Nu tine de credinta chestia asta, tine de cultura, de mentalitate. Sunt cupluri care nu au nimic de-a face cu religia dar nu pot accepta aceasta; nu gasesc nimic de judecat fata de cei care nu pot accepta.
Pentru ca e pacat! Crestinii au anumite limite de perceptie. Cum zicea si cineva: "Stiinta e prea grea de inteles? Incearca religia"
Nu este pacat.Multe familii au acum o sansa extrordinara de a avea un copil. Daca Dumnezeu nu era de acord nu permitea sa fie dusa la bun sfarsit cercetarea si descoperirea.Metoda este respinsa de oamenii nestiutori.
Eu nu sunt de acord cu fertilizarea in vitro din cauza a doua lucruri simple.
1.cand exista atatia copii orfani in lumea asta, de ce nu adopti unul?
2.Peste 200 de milioane de spermatozoizi sunt eliberaţi la o ejaculare.sa iei unul din "pahar"(in care tocmai 'te-ai terminat") si sa-l pui intr-un evul nu prea mi se pare corect.adica,in mod normal spermatozoidul trebuie sa se chinuie putin pana ajunge "la tinta".
Sa ma chemi la nevastata sa-ti fac un baietel sau o fetita, ca ma pricep la amandoua.o sa cer si binecuvantarea parintelui.decat un strain mai bine un coleg de pe TPU.te ajut cu mare placere.si cred ca natural e mai bine; in eprubeta o fi si frig, si te vede toata lumea nud.dar in pantecele mamei? unde e mai bine ca acolo? sa stii ca imi asum si responsabilitati cat voi fi in viata.nu ma voi baga in educatia copilului dar voi avea grija de departe sa devina un bun crestin.
Ma daca ai avea gene mai bune decat mine atunci de ce nu?
Numai ca nu printr-un act sexual, ca e o diferenta intre un act sexual si o inseminare artificiala, daca tu nu poti sa o vezi atunci genele tale ar fi otrava pentru omenire.
Copilul poate sa creada orice, atata timp cat este decizia lui personala, bazata pe ceea ce cunoaste, nu m-ar deranja sa devina crestin, ateu, budist, hindus etc., e problema lui in ce va crede, iar indoctrinarea nu este permisa.
Ma eternule? stiu diferenta intre inseminarea in vitro si cea naturala.problema e de interpretare a nasterii lui Iisus Hristos, mai inainte de toti vecii.si de intrupare a lui de la duhul sfant si fecioara maria.deja cand ai spus facut,esti departe de crestnismal carui simbol de credinta spune; si cred in unul Domn Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, nascut nu facut, carele s-a nascut mai inainte de toti vecii si prin care toate s-au facut.deci e o diferenta mare,si cine e de vina ca noi credem si voi nu puteti intelege? mi-e greu sa cred ca nu va duce mintea, dar daca el este cuvantul? ce e asa de greu? eu pot intelege ca tatal copilului e cel care-l creste, nu cel care a dat de doua ori din cur.fiindca e logic.dar voi mai departe de material nu treceti, iar eu nu sunt doar material.deci tu mai departe de cuvintele astea nu poti trece. ori nu poti, ori nu vrei.sincer ca crestin nu sunt impotriva fertilizarii in vitro fiindca stiu ce inseamna sa-si doreasca cineva copii cu ardoare dar sa nu poata.numa ca.nu as apela din prima la modalitatea asta pana nu am facut ce e posibil omeneste pentru o fertilizare normala.