| raMLesS a întrebat:

Am o rugaminte pentru crestini.
Uitati-va la aceste 2 clipuri cap coada, va place ce a facut Dumnezeu? Cred ca il excita chestiile de genul din moment ce nu intervine:

https://youtu.be/fmwC9HzcWbQ
https://youtu.be/MPxBMst6LYU

Ce puteti sa spuneti despre asta? Ce argumente mai aveti?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dumnezeu a creat viața. Viața de la primele viețuitoare a fost la fel ca și până acum. Sau s-au consumat rezidurile animalelor și plantelor moarte, Azotul din sol, provenit de la ființe vii, acum moarte, este utilizat de către plante ca ele să poată trăi. Sau animale și chiar și plantele, există plante carnivore) consumă alte animale vii, prin procesul de prădare, care împarte lumea în prădători și prădați.
Și dta când scoți o salată din pământ și îi tai rădăcina și o pui în farfurie sau în ciorbă tot o ființă vie ai omorât. Aceasta este viața. După ce Dumnezeu a aranjat prima celulă care a fost autonomă, care a avut apoi urmași, doar așa poate viața continua, doar așa este viața, mizerabilă zici dta, dar aceasta este viața, este un flux, un ciclu în care unii mănâncă pe alții. Că îți place ție sau nu, dta poți acum să stai de vorbă cu mine pentru că, de când te-ai născut,. dta ai mâncat ceva care înainte să ajungă la tine în farfurie a fost viu, indiferent dacă a fost plantă sau animal. Astfel Dumnezeu nu este cineva ca mine și ca tine, car să fie sadic,( îl satisface suferința creației lui). El când a creat s-a dizolvat, s-a contopit, s-a integrat în creația sa. Eu ( adică Dumnezeu) sunt viața spun Isus,
Deci Dumnezeu, este egal cu, el implică tot ce se întâmplă în viață, chiar și consumul unui cerb viu rănit de către dragonii de Comodo, acele șopârle uriașe.
=====
Ce fel de Dumnezeu este și ăsta?
Răspunsul l-a dat Dumnezeu lui Moise.
- Eu sunt cel ce sunt!
Adică eu, Dumnezeu, nu sunt cum vrei dta, ramLesS.

53 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă îți place viața ta.
Orice, dar absolut ceea ce mănânci, carne, sau vegetale, sunt sau au fost ființe vii. Astfel, toată viața. inclusiv viața ta este un șir nesfârșit de asemenea acțiuni, de asemenea întâmplări, fie că îți place ție sau nu.
Iar Dumnezeu le-a creat pe toate exact așa cum le vezi, fie că îți place ție sau nu.

| AC4S4 a răspuns:

Penibil...

| NGheorghe a răspuns:

Da pare destul de sadic, pardon, sălbatic
probabil ca tu vrei să intervină ca să le micșorerze suferința...
in primul caz poate ar fi suferit mai mult timp dacă nu interveneau reptilele
in al doilea caz este banal: "omul a fost creat ca sa fie stăpân peste animale ". Gen 1:28; deci, proprietarul petea foarte simplu sa ametească puiul si să îl taie dar in loc sa stăpânească peste animale preferat să "stăpânească" peste tine ...impresionând-te cu cât mai multa suferință! deși nu-i capăt de lume dar se pare că înnebunești, mai nou este devină D-zeu de faptul ca omul face ce vrea!

| raMLesS explică (pentru NGheorghe):

Cu ce au pacatuit animalele de sufera atat de mult? Atat timp cat e atotputernic si poate face orice, nu putea sa le înzestreze cu un mecanism care sa ii faca sa nu mai simta durerea? Nu putea sa faca reptilele alea mai inteligente in sensul de a sugruma animalul?
Bai tu realizezi ce spui? Pai tu compari o taietura la un deget cu durerea unui animal mancat de la dos spre cap? Dar nu imi explic pentru ce a creat reptilele alea infecte care nu ne ajuta cu nimic.
Legat de puiul ala, la fel, putea sa il faca sa nu simta durere, pai tu stii cata durere a suferit stand in gura unei dihanii infecte, in timp ce aia il freca de pământ ca idioata, ii rupse si aripa, etc... Voi nu realizati ma ce tampenii vorbiti.
De ce a creat Dumnezeu o lume atat de mizerabila si brutala pentru majoritatea fiintelor de pe Pamant? Il satisface suferinta creatiei lui? Ce fel de Dumnezeu mai este si asta?

| raMLesS explică (pentru sadrian46):

De ce a creat Dumnezeu o lume atat de mizerabila si brutala pentru majoritatea fiintelor de pe Pamant? Il satisface suferinta creatiei lui? Ce fel de Dumnezeu mai este si asta?

| raMLesS explică (pentru AC4S4):

Da, Dumnezeu este foarte penibil, un jeg infect.

| RaulAlmășan a răspuns (pentru raMLesS):

De fapt Dumnezeu arată mai multe prin asta, ne arată cât de speciali suntem noi pentru El și cu ce autoritate am fost creați noi.
In plus toate animalele au fost date în stăpânirea noastră.
Simtete tu vinovat pentru ceea ce vezi.
Datoria omului e să stăpânească peste animale, și peste fiarele pământului.
Ele sunt lăsate să facă ce vor, nu au stăpân și acționează conform instinctelor.
Nu erau așa animalele de la început, ele se hrăneau cu iarba pământului.
Citește și ai să vezi.
Omul a stricat paradisul, nu Dumnezeu.

| Octavian199 a răspuns (pentru raMLesS):

Dumnezeul de om.Alt zeu nu exista.

| Octavian199 a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Speciali? Ia sa punem fata in fata pe un leu si pe un om, dar omul sa fie fara arme. Exemplu.

| RaulAlmășan a răspuns (pentru Octavian199):

Pune un creștin față în față cu un leu, și leul îl va asculta.

| AC4S4 a răspuns:

Cum plangeti voi pentru ciclul vietii, animale. Dar 20 de milioane de avorturi in Romania in ultimii 30 de ani sunt nimic pentru majoritatea dintre voi.

| Octavian199 a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Asta cand o sa zboare porcul.

| RaulAlmășan a răspuns (pentru Octavian199):

Când ești creștin, și porcii pot zbura

| raMLesS explică (pentru RaulAlmășan):

Ce motive tampite aveti.
Auzi si tu, pai ti se pare normal ca sute de miliarde de animale sa sufere si sa moara in cele mai grave conditii din cauza a 2 indivizi? Ti se pare normal sa pedepsesti întreg globul pentru ca 2 indivizi au pacatuit? Sa-l ia dracu pe barbos

"Când ești creștin, și porcii pot zbura", nu confunda schizofrenia paranoida si nebunia cu crestinismul laughing) Intr-un fel ai recunoscut ca sunteti bolnavi mintal, acu vedeti si porci zburatori laughing)))

Pune un bou fata in fata cu un crestin, il ia in coarne in secunda 2.
Nu ma crezi? Vrei sa iti trimit un clip cu un taur care pe drumul lui a dat de niste oameni care erau la o biserica si a intrat in ei? Dupa ce vezi clipul o sa bagi motive ca taurul era manat de forţele rauluilaughing) nu mai gasiti ma motive si nu mai incercati sa ii luati apararea barbosului.

| raMLesS explică (pentru AC4S4):

"Cum plangeti voi pentru ciclul vietii, animale."
De ce ciclul vietii trebuia sa fie asa? O pocnitură din degetele alea cosmice si animalele aveau un mecanism care le facea sa nu mai simta durerea. Ti se pare normal? Hai sa fii tu tinut/a de 10 indivizi, si sa fi taiata de la picioare in sus.
Sa iti fie scoase unghiile, sa iti fie rupte/sucite degetele, apoi taiate, si sa-ti fie taiata cate o bucata din talpa piciorului asa incet, sa simti fiecare nerv cum zbiara, apoi sa ia clestele si sa-ti toace tibia cu el, sa-ti sparga osul cu patentul si ciocanul, si sa te ia pana sus.
Ti se pare moral ce face infectu ala de Dumnezeu? Asa bine l-a invatat tarfa aia de ma-sa? Pe langa faptul ca o sa ai cea mai mare durere posibila, o sa si vezi ce ti se intampla si nu ai cum sa percepi asta, ramai socata.
Pai tu creca urlii si cand te depilezi pe maini sau picioare, hai sa accentuam durerea sa fie de 300 de ori mai mare.
Nu-i mai gasi scuze.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Deci vrei sa spui ca animalele au evoluat?

Nu toți oamenii ce merg la biserică sunt creștini

| RaulAlmășan a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Nu știu dacă e, evoluție, e doar o schimbare de apetit.

Asta inseamna ca degeaba te rogi la Dumnezeu din moment ce el este peste tot, in orice, in fiecare atom de peste tot, si ca degeaba mai exista religie.
Viata o sa continue la fel, chiar daca tu te rogi sau nu, el n-o sa intervina.
As prefera sa cred ce ai spus tu mai sus, adica big bang-ul... Sau ca a creat si a plecat.
Ateismul e forma mai dura si realista de acceptare a realităţii fata de crestinism

Daca sunteti născut in 1946, multi inainte!

| Octavian199 a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Din bour in vaca.

Din omida in fluture =? Nu e evolutie?

Din mormoloc in broasca.Mormolocii au coada, broastele nu.

Frate,tu spui asta acum, dacă Dumnezeu făcea animalele fără să simtă durere, și începeau animalele toate să mănânce multi oameni de vii, ai fi spus tot vorbele astea despre Dumnezeu.
Ai fi zis că Dumnezeu cică ne-a lăsat stăpâni peste animale dar ele ne omoară ne mănâncă de vii.
Oricum ar fi fost tu tot nemulțumit ai fi.
Nu incerca sa îl judeci pe Dumnezeu căci nu ai nici o autoritate.
Atât știu oamenii să judece dar nu cumva să pună ei mâna să schimbe ceva

"dacă Dumnezeu făcea animalele fără să simtă durere, și începeau animalele toate să mănânce multi oameni de vii, ai fi spus tot vorbele astea despre Dumnezeu." Adica? Eu ma refer la alea care sunt vanate, in momentul cand e mancata de vie sa nu mai simta nimic, din moment ce ierbivorele există pentru a fi hrana celorlalte animale, asta mi se pare cel mai moral.
Si de ce ar incepe animalele sa vaneze lumea? laughing Nu inteleg unde vrei sa ajungi cu asta.
Si cum vrei sa schimb eu instinctul natural al reptilelor alea de a manca animalele de vii, si capacitatea animalelor de a simtii durere in acele momente, date tot de Dumnezeu?

Nu ți-am spus eu să faci mutații genetice.
Dacă te afectează incarca să îți deschizi un program prin care să separi ierbivorele de carnivore.
Dacă nu, nu îl judeca pe Dumnezeu fiindcă El te-a lăsat pe tine și restul lumii stăpân peste animale și fiarele pământului.
Oamenii hotărăsc ce se întâmplă cu ele.
Dar spune, cum ar fi să tai porcul și să nu îl doară?
Ce imagine ar ieși?
Să tai piciorul unui porc și el să mănânce.
Oamenii ar râde când ar ucide.
Fără a simți durere animalele ar deveni complet rebele.
Toți psihopații ar ucide râzând.
Nici nu ar mai distinge ierbivorele dacă trebuie să fugă de carnivore.
Ele nu ar simți nimic atunci când ar fi fost mâncate.
Ar sta ca la masaj.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru raMLesS):

Măreția lui Dumnezeu constă în faptul că tu poți să spui despre el orice dorești și lui să nu-i pese, iar micimea ta, ca să nu îți dai seama de asta. Este câte o pisică care în nopțile cu lună plină ridică lăbuța pe acoperiș și se ceartă cu Luna. Dta semeni cu ea, doar că ea e un pic mai deșteaptă ca tine când face așa.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru raMLesS):

Atat timp cat e atotputernic si poate face orice.
Da așa este.
Dar mai are o calitate, este înțelept. Chiar dacă face orice, nu face decât doar ceea ce trebuie. și asta de 13.8 miliarde de ani. Și te-ai trezit dta să îl corectezi.