Dacă nu ar exista pe pământ mâncare pentru toți, am putea zice ca Dumnezeu e de vina.Nu e El de vina ca oamenii o administrează post, suntem lacomi și egoiști și nu ne pasa destul de alții. Sunt și unii care nu au mâncare ca nu vor sa muncească și despre ei Biblia sune - Cine nu lucrează nici sa nu mănânce. Se refera evident la cei care ar avea oportunitatea sa o facă.
Mult rău exista din cauza deciziilor libere proaste ale oamenilor, demonilor. Unele suferințe sunt pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcatele noastre. De exemplu în privinta imoralitatii sexuale:'
Dumnezeu i-a lăsat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor, asa ca își dezonireaza singuri trupurile. și au primit în ei înșiși plata cuvenita (bolile cu transmitere sexuala) pentru rătăcirea lor. Romani 1.
Chiar faptul ca ne pasa de suferințele altora și de nedreptate e semn ca suntem creați în asemănarea Creatorului, dacă am fi doar animale evoluate, produse întâmplătoare ale luptei pentru supraviețuire, nu ne_ar pasa.
Atunci de ce acest dumnezeu nu intervine, de ce nu face dreptate? În vechiul testament știa să intervină când nu îi convenea ceva, acum parca doarme pe el sau nu vrea
Face dreptate foarte multor oameni, dacă tu nu vezi asta sau nu vrei sa o accepti, e altceva. Dacă face dreptate unor oameni, nu înseamnă că trebuie să le facă tuturor. Unora nici nu le pasa de existența lui Dumnezeu, ori nu cred în El sau, mai rău, înjura de El, vb urat la adresa Lui. Și după sa se aștepte sa primească tot ce vor?
"Domnul este lângă toți cei ce-L cheamă, lângă cei ce-L cheamă cu toată inima. El împlinește dorințele celor ce se tem de El, le aude strigătul și-i scapă. Domnul păzește pe toți cei ce-L iubesc și nimicește pe toți cei răi." (Psalmul 145:18-20)
Dumnezeu este un Dumnezeu drept, dacă te apropii de El, și El se va apropia de tine, după cum scrie în Iacob 4:8 (" Apropiați-vă de Dumnezeu și El Se va apropia de voi. Curățiți-vă mâinile, păcătoșilor; curățiți-vă inima, oameni cu inima împărțită!")
Deci, vina nu e la El, ci la noi.
Văd că îmi dai versete din vechiul testament, asta înseamnă că l-ai citit. De acolo reiese că Dumnezeu e o entitate geloasa, răzbunătoare, cerea sacrificii... Acum întreb, ce fel de Dumnezeu e ăsta?
Când ii cere cineva acest lucru, El intervine.
El ne vrea numai pentru El, nu pentru toți zeii falși de pe pământul ăsta. In VT Dumnezeu Și a ales un popor dintre toate popoarele lumii ca să fie al Lui și l a condus pana în Canaan, dându i legi și porunci pe care trebuia sa le împlinească pentru a putea ajunge în Canaan. Evreii mergeau cu Dumnezeu când le mergea rău, dar când le mergea bine, uitau de El și se închinau unor idoli. Și, cu toate acestea, Dumnezeu, în bunătatea Lui cea mare, când evreii Îl chemau ca aveau nevoie de El, Dumnezeu intervenea, nu le zicea "sunteți niște spurcați, nu va mai ajut". Dumnezeu voia ca evreii sa Ii dea inima întreaga Lui, nu numai jumate și cealaltă jumate sa o dea dea altor dumnezei făcuți de om. Atâta cerea Domnul de la ei, sa Îl asculte. Era pare atât de greu? Nici măcar nu cerea prea mult, cerea ascultare.
Sacrificii... Dumnezeu niciodată nu a cerut sacrificii umane (în afara de Isaac, dar doar l a încercat pe Avraam prin asta, ptc nu voia cu adevărat sa îl lase sa și omoare copilul). Cerea niște jertfe de animale, MARE BRÂNZĂ. Dar oamenii când taie acum tot felul de animale pentru blana, carne sau piele, cum e?
Și răzbunător, da, e, dar e îndelung răbdător. Ca să ajungi sa Îl cunoști pe Dumnezeu trebuie sa citesti toată Biblia, nu numai ce îți convine sau sa îmi zici acum mie din auzite. Tot în VT sunt o grămadă de făgăduinte minunate pe care Dumnezeu ni le face, o grămadă de versete frumoase care te întăresc și te mângâie. Dumnezeu are foarte multa răbdare, dar dacă noi, cu buna știința continuam sa persistam în păcat și sa ne întoarcem cu spatele la Dumnezeu... Sa nu ne așteptăm sa avem viata roz
"Daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, și va căuta fata Mea, și se va abate de la căile lui rele - îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, și îi voi tămădui tara". 2 Cronici 7:14 Biblia)
Dumnezeu e foarte bun cu noi. Nu poți face tot ce vrei tu în viața asta și după sa te aștepți sa duci o viata ca în rai. Adica poporul Israel trebuia sa asculte de tot ce a spus Dumnezeu ca să poate ajunge în tara "unde curge lapte și miere". Nu faci ce vrei, cum vrei și după aștepți sa ti se toarne în traista tot ce e mai bun. În plus, dacă pe pământ ar fi totul perfect, cum te ai mai bucura de bine? Ce sens ar mai avea sa te duca Domnul Isus în rai dacă aici ar fi raiul? Ce sens ar avea sa Îl mai ascultam dacă aici ar fi perfecta viața oricum am trai?
Orice creștin adevărat duce o viața cu bucurie, cu pace în suflet. Un om care nu Îl cunoaște pe Dumnezeu cu adevărat și Îl respinge, pai, cum sa zic, va avea el parte de fericiri, dar fericiri trecătoare. Și oricum, toate astea oricum se întâmplă, fie ca vrem, fie ca nu. Crezi ca toti cei care au parte de toate în viata asta, le primesc de la Dumnezeu? Și satana îți poate da bogăție dacă tu ii slujești lui. Dar la ce folosește? Ptc e ceva ce rămâne aici pe pământ, tu mori și nu mai ai parte de toate aceste bunuri. Problema e ca, oamenii din ziua de azi nu mai privesc la lucrurile cu adevărat importante, și anume sa ne strângem comori în cer. Toți se uita și vad ca sunt necazuri pe pământ, unii au mult, alții puțin și își doresc sa fie cât mai bogați aici. Dar ce faci cu toată averea după ce mori? Nu mai bine ai grija ca sufletul tău, dupa moarte, sa ajungă în rai, unde va fi totul perfect?
În plus, asta e o scuza pe care o folosesc ateii, nu prea bună, de altfel. Știi ca și satana exista, nu numai Dumnezeu? El face foarte mult rău, el face oamenii sa păcătuiască care după ajung sa se fure unii pe alții, sa se bata, sa se omoare... Și cutremurele, războaiele, foametea, ciumile... Trebuie sa se împlinească pentru a se împlini semnele apocaliptice.
"Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică." (Ioan 3:16)
"Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi." (Romani 5:8)
"Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Și-a dat viața pentru noi; și noi deci trebuie să ne dăm viața pentru frați." (1 Ioan 3:16)
"Dragostea lui Dumnezeu față de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El. Și dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi și a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispășire pentru păcatele noastre. "(1 Ioan 4:9, 10)
"Iată ce mai gândesc în inima mea și iată ce mă face să mai trag nădejde: bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se innoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare!" (Plângerile lui Ieremia 3:21-23)
"Domnul este bun cu cine nădăjduiește în El, cu sufletul care-l caută." (Plângerile lui Ieremia 3:25)
"Eu îți șterg fărădelegile ca un nor, și păcatele, ca o ceață: întoarce-te la Mine, căci Eu te-am răscumpărat." (Isaia 44:22)
Daaa ce mult a iubit el lumea,de aia exista atâta sărăcie, boală, etc. Oricum păcatul e inventat tot de el, adică dacă chiar ar fi atât de bun și iertător cum ni se spune ar mai ține cont de păcatul originar sau de păcat în general? Pe de o parte unii spun că dacă ar fi creat o lume perfectă am fi marionete și acest dumnezeu nu vrea asta, dar pe de altă parte spun că dacă nu faci ce zice el te pedepsește, care e logica?
Tu nu îți dai seama ce lucru minunat a făcut? Și a trimis propriul Fiu ca să fie batjocorit, bătut și apoi omorât pe cruce pentru a ni se putea ierta noua TOATE păcatele și pentru a putea fi vindecați. Tu ți ai fi trimis fiul, unicul tău fiu, sa moara pentru oamenii pe care tot tu i ai creat? Mai ales ca, acești oameni își bat joc de fiul tău. Îți spun eu ca tu nu ai fi făcut o. Și nu, nu El a inventat păcatul. Păcatul a intrat in lume din cauza satanei (ceea ce, ai fi știut dacă ai fi citit Biblia). Dumnezeu vrea sa ne întoarcem la El, dacă Îl cautam din toată inima, El va fi cu noi tot restul vieții și ne va duce în rai. În plus, e o scuza penibila sa spui ca Dumnezeu e rău pentru exista rău în lume. După cum am zis, satana exista și el, și nu doarme. Dumnezeu e atât de bun, tot ce trebuie sa facem noi e sa credem în Fiul Său, sa citim Biblia și sa o împlinim. E atât de greu? Dacă facem asa, raiul e pregătit pentru noi. Și când te gândești ca fiecare ar fi trebuit sa moara pentru propriile păcate... Dar Domnul Isus ne a iertat absolut orice păcat și a purtat toată vina noastră pe cruce, la Golgota, și noi azi stam liniștiți ptc avem încredere ca El ne a mântuit. Și după toate astea, El e cel "rău", sau noi, care am păcătuit împotriva Lui și nici măcar nu ne a pasat de ceea ce a făcut El pentru noi? El a dat tot ce a avut mai scump, mai bun. Și a dat propria viață pentru răscumpărarea noastă. După cum am zis mai sus, tu nu ai fi făcut asta în locul Lui.
Daca e un dumnezeu atotputernic era nevoie să îl trimite pe fiu.so sa ne scape de păcat? Nu putea pur și simplu să bată din palme și gata nu mai exista păcat, era toată lumea fericită? Asta e o scuză folosită de religioși că l-am trimis pe fiul.so și trebuie să îi fie recunoscători pentru asta. Și apropo, ce părinte și-ar trimite propriul copil să fie sacrificat pentru păcatele omenirii?
Pai Dumnezeu e atotputernic, dar și înțelept. Păcatul a întrat în lume din cauza satanei, și a rămas în lume pana azi. Dumnezeu a lăsat omul sa aleagă calea pe care vrea fiecare s o urmeze, și cred ca e înțelept asa. Nu forțează pe nimeni sa Îl urmeze. Astfel, exista și atei, și agnosticii, și musulmani, și hinduși, și toate religiile care sunt opuse fata de ceea ce ne cere Dumnezeu. Omul e liber sa aleagă dacă păcătuiește, dacă Îl urmează pe Dumnezeu, dacă crede în El. Nu crezi ca ar fi ceva rau ca toți sa creadă în Dumnezeu și sa Îl asculte fără voința lor, doar ptc sunt obligați sa o facă și nu ar putea face nimic în aceasta situație? Deci, oamenii sunt pacatosi din fire, dar, cine vrea, nu mai păcătuiește, ci Îl urmează pe Dumnezeu. Dacă toți oamenii ar fi mântuiți chiar dacă păcatuiesc (ca să răspund la întrebarea ta), chiar dacă practic nu pot ajunge în rai asa, ptc în rai nu întra nimic întinat sau spurcat, în fine, sa spunem ca ar fi mântuiți totuși, chiar dacă ei fac toate pacatele pe pământ... Tu îți dai seama ce ar fi pe pământul acesta? Oamenii s ar omorî mai mult decât o fac, ar fura mai mult decât deja o fac, s ar bate, ar face toate uraciunile posibile tot mai mult, ptc nu le ar pasa de consecințele faptelor lor, ca, practic, nu ar exista consecințe din moment ce "toți ar fi mantuiti oricum". Acum lumea e cum e ptc încă mai sunt oameni care cred în Dumnezeu și se feresc sa păcătuiască, ca daca nu... Pe pământ ar fi fost un calvar.
Deci, nu crezi ca e înțelept modul în care lucrează Dumnezeu?
Dintotdeauna El a cerut ascultare de El, ca să putem ajunge în rai. Măcar atât sa facem și noi. Oare cere prea mult? Tu, dacă ai avea un fiu care nu te ar asculta absolut deloc, la școală ar chiuli mereu, chiar de la vârste fragede, ar începe sa fumeze de prin primară, ar începe sa bea, sa curveasca și sa facă toate urâciunile... Tu i ai da tot ce ai mai bun pe lumea asta, chiar dacă nu te ar asculta absolut deloc? Nu ai vrea măcar sa te asculte? Asa și Dumnezeu. El e creatorul nostru, și un singur lucru cere de la noi: să-l ascultăm. E atât de greu? Asta e condiția ca să putem ajunge în rai, ptc dacă ascultam de El suntem sfinți și asa putem ajunge în rai, ca să ne bucuram cu El o veșnicie. El ne vrea binele, vrea ca toți oamenii sa ajungă în raiul Lui, dar dacă oamenii Îl refuza constant... El nu obliga pe nimeni.
Deci, argumentul tău e unul foarte prost bazat, ptc Dumnezeu, da, este atotputernic, dar nu forțează pe nimeni și e si înțelept, știe El cum sa lucreze mai bine decât ne am putea gândi noi.
Dumnezeu nu sta sa ne pedepseasca fiecare pacat..pacatuim atat de mult, ii dai seama ce ar insemna sa avem tot atatea pedepse. pacatul nu e inventat de Dumnezeu, nu El ne pune sa pacatuim
Uite, si parintii pentru ca te iuesc te cearta...
O întrebare clasica.
Las Cuvântul lui Dumnezeu, adică versete din Biblie, să-ți răspundă la dilema.
Cine păcătuieşte este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului."
1 Ioan 3:8.
"Nu vă înşelaţi: "Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit." Ce seamănă omul, aceea va şi secera. Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viaţa veşnică."
Galateni 6:7-8
"Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului; şi păcatul, odată făptuit, aduce moartea." Iacov 1:15.
„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde."
Ieremia 29:11.
Degeaba îmi lași cuvântul acestui dumnezeu, asta nu-i scuză indiferența față de creația lui, dacă e adevărat că el ne a creat
Scuza?, El face asta intentionat: Isaia 45:7
"Eu întocmesc lumina şi fac întunericul, Eu dau propăşirea şi aduc restriştea, Eu, Domnul, fac toate aceste lucruri."
Cuvantul folosit aici pentru rau nu se refera la rau, ca raul biblic(invidei, ura, gelozie )ca fiind ceva rau, ci se refera la dezastru, cum e molima, foame, razboi.
Cum sate aștepți la bine omule când faci rău cum săte aștepți la bine omule când ai gânduri rele cum săte aștepți la bine omule când ai ura in tine cum săte aștepți la bine când ai lacomie in tine și nu ești mulțumit nicidoată cum săte aștepți la bine când ai atâta prostie in tine cum săte aștepți la bine când nu împărți si vezi mult o bucată de pâine ți-am lăsat atâta apă atâta mâncarea atâta adăpost atâta încât poți trăi tot restul vieți in liniște fără lacomiie fără ură fără invide fără răutate de ce omule faci rău altui om? Dece ne dăm in cap unul altuia? Dece ne urăm atâta intre noi? Dece suntem însetați sane vindem sane trădam? Sane folosim si aruncăm unde ne bate viața fără nicio limită de ce nu încetăm o dată sa mai omor cu vorbe cu comportamente de fel si fel si ura in prostie suntem rai ba suntem rai de tot si nu știu cat va mai răbda cu noi nu știu cat va mai indura cu noi si va mai crede in noi cu Adevărat căci in dezamăgim pe zi ce trece il supărăm pe zi ce trece il rănim pe zi ce trece sunt foarte rai si vrem sa ne fie bine cand noi facem numai si numai rau in continu și vrem sa ne fie bine vrem sa avem de toate da sa nu muncim cinstit suntem rai si nu facem deloc da deloc bine ce facem suntem rai.
Facem rau si vrem sa ne fie bine )))) ba noi suntem mai rai ca diavolul până si ăla dracu are o limită da omul nu cred sa aiba vreo limite noi am întrecut orice limita posibilă nu numai ca suntem rai da zace si o prostie in noi de ne credem buricul pământului))) da de fapt nu suntem decat niște sadici care ne omorăm intre noi pentru niste hărti pe o planetă frumosă si plină de om omul care ce face? Distruge doar la asta se pricepe cel mai bine omul.
Buna! uite, oamenii se intreaba de ce au necazuri...dar nici noi nu avem atat de multa credinta si tot ce consideram noi rau Dumnezeu stie de ceni l da. uite de exemplu e un om in Biblie..Iov..a pierdut averile, animalele, totul...dar a ramas credincios Domnului si nu a pierdut nimic, doar materiale de care oricum faci rost de altele. Iov le-a rabdat pe toate pe care le-a primit.
sau de exemplu eu am avut multe suferinte si inca am atatea probleme, dar Dumnezeu mi le-a ingaduit tot inspre binele meu. daca nu aveam aceste neplaceri in viata nu ajungeam sa mi pese de El, si eu Ii gresesc mult Domnului si de aia ma cearta prin necazuri si de astea...dar la finalul fiecaror intamplari rele vad partea buna, vad ca daca era dupa mine nu se sfarseau toate asa bine
o viata am, nu mi bat joc de ea. pentru nimic in lumea asta nu merita sa mi pierd mantuirea
oamenii in general sunt foarte rai si pacatosi...si avem pretentia sa avem viata perfecta?