"Ar putea fi frustrari mai vechi nerezolvate si asta sa fie o refulare?"
E posibil si asta, sau poate e anti-teist ca Moise.http://www.tpu.ro/utilizator/aaklss
Am vazut ce plini de umanism sunt pe-aici. Felicitari oricum (in caz ca ati obtinut ceva)!
Religia a distrus enorm de mult.Cate razboaie au inceput din religie? Cati oameni au murit din cauza religiei? Tara nu are bani de spitale dar are de biserici? Cei care cred nu fac decat sa suporte prostiile asta.
Astea nu s-au facut din cauza religiei, ci din cauza prostiei. Dumnezeu si religia au fost folositte drept scuza. Biserici nu se construiesc din cauza religiei, ci din cauza prostiei si din cauza ca se doreste ca electorat acea nisa de alegatori. Ma tot fredonati atat cu religia si Dumnezeu. Astea sunt facute de oameni pentru ca religia nu are maini si picioare sa omoare oameni. Alti oameni care se folosesc de putere au. Cand va puneti placa sunteti si voi mai rai decat fanaticii religiosi.
Deci zici ca nu Dumnezeu este de vina, ci oamenii? Dumnezeu i-a facut pe acesti oameni prosti si nu a facut nimic sa-i opreasca. Voi venerati o divinitate care face toate astea.
Aici iti dau toata dreptatea, exclusiv! dar o mica intrebare tu in ce dracu mai crezi dupa atatea argumente nefondate? nu esti ATEU Si nici CREDINCIOS!
Esti metshaisist?
Sunt ateu, cum adica?
Sunt ateu
Tu trebuie sa te controlezi la cap pana sa-mi spui mie ce sa venerez si ce nu. E treaba mea si, daca nu stiai, tu nu ai nici un cuvant in privinta asta. Fie ca-ti place sau nu.
Atunci este ok, dar nu spune si nu acuza credinta, nu ne sta in putinta pentru asta
Pai normal ca religia, dumnezeu, razboaiele si cam tot in general e facut de oameni
Fii serios, sunt unii pe-aici care au in cap ca e absolut necesar sa schimbe ei mentalitati. Mai obsedati decat obsedatii? Ma rog, treaba lor. Eu dispar imediat de pe TPU ca e jalnic ce se intampla.
Sau ce? O sa ma arzi pe rug cum faceau prietenii tai crestini in evul mediu?
De parca e nevoie. Nu vezi ca esti dezaxat si treci pe pastile imediat?
Nu are nimeni nimic cu persoanele in sine, ci cu religia / credinta respectiva.
Desigur ca ai tot dreptul sa te afiliezi oricarei religii sau cult, si sa crezi in ce iti doreste inimioara, insa religiile acelea dau forma lumii in care traim, si atunci chair daca nu crezi sau esti nereligios, nu se poate sa nu iti pese...
Minunat!
Si cine vorbea de jigniri...
Cum ramane cu " love thy neighbour "?
M-ai auzit pe mine zicand asta? Du-te si intreaba pe cine zicea treaba asta, nu pe mine.
Ramane ca in realitate, fiecare e cu p...masii, nimeni nu te ajuta fara a avea un profit de pe urma ta, acred ca tu traiesti intr-un cerc unde oamenii se mai respecta inca, in schimb ar trebui sa mai "sari" gardul si sa intri si in jungla in care traiesc majoritatea oamenilor ce aproape? ce amic? nimic nu mai exista din cauza dependentei financiare... nu vreau sa mai comentez in plus ca incep sa ma iau si de politica si restul oamenilor, deci am deviat de la subiect asa ca am incheiat
Ateii nu urasc pe nimeni pentru religie. De obicei se intampla chiar invers. Crestinii ii judeca pe atei si ii urasc pentru ca nu le impartesesc crezurile. Te-ai gandit ca poate te uraste pentru altceva? Sau poate are o alta mentalitate. Pana la urma nu toti ateii ii urasc pe crestini si nici toti crestinii ii urasc pe atei.
Hm, da, nu m-am gandit. Crezi ca ma uraste ca eu sunt desteapta si ea e proasta?
Spune despre cine e vorba ca mor de curiozitate
Nu despre tine.
O maimuta mai putin paroasa
Stiu ca nu eu, ca te-ai referit la cineva de sex feminin, dar cineeee, oare cineee, cineee?
Nu se moare tu din asta. Vrei o banana?
Sincer nu prea imi plac dar conflictele pe TPU mi se par delicioase.
Atunci numai niste paduchi pot sa-ti dau ca nu mai stiu ce bunataturi mai manca cimpanzeii .
Da, conflictele si paduchii crocanti imi plac
ooo te-ai prins ca-i pepe, ai terminat liceul deci?
Da. Cei subiectivi ma urasc.
Anti teisti te urasc, ateii nu te urasc pentru ca nu au de ce iar moise e anti teist nu ateu
Ai pus intrebarea aici sa jignesti? Odata ce pui o intgrebare atunci din start trebuie sa accepti orice parere a oricui, chiar daca nu se potriveste cu ce ai tu. Daca nu-ti place atunci nu mai intreba si eviti sa jignesti.Referitor la intrebare chestia aia ce ai aratat tu nu tine ca esti ateu sau credincios, ci tine de felul respectivei persoane dea fi.Atit poate si atit face. Iara religia a fost este si va fi mereu sustinuta de putere.Nu poate exista religie fara sustinere din partea puterii de stat. Daca intr-o tara guvernu sau cine ste la putere ar lua religia ca pe orice afacere sau lucru firesc religia ar disparea.Religia fara sustinere materiala nu poate existat asta e clar.Bine poate o sa spui ca doenwaza nu stiu cine bani etc.Pai chiar dear dona tot ar disparea.Cind spun ca statul sa nu mai sustina religia ma refer la aplicarea legii si asupra religiei exact cum se aplica oricarui cetatean sau afacere.Cu alte cuvinte daca unei biserici private i sar dona bani si statul ar avea control ar veni si ar impozita acei bani, deci ruina scrie pe acea biserica.Religia este cea mai paguboasa institutie a omenirii si-o sa mai fie si deacum inainte ceva vreme.Cind va disparea atunci omenirea va fi mai linistita parerea mea.Deci asta e secretul prin care s-ar putea elimina religia, lipsa sustinerii de catre stat si supunerera acelei religii legilor aplicate oricarui om, afaceri etc.
Observi doar ce doresti tu. Nu eu am atacat, eu m-am aparat. Tie iti place daca-ti spun sa te scarpini in fund si sa mananci ca prietenii tai cimpanzei? Cam ce relevanta are asta in era noastra? Ma rog, in legatura cu aplicarea legii in ceea ce priveste BOR nu pot decat sa fiu de acord. Nu pentru ca as vrea eu sa distrug religiile, biserica sau mai stiu ce alti cuci pe creier nu m-ar lasa sa dorm linistita, ci pentru ca asa e corect.
Eu cred ca nu vorba de ura, ci de divergente de opinii.
Religia a fost si este un subiect care a nascut controvese tot timpul.
Un religios poate deveni ateu, invers, mai greu.
Gandeste-te ca nici fratii gemeni nu pot impartasi acelasi idei( indiferent de provenirenta lor)
Sunt crestina, dar nu fanatica! Am invatat sa respect parererile ateilor si uneori imi dau de gandit.
Daca e asa cum spui tu si daca ateii si credinciosii s-ar intalni pe campul de lupta, ar iesi mai ceva ca bataile cu razestii lui Stefan Cel Mare!
PS....destind putin atmosfera ca vad ca sunteti cam incinsi
Nu e nimeni incins, fiecare cu plictiseala lui. Unii destind pe altii, unii se distreaza, unii comenteaza pe langa si de-a moaca si altii stau geana si scrasnesc din dinti. Suntem o familie perfecta
Nu este vorba de frustrari nerezolvate, ci de faptul ca foarte multe persoane religioase au o gandire foarte restransa si nu accepta alte lucruri. De regula nu asculta argumentele logice si o tin una si buna cu voia Domnului si atat. Mai ales ca foarte multe persoane religioase ii condamna pe cei care nu cred sau nu cred in religia lor si de multe ori ajung sa faca lucruri care sunt condamnate de religie si totusi cred ca o fac in numele Domnului (razboaiele religioase, de exemplu).
Orice schimbare aduce dupa ea comportamente de genul asta. Voi, ateii, reprezentati o schimbare in ochii romanilor, a religiosilor (ca sa nu ma refer strict la Romania). In cele din urma, ce anume ai avea tu de discutat cu o persoana restransa? Mai rau te limitezi si tu.
Ai dreptate, insa nu generaliza.
Asa cum nu-i face ingerasi pe toti cei care cred.
Nu toti sunt calmi si fara ura.
Si ei urasc ateii sau agnosticii...
De multe ori fara un motiv aparent si inradacinat decat acela de a nu fi din tabara lor.
Si uite -asa certuri si ura si iar certuri din cauza neconcordantei motivelor credintelor religioase.
Si o tabara si alta lovesc unii in altii.
Cuvantul "multi" nu inseamna generalizare. Multi pot fi de la 10 in sus sau de la 50 in sus. Nu e generalizare. Cuvantele "toti", "in general" sau "ateii" fara nici o alta precizare reprezinta generalizare.
Si uite asa ne invartim in jurul cozii din lipsa de altceva.
Unii atei ii urasc pe credinciosi pentru ca au conceptii total diferite despre viata pe Pamant si despre existenta unei fiinte supreme si misterioase care nu are altceva de facut decat sa stea toata ziua cu ochii pe fiecare om in parte si sa-i puna in balanta ce e facut gresit si ce a facut corect in ziua respectiva pana la sfarsitul vietii.
Cand omul moare, "viata" lui de dupa atarna in favoarea a ceea ce a infaptuit mai des.
Mi se pare total inadmisibil si incredibil cum cineva suprem si atotputernic ar fi creat jocul asta cam ridicol si fantastic.
Daca eu iau in grija un musuroi de furnici, stau toata ziua deasupra lor sa vad ce si cum.
Creez iadul,locul chinului astfel incat orice furnica ce se abate de la dorinta si alegerea MEA vizavi de viata EI si alege sa traiasca si sa simta cu propria inima,acolo isi va gasi sfarsitul. De ce?
E nedrept.e o gandire nedreapta si o interpretare nedreapta pentru orice fiinta, din punctul meu de vedere.
--Problema este ca unii credinciosi inraiti vad povestea ca singura reala si, de multe ori, isi rateaza sentimentele si ceea ce-i face sa se simta cu adevarat bine din cauza acestei conceptii.
Au frica in ei si nu traiesc cum ar trebui, nu simt cum ar trebui. Conceptia lor le umbreste ochii.
Parerile trebuie expuse fara ura pentru ca daca iei 10 oameni sigur toti vor fi diferiti intre ei.
Contrazicerile si hotararea cu care vorbeste fiecare incing situatiile si discutiile si le duc la un final prost.
Iar am scris mult...
Mersi de raspuns Liz, e mai mult decat unul respectabil (chiar daca este lung ).
Numai bine!
Pentru nimic.
Cine a zis ca toti ateii sunt neaparat inteligenti? Multi sunt prosti facuti gramada. Prostia este o regula general valabila indiferent de orientarea religioasa
Sant ATEU de mic copil, un ateu nu uraste pe nimeni pentru religie, este doar indiferenta, ignoranta, nu are ce sa zica despre asta, mentioneaza sa citeasca NOSTRADAMUS, dar inainte citeste tu si apoi fii smart
Nu am nimic cu nimeni, ii accept pe toti asa cum sunt, ba chiar ii incurajez sa fie ei insisi indiferent de ce implica asta. Nu imi este o persoana apropiata, deci persoana respectiva isi va vedea de viata ei oricum, nu am de ce sa schimb eu ceva.
Dar ma intereseaza sa citesc cartea. Mersi de recomandare!
Sincer? Eu nu pot vorbi pentru toata lumea, dar eu urasc religia. N-am nici o problema cu religiosii. Dar cred ca religia e cel mai mare cancer al lumii asteia. Gandeste-te ca, in evul mediu, cand Biserica Catolica era la apogeul ei, umanitatea a stat in loc, nu am dezvoltat decat incultura, descoperirile stiintifice erau rasplatite cu tortura si moarte. Nici nu mai mentionez cruciadele. Plus ca, in ziua de azi, religia intuneca mintile a miliarde de oameni. Credinciosii nu pot gandi in afara cortinei religiei.
Pai asa si bomba atomica a fost creata de oameni de stiinta. Acum ne apucam sa uram stiinta ca a fost folosita in scopuri distrugatoare?
Eh, asta e.
Nope, uram bomba. Tu ai inteles ce am scris eu acolo, macar?
Eu am intels. Dar tu ai inteles? Daca zici ca uram bomba, atunci zic si eu ca din partea religiei uram razboiul, cruciadele etc. Dar tu ai zis din prima ca urasti religia (care a creat cruciada), iar corespondenta pe partea cealalta e stiinta (care a creat bomba).
Dar, ma rog, merci de parere!
Tin sasi amintesc ca omul de stiinta care a inventat bomba de fapt a vrut sa creeze fuziune nuclaeara adica energie multa si cu putina economie nu a vrut sa bombardeze,crestini americani au creat prima bomba nu uita ca nu a fost de acord nimeni din comunitatea stiintifica cu utlizarea ei,tot stiinta a interzis sa se testeze bombe in aer,antartica, astea le pot dovedi nu sunt minciuna, suedia o tara atee nu are armata, nu a participat in razboaie a fost neutra, ca a fost utilizata a crutat milioane de chinezi, acuma in scimb tariile crestine au cele mai multe arme de distrugere in masa, tariile crestine sunt mereu in razboi
Poate te gandesti sa-mi dai si mie cate o zi libera la a avea parte de raspunsuri aberante.
Da, toata lumea pe care o intereseaza subiectul cat de cat stie ca nu a fost creata cu scopul de a distruge. Am spus eu ca a fost creata cu scopul asta de tii sa-mi reamintesti? De unde stii tu ca religia a fost creata cu scopul de a face cruciade?
Give me a break please!
Nu pe toti, doar pe aia care ma arata cu degetul si ma fac pagan ca ei sunt copii buni si credinciosi cand chiar daca ei mimeaza sexul in clasa
DeProfundis99 întreabă: