| Annnonimm a întrebat:

Am o problema ce imi afecteaza viata, imi este frica de moarte si ma gandesc ca as putea sa am tot felul de boli si ca pot sa mor in orice secunda si ma sperii si mai rau cand vad la televizor cazuri despre oameni care mor pur si simplu.am si vedeni vad umbre negre sau moartea care trece pe la geam sau se apropie de mine si parca vad capete de mort.eu imi fac rugaciunea in fiecare seara.
Oare se joaca diavolul cu mintea mea sau este din cauza anxietatii? Ce ar trebui sa fac? Imi este frica ca o sa mor
Va rog un sfat

24 răspunsuri:
| William a răspuns:

Da, se joaca. Vorbeste cu un duhovnic sau ti-e frica si de asta?

| Filip23 a răspuns:

Citeste ziua 3 psalmi iar seara rugaciunile de seara.

Apuca-te de un sport, preferabil de echipa. Iesi cu prieteni la role, jogging... se elimina toxinele din sistemul nervos.

| mihaibrasov a răspuns:

Toti murim daca asta te ingrijoreaza. Si tu, si eu, si toata lumea, intr-o zi devine ingrasamant numa' bun pentru flori. Nu inteleg de ce iti e frica de un proces firesc si natural...

| NOname a răspuns (pentru mihaibrasov):

Aici sunt de acord cu tine. : )

NOname
| NOname a răspuns:

Dacă vei renunţa la credinţe iraţionale, vei scăpa şi de frici iraţionale.

Iar de murit, oricum vom muri toţi mai devreme sau mai târziu. Nu te ajută la nimic să fii paranoic şi speriat anticipat şi fără rost de un ceva inevitabil.

| danay72 a răspuns:

Biblia descrie moartea ca pe o stare de inconstienta, de aceea nu trebuie sa iti fie frica de moarte.Eclesiastul9:5,6,10

| Mădă0611 a răspuns:

NOname are dreptate. Noua ni s-au spus multe povesti in liceu cu si despre diavoli, era una cu niste calugari care au auzit o turma de cai si au mers sa-i spuna staretului, el le-a spus ca nu erau cai, ci turme de draci, logic ca intr-o noapte m-am trezit auzind cai, tropotul acela, doar ca nu erau cai prin preajma, vaci, capre, oi, sau ceva care sa sune asemanator, si logic ca imediat mi-am amintit povestea, si baga rugaciuni. oh go on
Religiile sunt ca niste viermi care odata intrati in creier, il distrug, ca majoritatea parazitilor.

| milan9 a răspuns:

În general, astfel de manifestări de „nelinişte", de „dezorientare" sunt stări foarte vulnerabile, şi indiferent de originea lor, trebuie să vezi în ele şi ocazia unei alte „aşezări" a „lucrurilor" esenţiale din viaţă, a priorităţilor, a valorilor, modul în care te raportezi la ceilalţi, modul în care te raportezi la Dumnezeu, aşteptările pe care le ai de la tine...

Într-o astfel de situaţie de lipsire de sens este esenţial să cauţi sprijin moral. Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând al sinuciderii, nici în fanteziile şi nici în glumele tale. Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o „toartă" pentru stări de mai târziu. Stările de depresie sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare vrea să ne avertizeze şi să ne repare lipsuri)!

| milan9 a răspuns:

Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă, de exemplu, dar într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.
Această depresie poate fi o urmare a unei orientări greşite a timpului folosit, a unor disfuncţionalităţi sau priorităţi greşite în viaţă.
Şi trebuie să te mulţumeşti cu paşii mici dar siguri şi definitivi, ai aflării răspunsurilor, la întrebări esenţiale ale vieţii...

| milan9 a răspuns:

Spre deosebire de ceea ce afirma @Danay (prin prisma doctrinei ei NEcrestine) Ecclesiastul 9, 5 prezintă doar UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel uman, (greşit) ŞI CEL SACRU, spiritual! Acest contrast este prezentat sub forma unei DEZBATERI ce are loc în mintea autorului.

Este clar că acest pasaj, Ecc. 9, 5 exprimă o concepţie greşită, străină de Dumnezeu!

O dovadă în acest sens - un alt verset contradictoriu (punct de vedere uman gresit):
(Eclesiastul 9, 2) "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău"
Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Dar este doar un punct de vedere gresit, subiectiv, aflat IN DIALOG cu Divinul.

In Ecclesiast, primele 10 versete din capitolul 9 redau punctul de vedere uman greşit, aflat în DIALOG şi controversă cu cel al lui DUMNEZEU.
Ca dovada, iata: „Morţii niciodată (se referă la toţi) nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare". Cine poate crede că morţii au dispărut toti pentru totdeauna? Este doar varianta greşită aflată în opoziţie cu mesajul lui Dumnezeu (procedeu stilistic).

În finalul cărţii, perspectiva sacră triumfă:
,, Si ca pulberea sa s eintoarca in pamant cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu care l-a dat" Ecclesiast 12, 7.

| milan9 a răspuns:

Câtă bucurie şi speranţă insuflă următoarele versete ale Scripturi care se referă la VIAŢA VEȘNICĂ A SUFLETULUI după despărţirea de trup:

"Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;

"Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecclesiast 3, 11:

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24). Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu...

| Holiday a răspuns:

Lasa rugaciunile si mergi la un psiholog. Uitandu-ma la alte intrebari ale tale constat, lucru agreat si de tine, "eu deja sufar de anxietate si ipohondrie" (citat din alta intrebare a ta), ca ai niste probleme care merita atentie, si ajutor vei gasi numai la cineva cu pregatirea necesara.

| sublime89 a răspuns:

Ar trebui sa mergi la un psiholog, dar la unul adevarat, nu la unul care te trimite la biserica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

M-as ruga sa mor la timpul potrivit...
e mult mai simplu decat sa iti imaginezi ca dincolo e nimic datorita faptului ca visul umple neantul
si totusi sa nu iti invingi teama cu nimic, de parca el ar fi inexistent, e mai pur...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dracii nu exista cum a zis si mada si noname, cat despre frica de moarte, nu trebuie sa iti fie frica, caci pana la urma e ca si inca nu te-ai nascut, traieste clipa, pretuieste fiecare minut in viata caci conteaza, implineste-ti visele si la urma te vei bucura de realizarile tale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Elodia e moarta, si totusi ea traieste.din tabloul di perete, suav ea ne zambeste.

| SabbyNightShadow a răspuns:

Moartea este ceva natural. Nu are de ce sa iti fie frica. De fapt frica ta provine din cauza faptului ca tu crezi ca vei muri si incepe sa iti joace mintea feste. Dar nu are de ce sa iti fie frica pentru ca nimeni nu moare asa pur si simplu. Unii oameni care sunt in varsta mor pentru ca le-a venit timpul si atunci pur si simplu mor, insa un copil,tanar, adult nu moare pur si simplu, moartea acestora este cauzata de diferiti factori. Sfatul meu este sa faci ceva care sa iti ocupe timpul. Mergi pe afara cu prietenii, vizioneaza un film, ia-ti un animal de comanie...etc.Distractie placuta si in caz ca te uiti la filme de groaza: nu o mai face, te face sa iti imaginezi lucruri. Spor in a-ti ocupa timpul cu ceva distractivwinking

| LittleMissCupcake a răspuns:

Exact aceeasi frica o am si eu. De foarte multe ori ma gandesc ca acum am doar 17 ani si din fericire sunt bine, dar incep sa-mi pun tot felul de intrebari:,, Daca peste 20 de ani voi avea nu stiu ce boala'' sau,, Daca voi pati ceva neasteptat, intr-un mod neplacut''. Si intr-adevar, cand mai aud de cazuri in care oamenii mor dintr-odata, ma gandesc cu groaza daca eram eu in locul acelei persoane. Stiu ca nu e bine sa gandesc astfel, ca imi fac rau singura, dar asa cum a spus si NOname, moartea este inevitabila. Asa ca ar trebui sa incercam sa ne concentram mai mult pe prezent (din punctul asta de vedere), sa incercam sa o evitam cat mai mult, in sensul ca sa avem grija ce mancam, cu ce fel de oameni ne intalnim, pe unde mergem etc.
Iar faptul ca uneori ai impresia ca vezi lucruri ciudate, cred ca e din cauza fricii constante pe care o ai. Trebuie sa iti spui mereu ca ele nu exista; cel mai probabil le vezi noaptea, inainte de culcare. Eu as zice ca seara, cand esti in pat, sa citesti o carte sau sa joci anumite jocuri de gandire. Astea iti vor obosi creierul si atunci vei adormi mult mai repede. Si daca iti e putin frica de intuneric, ai putea sa-ti iei o lampa de noapte pe care sa o tii mereu deschisa.

| Annnonimm explică:

Va multumesc tututror pentru ajutor
Frica mea este sa nu mor de tanara pentru ca am doar 19 ani si lucrurile pe care am impresia ca le vad apar numai seara, o sa incerc sa scap de teama asta si sa imi ocup timpul cu altceva

| Annnonimm explică:

Va multumesc pentru sfaturi, sunt constienta ca odata si odata toti murim doar ca mie imi e frica sa nu mor de tanara atata tot pentru ca in ultimul timp am inceput sa slabesc sau ma rog asa mi se pare mie si sufar cumva de ipohondrie si imi imaginez ca as putea sa am boli grave de aici si teama de a muri.

| NOname a răspuns (pentru Annnonimm):

Nu îţi mai imagina şi, eventual, consultă un psiholog (fă-ţi şi analizele, să te asiguri că nu ai nimic (fizic)).

| Annnonimm explică (pentru NOname):

Le-am facut acum cinci luni si parintii mei cred ca nu mai e necesar sa le fac iar, ei deja cred ca sunt nebuna.

| robiiusan a răspuns:

Stiai ca dumnezeu ne promite o lume noua in care nu va mai fi moarte, boli, suferinta, rautate, si unde cei dragi pe care i-am pierdut in moarte vor invia? Eu iti pot arata acest lucru chiar in propria ta biblie. Si te pot ajuta sa afli ori ce raspuns legat de biblie, religie, dumnezeu, etc. Ma gandesc ca si tu vrei sa traiesti intr-o astfel de lume, asa cum ne promite dumnezeu in biblie. Daca esti de acord eu iti voi arata ce trebuie sa faci pentru a ajunge in aceasta lume noua. Daca esti interesat spune-mi si eu iti voi lasa adresa mea de mess.

| DenisaDeea26 a răspuns:

Ai primit cel mai mare dar: viaţa. Dar nu-ţi pasă, e ca şi cum ai fi primit o haină ruptă, ponosită. Nu trebuie să fie aşa, priveşte viaţa ca pe cel mai important lucru din univers. Pune nepăsare pe moarte. Ce dacă vine? Cum vine aşa pleacă. Gândeşte-te la viaţa mai frumoasă ce te aşteaptă după moarte.
Eu nu mă tem de moarte, e un flecuşteţ. Poţi să ai probleme care te vor măcina mai rău. Priveşte întotdeauna numai partea bună.