| Alphawolf a întrebat:

Am observat ca multi afirma ca Dumnezeu trebuie simtit. Cred ca sunteti de acord cu mine ca slabiciunile(in special dorinta si frica) pot crea rationamente gresite. Ele il pot face pe om sa interpreteze gresit ceea ce experimenteaza, frica poate fi motivata sau nu, dorinta la fel, poate fi reala sau imaginara. Simturile sunt bune, dar creierul este judecatorul, el analizeaza si decide ceea ce simtim, de calitatea si informatia detinuta de el depinde. Informatia in functie de care creierul analizeaza ceea ce simtim este din realitatea obiectiva, adica in functie de ceea ce am inteles din realitatea obiectiva creierul analizeaza ceea ce simtim. Daca ai inteles bine realitatea exista sansa de a analiza si intelege corect ceea ce simti, dar daca esti influentat de slabiciuni si prejudecati, sansele de a intelege corect ceea ce simti sunt minime.
Multi spun ca trebuie sa te intelegi pe tine insuti pentru a intelege realitatea. E aberanta afirmatia pentru ca informatia vine din exteriorul nostru, si in functie de ea comparam si analizam.
Iar acum intrebarea pentru cei care afirma asfel de enormitati: Daca ai inteles gresit realitatea, fiind influentat de slabiciuni si prejudecati, cum te poti intelege pe tine insuti si ceea ce simti?

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Daca simturile nu ar fi atat de usor induse in eroare, m-as baza fara probleme pe ele. Cu putin exercitiu poti sa-l simti si pe Mos Craciun si pe Zana Maseluta.
Problema cu simturile este ca cea cu numerologia, oamenii vad ce vor sa vada,simt ce vor sa simta si aud ceea ce vor sa auda.

Simtitul asta,era cel mai primitiv mod de cunoastere in trecut,astazi am mai evoluat si invatat sa distingem adevarul de minciun, insa vad ca anumiti utilizatori tind sa se reintoarca spre primitivism, spre simturi, cu credinta ca acolo vor gasi absolutul... nimic mai stupid si eronat, eroarea aceasta de perceptia apare pentru ca nu cunoastem istoria, pentru ca ne-am trezi in tot acest haos, numit civlizatie, si nu stim cum am ajuns aici (incultura), ne reintoarcem la idei antice fara sa stim acest lucru.

23 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Altii spun ca nu poate fi cunoscut cu mintea umana.

| danut a răspuns:

"Am observat ca multi afirma ca Dumnezeu trebuie simtit"
Dumnezeu este perceput prin credinta si nu prin percepti senzoriale sau extra senzoriale. Dumnezeu mai poate fi "cunoscut" prin realizarile Sale si in sfarsit Dumnezeu mai este cunoscut prin Cuvantul Sau.

NOname
| NOname a răspuns:

Jorpalul: "voi santeti fricosi sa va ia unul mai tare in tarbaca.dar la mine ignorre de la ei inseamna lasitate si fuga de adevar.ori lipsa neuroni pentru a intelege limba romana..."

Ce bine s-a autocaracterizat şi a înşirat motivele pentru care dă ignor...
Din laşitate, fugă de adevăr şi lipsă de neuroni mi l-a dat şi mie.
Ce face ipocrizia din om...

| Zenithf a răspuns:

"Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi aceasta i s-a socotit ca neprihănire." (Genesa 15.6)
Poate dumnezeul lui Avraam a fost un extraterestru ratacit, sau un extraterestru de stiinta, whatever, cine stie cum ar fi reactionat alti oameni daca s-ar fi intalnit cu el?
Poate chiar avea (are?) puteri, poate are o nava sau arma teraformatoare (proiectul Genesis?), si poate avea niste cuve de clonare in care i-a facut pe Adam si Eva?
Realitatea este ca universul este infinit, si intr-un univers infinit poate sa existe orice.

| dienuta1990 a răspuns:

Dumnezeu este infinit si trebuie simtit prin credinta, speranta si dragoste. Daca il avem pe Dumnezeu in noi nu ar trebui sa ne mai temem de nimic dar totusi ne temem pentru ca suntem limitati.

| DarkAndDreary a răspuns (pentru dienuta1990):

Dar de ce trebuie simtit doar prin credinta?

| danay72 a răspuns:

O constiinta instruita te ajuta sa dai dovada de discernamant si sa iei decizi intelepte.

| Archangells a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=15pOr1E6hvc
Universul sacru, interconectat in care omul are capacitate creatoare pe baza ideilor. in functie de nivelul de constiinta, sacru sau profan, poti creea ceva in armonie cu Universul in scopul iubirii sau in dizarmonie, in scopul puterii. Clipul tinde spre putere.

| Mădă0611 a răspuns:

@martiru lu' peste copt "Altii spun ca nu poate fi cunoscut cu mintea umana." laughing, pai atunci de ce asteapta sa-l cunoasca mintea umana si daca n-o face, o pedepseste? Si o rama are mai multa gandire decat aia "altii".

| ALGator a răspuns:

Eu care am crezut ca realitatea o intelegi intotdeauna "gresit". Ca sa intelegi realitatea "corect" iti trebuie un punct de referinta. Punctul de referinta este perceptia altor oameni care in istorie au reusit sa si-l impuna.
Necazul este ca aceste persoane care au creat referinte nu le-au creat identice. Ba unii din ei au si renuntat la teoriile din alta perioada a vietii.
Referintele altora (ma gindesc la filosofi) sunt chiar imposibil de inteles.
Cind Ludwig Wittgenstein si-a dat doctoratul (parca la Cambridge) examinatorii au constatat din atitudinea lui ca nu se sinchisea. La niste critici adresate lucrarii acesta le-a raspuns "nu aceasta e lucrarea mea cea mai buna, ci una care urmeaza. Dar pe aceea nu o veti intelege". Dupa vorbele astea nu a avut prea mare succés.
O perioada a abandonat catedra (parca la Cambridge) si s-a retras undeva in munti unde traia ca un taietor de lemne. A revenit apoi in cercurile academice unde cei de la Cambridge l-au primit cu vorbele spuse in serios "A revenit Dumnezeu".
Cind l-a afectat cancerul de prostata a spus "de abia astept sa vad cum e".
Am citat din (slaba mea) memorie.

Sa revenim deci. Cum pot eu, simplu lucrator cu pixul sa stiu ca percep realitatea "corect"?

Si un exemplu personal. La un moment-dat, inchizind pe rind cite un ochi, am constatat ca unul din ei da o imagine mai calda (spre portocaliu) iar celalalt spre albastru. Diferenta e extrem de discreta. Care din cele trei realitati vizuale la care am acces e cea corecta?
Sa ma cunosc pe mine insumi? Pai sint o adevarata uzina. Anumite chestii le-am invatat de la anatomie, apoi principii de medicina. Daca nu le-as fi cunoscut nu as mai fi fost in viata.
Cu timpul inveti cit poti, cit te tine pielea, astfel ca sa nu te expui la eforturi riscante. Inveti care iti sunt limitele sociale ca sa eviti apoi sa te mai faci de ris.
Asta nu e cunoastere de sine?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai lupule bai? sa nu-mi spui tu mie ca nu ai avut ganduri in cap si creier pe care nu le-ai dorit,si nu ai putut nici sa le opresti dar nici sa le controlezi fiindca ele vin, si nu stii nici de unde nici macar cum. apropo de; informatia vine din exteriorul vostru. iaca asemenea ganduri vin din interiorul vostru si nu le puteti pricepe, nici analiza doar compara, si observa ca, ceva e in neregula si nu detii controlul. tare va mai place shaorma cu de toate; si va jucati cu vorbe fara rost, cand sfanta simplitate, si Bnul Dumnezeu e la usa inimii fiecaruia si bate.la unii e de piatra, dar culmea, nu numai inima, ci si mintea.

| Alphawolf explică (pentru anonim_4396):

Ganduri nu exista fara constiinta, constiinta are nevoie de informatie, iar ea este obtinuta din exteriorul nostru. Degeaba simti ca ti-e frig sau foame, daca nu ai constiinta(informatie) nu stii ce se intampla cu tine, ce nu e in regula sau ce iti lipseste, nu poti gandi.
Acele ganduri de care vorbesti, asa pare ca ele vin din interior, dar ele sunt produse si dependente de exterior.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Alphawolf):

Lupule? tu poate nu gandesti decat la nivel de frig, foame, sete si nani.imi pare rau ca am deschis discutia.de fapt nu-mi pare rau, da parca mii ciuda ca nu ne-am nascut odata. aveam despre ce vorbi.da asa, cred c-o sa ma opresc si te mai astept.

| Archangells a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu fac astia buton de like ca ti-as da din toata inima un mare LIKElaughing*

Da, te inteleg. Iarasi m-ai umplut de argumente(... ca de obicei).

| Alphawolf explică (pentru Archangells):

Te inteleg(si pe tine).

Mai lupulache? sant cativa care ca sa fie convinsi,au trecut demuult de argumente.ei vor sa traiasca insasi timpurile alea si sa vada cu ochii lor, sa puna mana ei, sa bata cuiele rastignirii, sa li se faca semne si MINUNI personale ca sa le explice ei stiintific, rational si teligent.si tu-mi spui de argumente? hai ma fratioare doar nu santem de oeri de alaltaieri pe TPU? toti ateii mi-au dat ignorre.sant prea teligenti pentru mine.

Si cum vrei sa te intelegi fara argumente?

Normal sa-ti dea omul ignor daca turui ca o moara stricata doar pe langa subiect. Trebuie sa existe respect si in comunicare.

| Archangells a răspuns (pentru Alphawolf):

De ce esti gelos? Like si tiehee hee*

Ba? pentru voi respect insamna pupatul in fundul sefului gastii, si dupa aia urmeaza adjunctul in ideea ca veti ajunge si voi candva sa fiti pupati.pai la mine nu merge.ca nu mi-am plecat niciodata capul in fata nimanui.voi santeti fricosi sa va ia unul mai tare in tarbaca.dar la mine ignorre de la ei inseamna lasitate si fuga de adevar.ori lipsa neuroni pentru a intelege limba romana si pasareasca, mesengeriana ori gasteasca vostra.si apoi uitate la rezultate si vezi ca totusi macin faina buna, si nu ma scumpesc la tarate ca voi.

Ce inventezi si scoti din tine, waau... faci un ghiveci de afirmatii de ramane omul paaff...
Nu pot comenta mai mult, am ramas fara cuvinte, dar uite ai un mesaj de la Adrian(care te priveste si caracterizeaza pe tine).

Dupa ce se uita in oglinda si vede ceia ce trebuie sa vada nedistorsionat, voi vorbi si cu hadrian asta.da sa stii ca de etichetari s caracerizari avut-am parte mai mereu si intadeauna.

| AdrianDihoricescu a răspuns:

(Pentru Jorpalul, de se laudă că e ignorat de "toţi ateii" însa când să-i răspund, surpriză, sunt ignorat)
Nu ştiu care-s ateii ăia de ţi-au dat ignore, însa le intuiesc motivele, nu "lupta în argumente" i-a deranjat ci nivelul la care ar trebui sa ducă acea luptă, respectiv cu un individ ce "se pretinde creştin?" însă dă citate din Paraziţii(!), limba română îi e străină şi doar datorită scriptului TPU e în stare să lege câteva cuvinte ce nu măcelăresc gramtica limbii române însa nici scriptul TPU nu te scapă de toate erorile, claritatea gândurilor şi a raţiunii emanate din a ta sfântă tastatură sunt demne de nivelul conversaţional ce s-ar aştepta de la pacienţii din Bălăceanca şi în general o persoană cu care ai putea avea o conversaţie probabil la o sămânţă pe stadion ori la cine ştie ce emisiune mondenă pe la vreun post obscur ce de dragul audienţei ar invinta astfel de specimene simpatice prin felul lor însă lipsite de orice fel de noimă.
Te asigur, că dacă cineva ţi-a dat ignore nu e pentru "Argumentele tale", ci pentru simplul fapt că eşti prea scârbos în exprimare. Cam atât.