| Mitch a întrebat:

Am o intrebare pentru atei:Cand e Craciunul sau Pastele si se dau cadouri, se canta colinde, se practica tot soiul de obiceiuri crestinesti voi ce faceti? Stati ca salahorii si nu faceti nimic? Cand auziti colinde, cand vedeti prin oras luminite, cand vedeti atat lume care freamata, cand simtiti mirosul a tot feluri de mancaruri specifice, ce faceti? Nu va puteti ascunde de lucrurile astea! Inseamna ca toata lumea care face asa e nebuna si numai voi sunteti destepti? Eu nu prea cred!

Răspuns Câştigător
| 愛日本 a răspuns:

Degeaba le explici cât mai frumos posibil, sunt prea încăpăţânaţi ca să înţeleagă.

41 răspunsuri:
| chelstone a răspuns (pentru Mitch):

''Daca sunteti atei cu adevarat nu ar trebui sa va lege nimic de obiceiurile astea. ''
Intr-o lume crestina este imposibil sa nu ai tangente si cu obiceiurile crestinilor, ateismul nu tine de dogme, practici religioase, ci doar de convingerile pe care le ai, unde scrie ca pentru a fi ateu nu trebuie sa intrii in biserica sau sa nu te reunesti cu familia de sarbatorile crestine?! Ai primit atat de multe argumente, dar, tu esti prea inapt pentru a discerne mesajul lor, dupa tine daca te-a bagat popa in cazan, gata, esti crestin, ei bine, afla ca lucrurile nu stau asa. Daca rostesc o rugaciune (pur teoretic) nu ma face partizan al vreunei organizatii religioase, daca am prieteni musulmani si stau la masa alaturi de ei cand sarbatoresc, dupa incheierea ramadanului, nu ma face musulman.

Răspuns utilizator avertizat
| chelstone a răspuns (pentru Mitch):

''Cum ma sa te reunesti si sa sarbatoresti sarbatori crestine?''
Cine a spus ca sarbatoresc sarbatorile crestine?! Sarbatorile reprezinta un prilej de a se reuni familia, de a ne bucura impreuna cu membri ai familiei pe care nu i-am vazut peste an si nu pot sa-i vad in alta perioada a anului, pentru ca timpul liber si distanta ne desparte, ei bine, nu pot rata intalniri cu cei dragi si trairi memorabile doar pentru ca ne intalnim cu prilejul unor sarbatori crestine.

| DorelSudoru a răspuns:

Pai daca-mi da cineva cadouri cum sa le refuz, iar daca cineva imi da ceva cum sa refuz.Colindele nu, sunt prea zgarcit

| AragorN88 a răspuns (pentru Mitch):

Tu ai argumente rationale pentru care crezi in dumnezeu?

| Rapplex a răspuns (pentru Mitch):

Am zis eu ce ai zis si tu, doar ca tu nu intelegi, geniule. Daca tai un brad si pun globuri pe el, inseamna ca is crestin nu? Bun exemplu, intr-adevar.

| Rapplex a răspuns (pentru Mitch):

Zi unu.

| SimaMircea a răspuns (pentru Urzi23):

Cei pe care i-ai prezentat, "ateii mititei", in opinia mea nu sunt atei, daca se roaga, chiar si de fatada (sunt ateu, NU ma rog), daca merg la biserica, etc. Ei nu sunt atei. Au devenit atei doar fiindca au auzit de acest cuvant, au cautat cateva chestii despre ateism pe net si au zis sa vada cum e sa fie si ei. Si ceea ce am spus este o experienta traita; intrebandu-ma cineva, mai mic decat mine, ce religie am, i-am spus ca sunt ateu si m-a intrebat ce inseamna. Dupa ce am terminat explicatia, replica lui a fost: "tare... o sa incerc si eu". De parca ateismul era vreo bluza pe care o incerci si daca iti place o porti in continuare. In concluzie: esti ateu, cei din jur trebuie sa inteleaga lucrul acesta. Nu trebuie nimeni sa te forteze sa mergi "pe calea cea dreapta"chatterbox

| SimaMircea a răspuns:

A fi ateu nu inseamna a fi indiferent. Nu poti sa stai sa te uiti in timp ce persoanele din jur sarbatoresc. Pur si simplu petrec alaturi de prieteni sau familie, imi place sa impodobesc bradul si sa ajut la pregatirile mesei si toate celelate, mai putin colindele - nu le suport. Insa, aceste zile nu au nicio insemnatate pentru mine. Sunt doar niste petreceri un pic mai diferite fata de cele din timpul anului. Atat
P.S. Mancarurile specifice, bradul, etc; astea nu reprezinta obiceiuri religioase, e chestie de marketing. "Sarbatorile" au devenit o chestie pur comerciala, nimic mai mult.

Întrebări recente