*a promovat doar una
Inainte de a te lansa in discutii despre religie(un subiect serios si profund, desi absurd si inutil), invata sa scrii ca atare mai intai.Religii,sunt peste 24000 in lumea asta, daca tin eu bine minte statisticile.Sunt si multe inventate in perioada moderna/contemporana,intr-un fel la caterinca(pastafarianism,jediism, mai sunt unii care cred in ceva profet persan, vreo 200.000 la numar),dar sunt si foarte multe,ce se vor,de-a binelea,serioase.
Religii exista pentru ca unii oameni simt nevoia sa isi guverneze viata dupa cum le dicteaza un zeu,sa traiasca (,)cu frica,sub bocancul acelui zeu, sau chiar cred ca nu se pot descurca singuri, si isi gasesc o justificare/un refugiu in zeii lor.Mai exista si din cauza ca masele trebuie tinute in frau,si marile religii monoteiste, sunt perfectionate in tinerea in frau a maselor, prin tehnicile si doctrinele lor pseudo-comuniste.Ca Iisus au mai fost zeci, sute, poate chiar mii de profeti.Fiecare a profetit altceva,a promovat un mod de viata si de gandire diferit,de ce sa credem ca,prin absurd,vreunul din acei profeti,era detinator al adevarului suprem si predicile sale sunt demne de urmat si astazi? Religiile,mai ales crestinismul si islamismul, sunt intemeiate pe falsuri grotesti, si manipulare.
Iar faci afirmatii cu pretentie de adevar,fara sa ti cont de semnificatia cuvintelor,in cazul de fata, diferenta intre "religie" si "secta".Dar acum o intrebare:de ce crezi tu ca din "miile de profeti"(cam exagerezi numarul) a fost ales tocmai Iisus ca fiu a lui D-zeu? Din comentariile pe care observ ca le faci pe acest sait, cred ca ai argumentele necesare.Sau ma insel?
"Ca Iisus au mai fost zeci, sute, poate chiar mii de profeti.Fiecare a profetit altceva,a promovat un mod de viata si de gandire diferit,de ce sa credem ca,prin absurd, vreunul din acei profeti, era detinator al adevarului suprem si predicile sale sunt demne de urmat si astazi?"
Cam aberant ce spui.In toata istoria omenirii au fost foarte putini profeti, si culmea predicau cam aceleasi lucruri, in special iubirea aproapelui.Ca Iisus nu a fost inca niciunul.
Si iata de ce:
IISUS HRISTOS – UNIC & FĂRĂ SEAMĂN
Se naşte în anii cei mai străluciţi ai Imperiului Roman, într-un grajd mizerabil.
Urmărit de la naştere, Îl aflăm în primii Săi ani exilat în Egipt.
Reîntors în Iudeea, are o copilărie în anonimat, în lipsuri şi în muncă.
La vârsta când băieţii îşi depuneau confirmarea în faţa Torei – 12 ani – îi uimeşte pe rabinii de la Templu prin neobişnuitul gândirii Sale.
Ca adolescent şi tânăr, munceşte în rând cu semenii – cei din Nazaret Îl ştiu de „tâmplarul".
La 30 de ani, când apare la Iordan, Ioan Botezătorul Îl proclamă în faţa lumii drept Mesia cel aşteptat.
Fără nici un iz de legendă, în totalitate om real, Iisus afirmă o personalitate şi o putere cu totul dincolo de omenesc.
Însoţit de o mână de ucenici, Iisus străbate neobosit Galileea, Iudeea şi împrejurimile cu mesajul Său simplu şi direct: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor s-a apropiat!"
Toate categoriile de oameni Îl caută: nobili şi cerşetori, rabini şi oameni simpli, iudei, samariteni, romani şi greci.
Prezenţa Lui dezarmează dar şi ridică.
Autoritatea Sa potoleşte furtuna mării şi stârneşte gelozia plină de mânie a marilor preoţi.
Multe din ceasurile nopţii le devotează vindecării bolnavilor sau rugăciunii în taină.
Demonii ţipă înaintea lui, leproşii se vindecă, morţii învie.
În timpul celor trei ani şi jumătate, capii naţiunii urmăresc lichidarea Lui şi încetarea instabilităţii şi frustrării.
La 33 de ani şi jumătate, spre groaza ucenicilor, Iisus Însuşi creează ocazia de a fi prins şi executat.
Este asasinat prin răstignire chiar în amurgul de Paşti, de cei pe care i-a slujit fără rezervă.
Un lucru extraordinar – a treia zi Iisus învie şi se arată la peste 500 de martori, vreme de 40 de zile.
Apoi în văzul ucenicilor, se înalţă la cer pe nor cu promisiunea: „Mă voi întoarce!"
În urma Lui, lumea experimentează cea mai formidabilă revoluţie spirituală, socială şi culturală.
Imperiul este răsturnat din temelii.
Începe o nouă eră: era lui Hristos!
Iisus este atât de unic, încât dacă n-ar fi trăit niciodată, n-am fi fost în stare să-L inventăm (Walter Wink).
Viaţa şi caracterul celui mai semnificativ om care a trăit vreodată se centrează irezistibil asupra persoanei lui Hristos.
(HG Wells – istoric sceptic)
Caracterul lui Iisus n-a fost doar modelul cel mai înalt al virtuţii, ci şi cel mai puternic îndemn de a practica modelul acesta. El a exercitat o influenţă atât de adâncă, încât s-ar putea spune într-adevăr că simpla relatare a trei ani din viaţa Lui a făcut mai mult să regenereze şi să amelioreze omenirea decât toate discursurile analitice ale filozofilor şi toate îndemnurile moraliştilor
(William E.H.Lecky, Istoria Moralei Europene – filozof sceptic şi istoric anticreştin)
„Un om care a spus lucrurile care le-a spus Iisus şi a făcut ceea ce a făcut Iisus nu poate fi doar un mare învăţător moral. El fie este un şarlatan genial – eliminat prin răstignire, fie un nebun, fie diavolul însuşi, fie chiar ceea ce a spus El că este – Fiul lui Dumnezeu (CSLewis – ateist convertit la creştinism, Esenţa creştinismului).
Religie sau secta religioasa, e fix, dar fix acelasi lucru.Nu sunt afirmatii cu pretentii de adevar,sunt doar afirmatiile mele si atat,indiferent de valoarea lor de adevar.
Au fost nenumarati profeti,mai ales in perioada lui Iisus,cand crescuse nerabdarea,si se astepta un Mesia,sau un fiu al lui Dumnezeu. Iisus a predicat pe intelesul tuturor,a avut in spate un popor asuprit pe care il apara,si nu in ultimul rand,a avut inteligenta de a predica despre iubire si iertare,lucruri revolutionare pe atunci, cand lumea din Israle se ghida dupa niste legi talionice, sau injuste.Fie el real,sau inventat de crestinism,Iisus a stiut cum sa stimuleze oamenii in asa fel,incat sa-l urmeze,cu inovatia facuta in lege(Predica de pe munte,Matei, 5, 1-47) si in mentalitatea colectiva. Evreii erau poporul care asteptau cel mai mult acest fiu al lui Dumnezeu,si cum erau considerati poporul ales,sansele lui Iisus au crescut si mai mult,mai ales ca in perioada lui,erau relativ putine persoance care sa faca pe profetii,iar Iisus a avut si conjuncturi favorabile,inca de dinainte de a fi nascut,cand a fost numit Imparat al popoarelor,si oamenii stiau de el, inca de la nasterea sa, lucru ce nu se poate spune si despre profetii "rivali" ai lui Iisus.
Pai daca religie=secta religioasa,reprezinta numai adevarul tau, de ce in formularea raspunsului initial nu ai spus acest amanunt, lasand sa se inteleaga ca este un adevar unanim recunoscut.Eu zic ca ar fi bine sa te uiti macar intr-un DEX.,poate-ti modifici "adevarul".
"Dumnezaul",in partea a-II-a a raspunsului, dai din nou dovada de graba, astfel:1.Te contrazici singur. Daca la inceput spui"au fost NENUMARATI profeti,mai ales in perioada lui Iisus...", spre sfarsit spui:"mai ales ca in perioada lui, erau relativ PUTINE persoane care sa faca pe profetii."Hai ca vreau sa vad cum vei mai motiva aceste contradictii! 2.In afara de faptul ca din ce spui rezulta ca in afara de Biblie nu ai mai frunzarit alta lucrare despre religie, faci din nou greseli de logica.Pai daca pui si posibilitatea ca Iisus sa nu fi existat,nu mai poti spune despre el ca "a stiut cum sa stimuleze oamenii in asa fel incat sa-l urmeze.".In concluzie, daca mai procedezi in acest fel la redactarea parerilor tale, nu faci altceva decat sa dai apa la moara credinciosilor mai bine documentati.Norocul tau, pana acum, a fost ca te-ai ciondanit mai mult cu nepriceputi.
Nu am facut acea afirmatie in raspunsul initial,pentru ca nu mi-a cerut-o nimeni,si departe de mine atunci gandul de a pune un egal intre religie si secta religioasa,in raspunsul principal,pentru ca cel ce a postat intrebarea nu ne-a cerut sa facem diferenta dintre cele doua,chiar daca,de fapt,nu exista diferenta intre cele doua,decat la nivel de adepti,numarul si capacitatea lor.
Sa zicem ca in perioada lui Iisus,unde a predicat el, in Iudeea si Galileea, au fost 50 de profeti, intr-un interval de 30-40 de ani.Si din anul 1500 i.Hr pana in prezent, au existat la fiecare 100 de ani, doar 5-10 profeti.Asa ne ies in vreo 3500 de ani, vreo 200-400 de profeti.Sunt destul de multi profeti,poate nu chiar nenumarati, dar e cert ca sunt multi, si termenul de profet nu prea se imbina cu logica si coerenta.Nu se stie exact ce populatii aveau regiunile unde Iisus a predicat,dar cert,populatiile erau numeroase,si din, sa zicem, 100-200 de mii de iudei, numarul de 50 de profeti este relativ putin, dar fata de profeti ce au trait in alte perioade, acest numar este mare.Problem solved.Nu m-am contrazis,afirmatiile erau perfect logice ambele,doar ca nu am dat si un exemplu aritmetic pentru situatie.Tu zici ca eu ma grabesc cu anumite afirmatii,dar se pare ca si tu te grabesti cu anumite interpretari.
Am mai frunzarit si alte carti despre crestinism(si niste pagini despre islamism si budism am mai citit),si m-am uitat si la documentare despre religie, vreo 50, doar in ultimii doi ani.Tu ce carti despre religii ai frunzarit,domnule?
Iar te grabesti cu interpretari nefondate.Da,fie ca a existat, fie ca nu, el a stiut sa stimuleze masele.Acest lucru il poate face si un personaj fantastic, sau un personaj literar.Si in "Cei trei muschetari" de exemplu,D'Artagnan a stiut de la inceput cum sa-i stimuleze pe ceilalti trei,ca sa ii apropie de el(duelurile de la inceputul romanului,daca ai citit cartea). Singura diferenta pe acest plan intre Iisus si D'Artagnan,este ca nu pot avea certitudinea existentei lui Iisus.D'Artagnan e cert ca nu a existat,dar ii putem, si asa, sa ii analizam comportamentul.Nu prea sunt credinciosi bine-documentati pe site,si daca sunt,citesc doar Biblia sau Cleopa,sau Arsenie Boca,si tot o tin pe legea iubirii,legile firii,blandetea privirii,si nobletea gandirii,si pe cat de minunati sunt Dumnezeu, duhul, si fii-su.
Raspunsul tau se icadreaza in categoria"trancaneala fara cursivitate si logica".Mi-ar lua prea mult timp sa-ti arat cat gresesti si in plus cred ca as "propovaduii in desert".
I-am explicat partial si lui Valeriu,cum cred eu ca sta treaba cu profetii, numarul lor, si "calitatea" lor de-a lungul vremii.Profeti "atestati" sunt cei ca Iisus,Moise si Mahomed(daca au existat),si au mai fost futurologi,odata ce cuvantul de profet nu mai statea in picioare si parea aberant pentru acele vremuri,ca Edgar Cayce,sau ce intra in transe induse,si vad secvente de viitor. Iubirea a fost singurul liant/punct comun al acelor oameni,pentru ca profetii dinaintea lui Iisus promovau valori,care,desi apropiate,erau diferite,Mahomed promova lucruri diferite s.a.m.d Iisus a avut parte de un "marketing" bine pus la punct inca de la nastere, si multe conjuncturi favorabile ce l-au ajutat sa urce, si sa ramana atat de bine intiparit in memoria colectiva.Asta,presupunand inca de la inceputul afirmatiilor de mai sus, ca el a existat.
C.S. Lewis e cel ce a scris "Cronicile din Narnia", nu? El a nimerit-o 100% cu acea afirmatie,eu am mai lasat mereu prezumtia ca poate a fost un calator in timp,cu interese meschine,sau un extraterestru,ce a atins nivele superioare de cunoastere, spiritualitate, si control.Si,cred ca oamenii au putut sa-l inventeze pe Hristos si tot mitul sau,pentru ca specia noastra,creeaza lucruri ce par inimaginabile,si nu ar fi exclus sa credem ca acest personaj chiar n-a existat,si crestinismul l-a inventat,pentru a justifica anumite dogme,si pentru a oferi un model,pentru ca,fie noi credinciosi sau necredinciosi,trebuie sa recunoastem ca Iisus este un personaj foarte benefic pentru specia noastra, si in general, pentru ca ofera o morala demna de urmat.
Poti puncta locurile unde lipseste logica si cursivitatea, hatere? Incearca sa faci un rezumat, ca sa-mi arati unde gresesc, daca poti, desigur.Nu propovadui in desert, ca sunt atent la ce-mi spune lumea pe site, si imi revizui anumite detalii, daca ei au dreptate, intr-o anume privinta.
Deoarece ma provoci, o sa incerc sa punctez(asa cum imi ceri), unde consider eu ca ai dat dovada de lipsa de logica si cursivitate: 1.La 17. 03 ora 22:55, spui despre religie;"un subiect serios si profund, desi absurd si inutil". Deci logic, TU consideri ca toate cele 4 calitati ale religiei, exista concomitent.Pentru a nu ma suspecta de rea credinta, rogu-te uita-te intr-un DEX si apreciaza daca cuiva i se poate atribui concomitent cele 4 insusiri. Restul maine.Este tarziu si mai am unele treburi.
Continuare: 2.La 18. 03. ora 15:33, spui TU:"Religia sau secta religioasa, e fix, dar fix acelasi lucru". In urma spuselor mele din 19. 03, ora 02:04, ca gresit faci aceasta afirmatie, TU raspunzi la 20. 03 ora 11:45 ca "nu am facut aceasta afirmatie in raspunsul initial, pentru ca nu mi-a cerut-o nimeni si departe de mine gandul de a pune un egal intre religie si secta religioasa."Pai daca nu ti s-a cerut, de ce ai facut-o? Si daca tot ai facut-o, de ce odata spui intr-un fel si a doua oara altfel? Unde-i logica si cursivitatea? 3.Tot referitor la religii si secte, spui TU in continuare:"nu exista diferente intre cele doua, decat la nivel de adepti, numarul si capacitatea lor". Pai daca ar fi numai si aceste diferente cum ramane cu afirmatia:"religia si secte religioasa este fix, dar fix, acelasi lucru"? Unde-i logica? Revin putin ma tarziu
4. Daca initial vorbeai de "mii " de profeti, apoi de "nenumerati", in sfarsit la postarea din 20. 03. ora 11:45 te-ai oprit la "vreo 200-400"(pe baza unui calcul discutabil, zic eu). Unde este cursivitatea ideilor enuntate? 5.La 19. 03. ora 02:04, pct. 2, eu spuneam ca daca pui ipoteza ca Iisus(deci o persoana)nu a existat, nu poti spune despre el ca "a stiut cum sa stimuleze oamenii...". Raspunsul TAU dn 20. 03. ora 11:45 a fost ca "fie ca a existat, fie ca nu aexistat, el a stiut sa stimuleze oamenii." si dai exemple cu personaje din "cei trei muschetari". Pai sa ne intelegem; nu Iisus, inexistentul, ci imaginea creata de cei care l-au promovat, a stimulat. Unde-i logica expunerii? Cred ca ajunge.
1.Ca m-am exprimat ambiguu si nu in cei mai potriviti termeni, asta da, sunt de acord.Nu ma pot face inteles din prima cateodata.Stiu bine ce inseamna fiecare cuvant, si chiar cred asta despre religie, cu riscurile aferente.Este un subiect serios, pentru ca de ea depind orientarile oamenilor dpdv spiritual, este profund, ca poti discuta si te poti contrazice pe seama ei, ore in sir, este absurd, pentru ca (,) controleaza si indobitoceste, si n-ar trebui sa existe-desi exista.Este inutil pentru ca lumea ar putea foarte bine sa existe in continuare, mai bine sau mai rau, si fara religie.Vad ca nu-ti plac descrierile mai indirecte si disonante pentru unele subiecte.Foarte bine as putea atribui, fara sa o iau pe aratura, cele patru insusiri si intregii afaceri cu extraterestrii si viata pe alte plante.
2.La partea cu "nu am facut acea afirmatie [...]", de fapt, eu am venit cu acea completare referitor la o cerere de-a ta, nu referitor la prima mea afirmatie.Nu conteaza daca nu mi s-a cerut acea afirmatie, eu am facut-o, ca tehnic, pe site-ul asta, avem voie sa spunem orice.Probabil am schizofrenie, daca abandonez logica si cursivitatea, sau am memorie de peste. Logica la punctul 3. este cu privire la continutul religiilor majore si ale sectelor religioase mai anonime.
3.Am ajustat numarul, ca sa para mai solide afirmatiile mele din ultimul raspuns.Calculcul,nici tu, nici eu, nu putem sti daca este sau nu discutabil.Referitor la existenta/inexistenta lui Iisus, cred ca putem vorbi si de stimulare la nivelul lui, ca personaj fantastic, si de stimulare la nivelul celor ce l-au creat, pentru a justifica unele lucruri.Am facut iar o analogie putin ambigua, si tu iar te-ai grabit cu niste concluzii care sa te puna intr-o lumina favorabila.
Gresit spus. Iisus nu a vrut si nici nu a promovat vreo religie.Au facut-o cei care nu sint apti sa-l caute singuri pe Dumnezeu.
Iisus nu a spus niciodata sa fii ortodox sau sa fii Penticostal sau nu stiu ce religie,el a zis doar sa crezi in Tatal si sa te Botezi in numele lui,ca sa fii Mantuit,Religia e ceva ce a inventat omu,deoarece crestinul se cearta cu alt cresit ''ca el are dreptate'' si asa vedem cum Iisus a murit pentru noi si noi nu ne'am schimbat deloc! multi cred in religie si nu in Dumnezeu tatal,multi cred ca doar ei au dreptate ca doar religia lor ii buna,si ca ei is mai buni,dar uita, invatatura lui Iisus,suntem toti la fel,sa ne iubim semeni la fel ca pe noi! Nu conteaza ce religie esti,,cea ce conteaza cu adevarat e cea crezi tu,si cea ce faci pentru Dumnezeu tatal! multi cred ca credinta in Domnu e usoara, dar nu`i asa iti trebuie multa intelepciune si iubire ca sa ajungi la o concluzie!
Infine Iisus nu a promovat nici o religie, el ia aratat lumi adevarul in viata... DUMNEZEU!
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_din_Nazaret
http://en.wikipedia.org/wiki/Jesus
http://ro.wikipedia.org/wiki/Religie
http://en.wikipedia.org/wiki/Religion
http://ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Religie
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Religion
http://ro.wikipedia.org/wiki/Portal:Religie
http://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Religion
Pai au fost oameni care au inteles biblia in alt mod, oamenii aia au gasit adepti care au fost de acord cu ideile lor de interpretare a bibliei si totul a evoluat. si in legatura cu religiile care nu au la baza biblia cred ca si-au creat fiecare propii zei, propiile idei si tot la fel s-au gasit adepti si asa s-a format totul
Crestinismul e o religie de origine iudaica. Catolicismul s-a desprins de Ortodoxie incepand din sec 4 d.Hr. si s-a partajat definitiv in 1054. Islamul a fost creat de protoparintii catolicismului ca reactie la succesul Imperiului Bizantin/Roman de rasarit - Mahomed a fost scolit la Vatican/Roma, de asta Coranul are atatea elemente comune cu Biblia. Celelalte asa-zise religii (protestantismul, adventistii, penticostalii) si toate celelalte biserici de acest gen au aparut din reforma lui Luther care a fost ofticat de catre catolici si a decis sa-si faca biserica lui. Budismul, hindu, zoroastrismul si alte din astea cu -ism in coada nu sunt considerate religii, ci sunt recunoscute la nivel global ca stiluri de viata.
Iudaismul are -ism in coada.
Hinduismul este una dintre primele religii aparute pe aceasta planeta.
Ei, stai tu linistit cu asemenea afirmatii... Speculatii din astea poate sa faca orice.
Andreyandrey94 Iisus nu a promovat nici una a promovat credinta http://desopera-stiinta.blogspot.com/
Ce este credinta?
Raspuns: Religia este credința în supranatural, sacru sau divin, și codul moral, practicile, valorile și instituțiile asociate cu această credință. În cursul dezvoltării sale religia a luat un imens număr de forme în diverse culturi sau persoane
Scuze
Ce este religia?
O explicatie care explica in mod primitiv si pisica mea zambeste cand aude de om facut din lut si femeie din coasta, serpii vorbitorii
Creștinismul cu toate ramurile sale este o singură religie, iar în afara creștinismului Iisus nu este nimic.
La musulmani este un profet de rang inferior și în credința Bahai este unul dintre mesagerii fără importanță.
În afara acestor credințe Iisus nu există în nici un fel. Poate în mozaism să fie considerat un fel de nebun, că nu am fost interesat să cunosc mozaism.
Pentru ca din religia de baza crestina, intai catolicii si ortodoxii au avut multe conflicte si s-au despartit (marea schisma), dupa care de la religia catolica s-au format religii ca : luteranismul, calvinismul, anglicanismul... In plus exista diferite religii prin zonele unde religia crestina nu prea s-a raspundit, acolo formandu-se alte religii. Invata si tu la istorie.
La inceput au fost cate 10 oameni aici, 10 prin Africa, 10 prin Asia, Australia si prin Americi. Cate unul din fiecare s-a trezit si a zis "eu sunt seful vostru." Si ape' asea...
Salut!
1. Iisus Hristos nu a promovat o religie, el a venit să mântuiască evrei şi celelalte popoare dar ei nu L-au crezut şi L-au răstignit.
2.Fiecare înţelege altfel Biblia şi de aici a pornit totul ( Ortodoxie, Catolicism, Luteranism, Calvinism, Aventism, Penticostalism, Evanghelism, Baptism, etc.)
3 Înainte de venirea Mântuitorului au fost o mulţime de alte religii, Dumnezeu oricum există, depinde cum înţelegem noi asta.
Nu putem ştii dacă numai creştinii se mântuiesc sau toţi oameni.
Sper că te-am ajutat.
Vei învăţa la religie şi istorie.
Cu bine!
Au fost conflicte de interese intre diversi conducatori si de aceea religia crestina s-a impartit in mai multe.
In legatura cu celelalte religii orientale ele au existat cu mult inaintea lui Iisus si se bazeaza pe cu totul alte chestii.
Fiecare popor a simtit nevoia sa creada in ceva/fiecare om simte nevoia asta si de aceea s-au creat mai mult religii: cuiva din x motiv ii se parea bine sa credem in vaci, credeau mai multi in vaci; altcuiva ii se parea bine sa creada in diversi zei din x motiv si astfel mai mult credeau ca el si credeau in acei zei; a venit si Iisus si la cativa li ss-o parut bine sa creada in el si in Dumnezeu si au zis sa mai convinga si din ceilalti sa creada ca ei
Dupa mintea mea inainte de venirea Lui, popoarele credeau in zei si ai venerau, se rugau la statuete(unele).
Eronat.Atonismul,zoroastrismul,iudaismul.
Parintii lui Iisus credeau in zei?
Vezi ca esti cu pluta?
Ai toate atributele unui ateu perfect.Las-o balta cu religia ca nu-i de tine.A avut un tata si o mama care erau evrei si credeau intr-un singur Dumnezeu.
Un leu nu am gasit azi.
Ti s-a parut tie ca intrebarea a fost: "Oare Dumnezeu exista?"
Tu ori esti chior ori idiot. Cauta in dictionar cuvantul ateu si dupa aia vino sa comentezi pe teme de religie.
"Dupa mintea mea inainte de venirea Lui, popoarele credeau in zei si ai venerau, se rugau la statuete(unele). "
Esti foarte ignorant in materie.
Ti-am explicat ca existau religii monoteiste inainte de crestinism dar se pare ca nu intelegi, ca nu te duce capul.
Uite de ce nu reusesti sa intelegi:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Analfabetism_func%C8%9Bional
Sper ca te-am ajutat. Fundita?
Fiecare om a inteles diferit Biblia si asa s-au format mai multe religii...
Hai sa-ti spun de fapt Dumnezeu nu a promovat "o religie anume" ci Dumnezeu duce in Rai pe cei buni (bine-nteles fiecare om a pacatuit la viata lui) + de asta am auzit ca a avut cineva moarte clinica (adica a murit si a reinviat) si a vazut Rai-ul si i-a cerut la Dumnezeu sa ii arate si Iad-ul. Cand a vazut Iad-ul acolo se aflau toate religiile : ortodox, catolic, baptist etc... si el a povestit la toata lumea aceasta intamplare. Sper ca ti-am fost de ajutor
Pentru ca oamenii au crezut in zei de la inceputul timpului. De la primul om al cavernelor care a simtit ploaia pe fata si a asociat-o unui zeu care il rasplateste, pana la Crestini, Musulmani si toti ceilalti "credinciosi" din zilele noastre.
anonim_4396 întreabă: