Da, dar cel mai bine e sa le spui la spovedit, chiar daca ai facut ceva grav nu poate parintele sa le spuna ca isi papa serviciul si a facut un juramant deci este ca si cum nu le-ai spus la nimeni
Nu. Pacatele de care esti constient, dar nu le-ai spus nu iti vor fi iertate. Daca nu iti mai aduci aminte un pacat in acel moment, il spui la urmatoarea spovedanie.
Am copiat un citat dintr-un articol pe care eu l-am citit in intregime.jos am pus si linkul succes! 7. Spovedeşte-te complet. Este important să spui toate păcatele, fără a ascunde ceva. Scopul spovedaniei nu este de a arăta bine la chestionar, ci de a scăpa de păcate şi de a afla adevărul despre noi. Este inutil să mergi la doctor fără să-i spui şi să-i arăţi ce te doare, ci altceva. A ascunde adevăratele simptome este echivalent cu perpetuarea bolii şi cu agravarea ei. A omite un păcat înseamnă că spovedania este incompletă. http://www.parohialuton.co.uk/......spovedanie
Spovedirea la popa nu are absolut nici o valoare. Daca ai comis unele pacate, vorbeste cu Dumnezeu, spune-i ca-ti pare rau, si incearca sa indrepti problema respectiva (sa nu mai faci, sa repari daca ai stricat ceva, etc.)
Buna daca nu te spovedesti ar trebui sa te rogi la Dumnezeu sa iti ierte pacatele dar ar fi mai bine sa te spovedesti
Trebuie sa suferi pentru pacatele tale si sa ti le plangi doar asa ti se iarta in niciun caz sa mergi la popa si zici de cele de care iti convine tie pentru ca si asta e pacat mare.
Roaga-te Domnului Iisus.
Pacatele sunt iertate de Dumnezeu cand te caiesti sincer si nu mai faci acel lucru.
IMEDIAT DUPĂ ÎNVIEREA SA (fapt ce confirmă importanţa vitală a ceea ce avea să spună), Mântuitorul Hristos transmis apostolilor HARUL SĂU şi a confirmat puterea acestui HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele:
Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (pe apostoli, ulterior – episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (lucrare încredinţată Bisericii).
De iertat se iartă păcatele spovedite. Dezlegarea de păcate rămâne valabilă şi pentru păcatele uitate, dar atunci când ţi le vei aminti va trebui să-ţi propui a le mărturisi cu prima ocazie.
Ascunderea sau evitarea intenţionată a unor păcate atrage compromiterea întregii spovedanii, care nu mai are astfel efectul dorit, ci dimpotrivă constituie o gravă cădere!
Este deci necesară sinceritatea mărturisirii şi a pregătirii mărturisirii, este necasar regretul sincer si hotărârea categorică de chimbare...
DeProfundis99 întreabă: