Speranta unui Om in Dumnezeu. Este ca si aceea a unui copil de 3 ani in Mos Craciun.
Bisericile Inghit anual sume uriase. In Timp ce oamenii mor de foame. Preotii sau parintii spirituali cum le ziceti, Au scopurile lor. Credeti ca ii intereseaza de voi? Ii intereseaza portofelul vostru. Dar na asta e. va rugati ca prostii la Dumnezeu. Te ameninta unul cu pistolul tu te rogi la Dumnezeu in loc sa fugi. Ca vine dumnezeu din cer si te salveaza. Astea sunt povesti pentru adormit copii cu Dumnezeu, Allah, Buddha. ETC.
Tu ai precizat de stiinta da, eu ti-am raspuns caci D-zeu este mai presus ca si oameni de stiinta, pentru caci toate create de el sint si vor ramine.or cite mari eforturi ar face ei pe plan global totul reese esuat, asta fiind demonstratia ca cineva acolo sus a cladit ceva ce nimeni aici jos nu poate dobori.Noi dupa cum zici sintem muritori sintem "nimic".nu putem indrepta nimic, chiar daca El a creat stimb.D-zeu ne iubeste cu siguranta, dar nu este el respunzator de toate dezastrele umane.
multumesc pentru raspuns.Pai vezi, atitea polemici pentru ce? putem noi oare sa schimbam sau sa adaugam ceva, la ce a creat s-au lasat D-zeu? stiu ca se cam gasesc "multi" sa se arunce asa cu cite un raspuns dar cine stie, sau mai bine zis, nimeni nu se intreaba ce parere ar avea D-zeu de toate aceste polemici? noi habar nu avem nici ceea ce va aduce ziua de miine.
Dumnezeu de ce nu a intervenit cand a fost dezastrul de la Fukushima? de ce a permis sa moara atatia oameni? asa de mult ii iubea? sau de ce multi oameni din Africa mor de foame? asa de mult ii iubeste?
"Este acolo, cazul libertăţii oamenilor şi nu al voii lui Dumnezeu! "
-dar de la cine erau legiile acelea? nu de la Dumnezeu? unde nu iti convine tie nu il incluzi pe Dumnezeu...asa faceti voi crestinii de fiecare data.
Trăim pe o planetă care, cel puţin teoretic, ar putea susţine existenţa unei populaţii de o sută de ori mai mare (pe Google Earth te rătăceşti pe spaţiile verzi). Aaa., Dacă oamenii preferă să facă rezervaţii, terenuri de golf sau să irosescă mai mult sau mai puţin util suprafeţele (rămânând nelucrate chiar cele destinate agriculturii), dacă în majoritatea ţărilor se iroseşte în prostie apa potabilă şi mâncarea, pe când în altele se moare de foame pe capete!
Dacă există milioane de oameni care trăiesc la limita supravieţuirii dar în acelaşi timp şi o groază de milionari şi miliardari putred de bogaţi (profitul lor acumulându-se pe deficitul altora), rezultă de aici că nu resursele sunt principala problemă ci alegerea libertăţii oamenilor, de a putea fi incorecţi, de a abuza, de a fi egoişti, de a ignora, etc.
Pentru că iubim atât de mult libertatea, Dumnezeu respectă în mod absolut libertatea omului iar omul este liber să facă bine sau să facă rău, iar consecinţa, este faptul că omul poate să fie cauză a binelui sau cauză a răului pentru ceilalti.
Dacă Dumnezeu,, rezistă" în a nu interveni direct, respecând libertatea, uneori abuzivă a oamenilor, totuşi El nu "rezistă" să stea departe de cei care se află în suferinţă, să "com-pătimească" alături de cei în suferinţă, acest lucru reiese din Jertfa pe Cruce, acest lucru reiese din ansamblul Creştinismului.
Omul este "atât de liber" încât este chiar dator să îşi ducă libertatea până la capăt! Este liber să facă bine sau să facă rău, să fie cauză a binelui sau cauză a răului. Libertatea dacă există, trebuie să fie una autentică, iar consecinţele ei imprevizibile sunt: iresponsabilitatea aclamată violent (libertinajul) dar şi... victimele abuzurilor.
Libertatea implică o responsabilitate foarte mare, chiar în "mostra" de experienţă care înseamnă viaţa umană!
Libertatea este un lucru luat foarte în serios de Dumnezeu! Veşnicia privită cu detaşare rămâne adevărata miză...
Fie cum spui tu ca nu are rost...cu crestinii nu este sfarsit.
Hm. Cu aceast intrebare m-ai provocat si voi incerca sa iti dau o replica buna. Deci religiile sunt diversificate, ele nereprezentand mai mult decat interpretari diferite a Bibliei... sa privim la diferitele religii care exisa in lume astazi. Unele religii spun ca, daca nu esti membru al religiei lor, vei merge in iad. Deoarece aceste religii sunt mai mult de una si o persoana nu poate apartine la mai mult de o religie, putem prezice ca toate sufletele merg in iad (valabil pentru ce-i care cred in toate elucubratiile in materie de religie )... As zice ca e utopic sa fie o religie unica. Din punctul meu de vedere. nu prea conteaza religia, cine e credincios e si cu asta basta! In extenso, tin sa iti spun ca eu aunt atee si nu prea. vreau sa ma implic in ceea ce nu cunosc, dar stiinta e una peste tot in lume! Eu consider ca e cea adevarata. Un mare ganditor, am un lapsus ca as zice numele, spune ca religia si stiinta vor sa explice existenta lui Dumnezeu pe cai diferite, doar ca ( opinia mea): religia se bazeaza pe o teorie iar stiinta in marea majoritate pe dovezi...
Exact cum ai intuit, religia de care apartine ii este ce-a mai bine inoculata si tot ea il "apropie" mai mult de Dumnezeu.
mODIN întreabă:
DeProfundis99 întreabă: