1) Biblia este o carte despre 4 zei.
V.T.-are treabă cu un zeu handicapat mintal numit D-zeu.
N.T. este cu Iisus, un om - zeu, relativ ciudat cu o sănătate mintală foarte discutabilă.
Mai apar 2 zei :
1) Dumnezeu Tatăl și
2) Duhul Sfânt
despre care nu se dau informații.
Mai apare și o zeitate secundară Satana.
2) Nu poți să fi și creștin și să crezi în teoria evoluției.
Poți să fi parțial creștin și să crezi în teoria evoluției.
1) Biblia este o culegere de basme și de minciuni voluntare, și nu are nici o treabă cu nici un d-zeu.
2) tot cea ce este corect și contrazice biblia, golește acestă culegere de bazaconii și basme infecte de credibilitate.
3) Creaționismul bibliei, este opus evident evoluționismului.
Tocmai asta ziceam mai sus,. ca nu e opus, in afara de fundamentalistii americani, toata biserica crestina indiferent de e ea catolica sau ortodoxa il accepta, si considera creationismul doar niste pilde nu realitatea, mi se pare mai degraba nu poti fi crestin de nu accepti evolutia, si iei partea unei foarte mici minoritati de fanatici, marea majoritate a crestinilor inteleg ce e biblia de fapt si nu o iau drept carte istorica si de stiinta...dar de aceea am intrebat pe site, ca aici vad ca aproape toti o iau drept unica carte din lume, si nimic in afara de ea nu e adevarat, ciudat fiind ca nu suntem in america
Poi mai bine sa asculti biblia decat realitatea pentru ca realitatea e inselatoare iar biblia zice adevarul.Si poti fi crestin si sa crezi si in teoria evolutiei poti sa crezi in molecule sa crezi ca ne tragem din maimute si multe altele da toate acestea exista si sunt 100% reale doar ca trebuie sa stii ca Dumnezeu a creat toate acestea si ne-a dat noua oamenilor puterea de a gandi si de a dinstinge intre bine si rau. Iar stiinta si Dumnezeu nu se suprapun pentru ca Dumnezeu a creat si stiinta si tot iar el a creat-o ca noi sa intelegem anumite lucruri. Daca ateii cred mai mult in teoria evolutiei este problema lor dar asta nu inseamna ca noi crestinii nu putem sa credem si in stiinta si toate lucrurile minunate pe care Dumnezeu lea creat si ni lea oferit e ca si cum ai spune ca daca eu cred in stiinta si in teoria evolutiei mas inchina la Albert Einstein.
Lunga intrebarea, eu nu inteleg ce castigi cu asta? ori urasti biserica? ori esti frustrat?
Nu urasc, si frustrat nu sunt deloc, fata de alti atei care numa injura cand aud biserica, ca am vazut multe raspunsuri pe site de genu, nu am nici o problema cu faptul ca oamenii cred in un zeu, chiar mi se pare un lucru bun
dar nu inseamna ca nu trebuie sa imi pese de ignoranta celorlalti, ma afecteaza si pe mine cum afecteaza toata lumea, nimic din ce am zis in intrebare nu e gresit, cu toate astea vezi ca la crestinii de pe site singura sursa a lor de informare e miscarea creationista din america, si chiar biserica de care apartin cei care scriu pe site o considera imorala si falsa deoarece aduce conceptii primitive, si am zis ca sa fi ignorant e una, eu am adus niste argumente de ce nu trebuie sa fii indoctrinat in un hal ridicol, acum, de decide cineva sa fie in continuare, aici chiar e problema lui, nu mai e ignoranta, e doar prostie
BilaRomânească întreabă: