| Fineness a întrebat:

Am o nelamurire...in Biblie spune asa:,, In sudoarea fetei tale iti vei manca painea ta, pana te vei intoarce in pamantul din care esti luat; caci pamant esti si in pamant te vei intoarce".(spunea Dumnezeu)
Sa inteleg ca raiul si iadul sunt undeva in pamant?

Răspuns Câştigător
| Rapunzell a răspuns:

In Rai, Adam si Eva traiau linistiti, fara griji, fara necazuri, fara sa-si faca griji pentru ziua de maine, avand ca porunca un singur lucru: sa nu manance din fructul oprit. Dar cand au fost izgoniti din Rai, a aparut si moartea. De aici reiese clar ca moartea este urmarea pacatului. Ideea versetului care este? Cat traiesti trebuie sa muncesti, sa te spetesti, sa-ti castigi painea cu munca, nu cu mana intinsa. Cat timp? Pana la capatul vietii, cand trupul se va face lut, caci din lut ne-a modelat Dumnezeu, iar sufletul va ramane nemuritor in Rai sau in iad, in functie de viata pe care ai dus-o.

Raiul a fost pe pamant, in Asia mai exact. Stim din Geneza ca Gradina Edenului se afla intre raurile Phison, Gihon, Tigru, Eufrat. Tigru si Eufrat exista si azi, iar Phison si Gihon ori au secat intre timp, ori erau niste afluenti ai Tigrului si Eufratului.

Raiul nu mai e pe pamant, ci in afara cerurilor pamantului. Iar iadul, unii parinti spun ca este in vazduh, dar nu stim noi asta. Nu locatia lor trebuie sa ne preocupe, ci mantuirea sufletului.

11 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Trupul se va intoarce in tarana si Duhul la Cel ce l-a trimis. Depinde unde iti pregatesti locul in rai sau iad.

| KlaraWeiss a răspuns:

Nu, intelegi ca vom muri si trupul se va preface in tarana din care a fost luat.

| wales a răspuns:

Nu, acest verset spune două lucruri: 1. Pentru a te întreține, vei munci din greu " ceea ce majoritatea oamenilor de pe acest pământ simte acest lucru ". 2. Tot ce este supus putrezirii v-a putrezi, iar duhul omului se v-a întoarce la Dumnezeu:

" Ce spun eu, fraților, este că nu poate carnea și sângele să moștenească Împărăția lui Dumnezeu; și că putrezirea nu poate moșteni neputrezirea. " 1 Corinteni 15:50.

| Hombre a răspuns:

Tot ce misca pe aceasta planeta aici va ramane, infinitatea spatiului in afara planetei noastre ne este ostil noua si tot viului de pe pamant.

| AstralConfessor a răspuns:

Se refera strict la efort, adica omul se va hrani din munca depusa pe pamant.

| SturmirCloudKeeper a răspuns:

A ramas autorul fara imaginatie. Pardon, inspiratie divina.
Tocmai din cauza asta nu a stiut ce sa mai scrie si nu a mai detaliat.

| NIMENII a răspuns:

Trupul nu si sufletul.

| salvy20 a răspuns:

Se refera la trup, el va ajunge in pamant.

| RB26DETT a răspuns:

Iisus a facut omul din pamant, cat timp traiesti muncesti pentru painea ta pana mori, trupul este ingropat in pamant, cu timpul corpul se transforma in pamant iar sufletul se duce in Rai sau in Iad.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citeste si dupa potopul lui noe; dar duhul omului nu va ramane vesnic in el fiindca este totusi tarana.deci anii vietii lui vor fi de 120 de ani, dupa care sufletul se va intoarce la mine caci eu i l-am dat.

| danifx2 a răspuns:

Trupul e facut din pamant nu sufletul
sufletul in rai/iad
trupul in pamant