| vmalex21 a întrebat:

Am primit de curand o cruciulita mica si frumoasa din aur.Stie cineva cum se poate sfinti sau cum se procedeaza? Credeti ca poarta noroc?

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Te duci la popa si pentru o suma modifca sigur te rezolva.

| AC4S4 a răspuns (pentru suntserios):

Sau poate gratis.

| suntserios a răspuns (pentru AC4S4):

Nee

| CinevaAnonimă a răspuns:

Nu poarta noroc, deoarece Noroc este nume de diavol. Totusi, Iisus a fost rastignit pe cruce, binecuvantand lemnul si crucea. Dar totusi, credinta in Dumnezeu te apara de rele, iar cruciulita se poarta cu credinta.

| suntserios a răspuns (pentru CinevaAnonimă):

Exista un drac pe care îl cheamă Noroc? Sau poate e Lucky?

| suntserios a răspuns (pentru CinevaAnonimă):

Nu ai prins deloc sarcasmul din răspunsul meu?

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru suntserios):

Intr-un fel..Totusi, am vrut sa raspund la intrebare.

| BogdantheDreamer a răspuns:

Mergi la preot si va citii rugaciuni speciale din Moliftelnic. Nu costa nimic.

| LOVW a răspuns:

În primul rând să știi că n-am nimic cu ortodocșii ( gen îi urăsc sau altele ) dar o cruciuliță sfințită nu aduce protecție sau siguranță, doar Dumnezeu o poate face. Și știi cum e, să ai o cruce în viața ta e mai important ca un medalion. Nu cred că un metal binecuvântat cu niște formule o să aibă niște forțe supranaturale care o să-i aducă numai bine celui ce o poartă plus că cel puțin pentru mine mi se pare o ofensă la adresa lui Dumnezeu să-i atribui aurului sfințit acestea. Personal nu cred că norocul este adus de cineva sfânt fiindcă din punctul meu de vedere norocul este ceva egoist ( gen să crezi că ție o să ți se dea mașini, case, job-uri bine plătite sau altele doar fiindcă „universul e de partea ta" sau că tu ești un fel de magnet care atrage lucrurile bune ) cel puțin asta înseamnă norocul pentru mine. În biblie se vorbește despre noroc și nu e ceva pe placul lui Dumnezeu gen: Dar pe voi care părăsiţi pe Domnul, care uitaţi muntele Meu cel sfânt, care puneţi o masă „norocului" şi umpleţi un pahar în cinstea „sorţii".
Sper că ți-am fost de ajutor : )

| Nonehhhjj a răspuns:

UIte, nu vreau sa fiu rau, dar suntem un popor creștin nu? Cum poate un creștin sa creadă in noroc, sau un soarta sau in alte astfel de lucruri, acestea sunt chestii preluate de la păgâni, in loc sa spunem ca Dumnezeu ne-a aparat noi spunem ca am avut noroc? Ce treaba e asta? Și cruciulița ce putere sa aibă, puterea nu este toată de la Dumnezeu, eu înțeleg ca așa sunt majoritatea învățați de părinți dar mai putem gândi și noi. Sau încă una buna, găsești o sticla de vin sau un pachet de țigări și spui vai ce noroc acum pot sa mor mai repede.

| xerxes1 a răspuns (pentru Nonehhhjj):

Pomenile de unde vin, nu tot din paganism?
Aghiasma?
Descoperirea icoanelor din altar in sunetul clopotelului?
Sarbatorirea duminicii?
Invierea si judecata viitoare?
Raiul si iadul?
25 decembrie nu tot de la pagani?
Adeptii mithraismului practicau botezul prin scufundare inainte de nasterea botezatorului Ioan.
Într-o inscripţie dedicată lui Mithra, scrie,, Cel ce nu v-a mânca din trupul meu şi nu v-a bea din sângele meu, astfel încât el să se unească cu mine şi eu cu el, acela nu va cunoaşte salvarea"
Epihania, 6 ianuarie, era o serbare în care adepţii lui Mithra celebrau vizita magilor la noul zeu născut. Biserica Creştină adoptă această tradiţie în secolul al IX-lea d.Hr.

Diversi autori crestini au dat vina tot pe diavol pentru aceste asemanari.
Eu cred ca cei care au inventat crestinismul doar au plagiat.
Ca vrei sau nu, norocul exista, si ti-l faci singur.

| Nonehhhjj a răspuns (pentru xerxes1):

Am zis eu ca nu vin tot de la păgâni? Dacă nu știai Dumnezeu sa descoperit lumii de la întemeierea lumii, faptul ca exista asemănări la păgâni este datorită ca odinioară știau și ei aceleași cuvinte ale lui Dumnezeu, unii creștini in loc sa rămână la Biblie au adoptat practici păgâne, vezi și tu ca in Biblie nu spune nimic de pomana și de alte lucruri amintite de tine, crezi ca lumea nu se mai boteza înainte de Ioan Botezătorul? Este clar ca tot ce nu se găsește in Cuvântul Domnului este nu are ce caută in viața unui creștin.