok. Poate n-am formulat eu bine întrebarea. Mă interesa care parte din tetragramă inseamnă "eu sunt" și care înseamnă "cel ce sunt"; în cazul că ai cunoștințe de astea lingvistice. Dacă nu, nu-I bai.
Hm, nu am, insa, daca ai citit VT in Exod, Moise il intreaba pe Dumnezeu: "Daca ma vor intreba cine Esti cum le voi raspunde?"
In romana a fost tradus ca Eu sunt, probabil si in versiunea latina si greaca a fost tradus asa, dar originalul e YHWH. Poti incerca sa verifici Biblia Vulgata daca ai cunostinte de latina.
L-am avut pe mana la scoala, ca Sebas-chan, si un coleg de-al unui fost coleg a spus "iluminatii" si profa de fizica m-a intrebat ce reprezinta, si nu am stiut ce sa-i spun.
Eu am vrut neaparat sa stiu ce inseamna si la ce este folosit!
Intri pe facebook?
De ce sa intru. aici nu poti vorbi?
1. Suntem pe Religie, deci e ciudat sa vorbim.
2. Daca trec de 30 de raspunsuri mi se blocheaza si nu mai vad raspunsurile!
Si ce vrei sa vorbim?
Https://www.google.ro/......ps?/search
Se pare ca este semnul lui Sebby :x In anime nu se vede si scrisul dar gasesti si poze in care se vede. Si da, avand in vedere ca Sebby e demon, cam e semn satanic dar nu cred ca o sa arzi in iad fiindca ai intrebat ce inseamna :))
Ma asteptam sa te prinzi ca-i a lui Seby-kun!
Stiu ca-i semn satanic, dar chiar nu stiu ce inseamna scrisul de pe el, ce face semnul, la ce se foloseste?
Pai reprezinta contractul dintre Sebastian si Ciel, altceva ce?
Acel semn se numeste pentagrama acum ca stii poti cauta date despre el pe net
anonim_4396 întreabă: