Religia nu are nici o treabă cu Dumnezeu.
Orișice religie este făcută de oameni.
Și religia la momentul apariției sale este ce ne imaginăm noi oamenii la un anumit moment de timp despre Dumnezeu și despre existență.
Unii cred în anumite religii cu mulți adepți, alții au religia lor pentru uz personal și alții sunt atei.
Aderența la o religie sau alta sau la ateism, nu are nici o treabă cu inteligența persoanei.
Draga, daca vreau, iti dau o lista si mai lunga cu ilusti credinciosi, mai cu vaza decat Angelina Jolie, Bruce Willis, Harry al lu' Potter si cei insirati. Keanu Reeves e ateu sau budist? Actorii de la Hollywood sunt ca niste gaini bete, ba sunt atei, ba agnostici, ba budisti, ba scientologi, dupa cum le tuna. Zise cineva ca ateii sunt prosti? Exista oameni prosti si oameni destepti, dar asta nu tine de religie. Cati mari oameni de stiinta nu au fost/nu sunt credinciosi, unii au fost si Sfinti ai Bisericii!
CONCLUZIE pentru tine si cel care a pus intrebarea: "Am observat ca multi spun ca atei is prosti oamenii astia is prosti? " nu e o intrebare corecta, avand in vedere ca, de fapt, credinciosii sunt considerati tampiti. Trebuia intrebat: "Am observat ca multi spun ca ateii sunt oameni destepti si credinciosii batuti in cap". Numai bine!
Nu sunt credinsosi atei
Am zis ca eu pot sa iti dau o lista mai lunga cu credinciosi ilustri, mai lunga decat aia cu ateii insirati de tine, din care mai mult de jumate sunt ratacitii de la Hollywood. Uite aici o parte din ei:
Roger Bacon (1214-1294), matematician, chimist, unul dintre cei mai mari filozofi ai Evului Mediu, astronom, fizician; era călugăr franciscan (catolic);
Alfred Magnus (1193-1280), fizician, era călugăr dominican;
Nicolaus Copernic,(m. 1543), matematician, economist, astronom polonez şi cleric. A dezvoltat, printre altele, teoria heliocentrica a sistemului solar;
Blaise Pascal, m 1662, matematician stralucit, (stiai ca in onoarea sa a fost dat numele Pascal unui limbaj de programare, precum si unei unitati de masura a presiunii), fizician si filozof francez;
Toricelli (m1647), cel care a inventat barometrul; unitatea de masura a presiunii, torr, a fost numita in onoarea sa;
Galileo Galilei (m1642) matematician, filozof, astronom, fizician."Sf.Scriptură nu poate să mintă sau rătăcească. Adevărurile ei sunt absolute şi neîndoielnice.";
Robert Boyle, m. 1691, fizician, chimist, parintele chimiei moderne "Adevăratul cercetător al naturii, nicăieri nu poate pătrunde în cunoaşterea tainelor creaţiei fără a vedea degetul lui Dumnezeu." (ai auzit de Legea lui Boyle?);
Lordul Kelvin (m 1907), filozof si fizician (ai auzit de teoria temperaturii absolute? de grade Kelvin? tot el a conceput si primul telegraf care traversa Atlanticul; El vedea o directă legatură între descoperirile sale si teologia sa. El rezuma principiul universal al entropiei citând Ps: 102: 26; "toate se vor învechi ca o haină…";
Louis Pasteur (m. 1895), mare savant biolog, pionier in domeniul microbiologiei; prin lucrarile sale infirma pentru totdeauna teoria generatiei spontane; E cel care a facut ample cercetari asupra turbarii, lui ii datoram vaccinul de azi. Un mare binefacator al omenirii;
Sir John Eccles, laureat al premiului Nobel pentru medicină, în 1963 spune:
"Dacă spun că unicitatea persoanei umane nu provine din codul genetic, nu provine din experienţă, de unde provine ea? Iată răspunsul meu:dintr-o creaţie divină. Fiecare persoană este o creaţie divină."
Johannes Kepler (1571-1630), matematician, naturalist, astronom german. Spunea: Dumnezeu este "Creatorul plin de bunãvointã care a adus în fiintã natura din nimic".
Sir Isaac Newton (1642-1727) metamatician, fizician, astronom; ai auzit de "binomul lui Newton", nu? A inventat conceptele de limta, derivata, integrala;
Michael Faraday (1791-1867), fizician si chimist englez, inventatorul generatorului electric si al transformatorului electric etc. El a construit unul dintre primele motoare electrice. Ai auzit de Legea inductiei magnetice? De Cusca lui Faraday? Legea conservarii sarcinii electrice?
Samuel Morse (1791-1872), inventatorul telegrafului si al codului Morse. Cuvintele primului mesaj telegrafic transmis oficial au fost alese din Biblie: "Ce lucruri mari a fãcut Dumnezeu!" El nu a considerat cã existã vreun conflict între stiintã si credintã;
Matthew Maury (1806-1873), astronom, istoric, pionier al hidrografiei si unul dintre fondatorii oceanografiei;
James Joule (1818-1889), fizician; numele sãu a fost dat unitãtii de mãsurã a energiei, Joule-ul. Ai auzit de Legea lui Joule, nu? Joule a fost un crestin a cãrui credintã era binecunoscutã. El a simtit o armonie puternicã între munca sa si adevãrul descoperit în Biblie. Multi colegi de-ai sãi, oameni de stiintã, i-au împãrtãsit punctele de vedere si nu au îmbrãtisat darwinismul, care, la acea datã, fãcea ravagii în Anglia. în consecintã, în 1864, la Londra, 717 oameni de stiintã au semnat un manifest remarcabil intitulat "Declaratia studentilor în stiintele naturale si fizice" în care îsi mãrturiseau încrederea ce o aveau în integritatea stiintificã a Sfintelor Scripturi. Joule credea cu tãrie cã Dumnezeu este Creatorul si a afirmat cã are urmãtoarele prioritãti: "Dupã cunoasterea si împlinirea voii Lui Dumnezeu, urmãtorul meu tel este sã cunosc câte ceva despre atributele Sale - despre întelepciunea, puterea si bunãtatea Sa - asa cum sunt ele arãtate de lucrarea mâinilor Sale."
James Clerk Maxwell (1831-1879), fizician, autorul teoriei electromagnetice;
Nicolae Paulescu, (m1931), medic si fiziolog, inventatorul insulinei;
Raymond Vahan Damadian, inventatorul RMN-ului. În 2003 este complet ignorat la acordarea premiului Nobel pentru fiziologie şi medicină din pricina faptului că este un aprig contestatar al darwinismului. De fapt s-a repetat același episod ca și în cazul Doctorului Nicolae Paulescu, care din același motiv nu a primit premiul Nobel.
Andre Marie Ampere (m 1836), fizician si matematician francez; Unul dintre principalii fondatori ai electromagnetismului; el introduce notiunile de curent electric si tensiune electrica; ai auzit de amper, nu? Unitatea de masura a curentului.
Si mai sunt o gramada, dar mi-e lene sa ii caut.
1.Agnostic si ateu...nu se pune egal intre ele...
2.Cine a spus "ateii sunt prosti"? Spune-mi ca ma duc sa-mi fac pacate, ii omor cu mana mea! Tre' ca fi retardat clinic sa spui unuia "prost" in baza credintei lui.(Sa nu mai vorbim de faptul ca "prost" poate avea o mie de dimensiuni...)
In domeniul meu mai cultural decat stiintific as putea da mai multi crestini decat ai dat tu atei
Si o intrebare usoara
Tu ai viata personala? Sau mai bine spus ai un caracter care sa nu fie dupa tiparul ateismului, exista un „tu" original care cauta?
@KlaraWeiss: oamenii pe care i-ai pus tu, cea mai mare parte au trait inainte de scrierea Originii Speciilor
I-am trecut pe cei mai cunoscuti, nume rasunatoare, de care mai mult ca sigur ca a auzit la scoala, ca sa nu mai spuna ca toti crestinii sunt prosti. Despre cei care au trait dupa scrierea Originii Speciilor si au combatut teoria evolutionista am mai scris.
Si inainte de Darwin erau atei doar ca nu se numeau asa, Hume de exemplu.Nu poti sti daca crestinismul era mai frecvent decat ateismul fara termen pana la 1859
N-am zis ca nu erau atei si atunci. Am zis numai ca nu e adevarat ca stiinta e apanajul ateilor si ca cei care sunt crestini sunt prosti si limitati. Caci imi pare ca asta cred si au sustinut ateii TPU.
Nici eu nu am zis, doar ca argumentul era prea putin valid
Mai sunt si exceptii.Lista este facuta de un ateu.Agnosticii nu au ce cauta pe lista.
Credinta nu are absolut nicio legatura cu inteligenta. daca esti ateu nu inseamna ca esti prost.sau daca esti credincios nu inseamna ca esti vreun pui de geniu.credinta iti poate aduce doar liniste sufleteasca.din punctul meu de vedere.nu ti poate aduce inteligenta, bani, noroc sau faima.
Un raspuns inteligent bravo pacat ca nu esti din tm meriti o prajitura / inteligent raspunsul tau